10 mooie voorbeelden van blogs

Via Hulc kom ik dagelijks in aanraking met veel verschillende blogs. Onze database bestaat ondertussen al uit meer dan 6800 bloggers en influencers. Allemaal partijen die jouw producten of diensten kunnen promoten! De variatie is enorm. Om je een beetje een idee te geven van wat voor blogs wij in onze database hebben staan, heb ik 10 mooie voorbeelden van blogs verzameld. 

1. B2B2C

In de database van Hulc vind je veel zakelijke blogs. B2B2C is daar een mooi voorbeeld van. Op dit ondernemersplatform worden zakelijke tips in de breedste zin van het woord gedeeld. Dat kan gaan over hoe je de juiste verzekeringen afsluit, maar bijvoorbeeld ook over de beste kantoorinrichting. “Vrijwel ieder onderwerp met een zakelijke insteek past goed bij onze doelgroep en website”, aldus Yvonne Bierings van B2B2C.

Meer weten over B2B2C? Lees hier ons interview met Yvonne Bierings.

2. HP/De Tijd

Wist je dat veel gerespecteerde printtitels ook een online blog hebben? Op die manier kunnen ze een nog groter publiek bereiken. En de lezers van hun ‘ouderwetse’ gedrukte blad dagelijks nieuwe content aanbieden. HP/De Tijd doet dat bijvoorbeeld ook. Veel artikelen op deze blog gaan over politiek, maatschappij, cultuur en media. Maar ook sport en geschiedenis komen soms voorbij. 

Lekker gevarieerd dus, maar wel altijd gericht op het HP/De Tijd publiek. Zo kunnen ook old school magazines met hun tijd meegaan.

Meer weten over HP/De Tijd? Lees hier ons interview met Stefan Veldman van Twenty Four Webvertising, de publisher van HP/De Tijd

3. Homefreak

Sommige blogs worden onderhouden door een uitgebreide redactie. Anderen, zoals Homefreak, worden geboren uit de passie van één getalenteerde blogger. Een blog over interieur, styling en huishouden was voor Kimberly Kuiper een logische toevoeging op haar populaire Instagramaccount @homefreak.nl. 

Kimberly: “Daar kreeg ik enorm veel vragen over hoe iets gemaakt was, of waar dat nieuwe tafeltje vandaan kwam in mijn woonkamer. Al deze vragen kan ik in mijn blogs beantwoorden.”

Meer weten over Homefreak? Lees hier ons interview met Kimberly Kuiper.

4. Papablogger

De mamablog is een populair genre in de blogwereld. Ook in deze lijst kom je ze tegen. Maar ik wil eerst een lans breken voor de papa’s. En dan specifiek voor Rob van Laere, de geestelijk vader van Papablogger. Deze blog gaat natuurlijk over vaderschap. Van verhuistips voor alleenstaande ouders, tot wat te doen als je kind buikgriep heeft: alles komt voorbij.

Toen Rob hoorde dat hij vader zou worden kwam hij online veel mamabloggers tegen. Dat bracht hem op een idee: “Wat nou als ik een blog zou schrijven met informatie voor mannen over dit soort dingen, vanuit het oogpunt van een man?” De rest is geschiedenis. 

Meer weten over Papablogger? Lees hier ons interview met Rob van Laere.

5. Groninger Krant

Tussen de blogs in de database van Hulc vind je ook enkele nieuwsblogs. Groninger Krant is daar een mooi voorbeeld van. De website heeft regelmatig goud in handen met nieuwsberichten die viraal gaan. Denk bijvoorbeeld aan de berichtgeving rondom de bioscoopmoord in Groningen van een paar jaar geleden. Mede dankzij dat soort berichten trekt Groninger Krant meer dan een half miljoen bezoekers per jaar! Wie zegt dat lokaal nieuws dood is?     

Meer weten over Groninger Krant? Lees hier ons interview met eigenaar Rob van Vondel

6. Damespraatjes

Damespraatjes is al meer dan 12 jaar een succesvolle blog voor, door en over vrouwen. De thema’s lopen ook hier lekker uiteen, van gezondheid en tuinieren tot tips voor de perfecte oliebol. Maar wat Damespraatjes écht uniek maakt zijn de redactionele artikelen, en dan met name de interviews. Mensen interviewen kost veel tijd, daarom laten veel bloggers het links liggen. Maar Damespraatjes laat zien dat die extra moeite prachtige, persoonlijke verhalen kan opleveren. Chapeau! 

Meer weten over Damespraatjes? Lees hier ons interview met Sandra en Mara, de moeder en dochter achter Damespraatjes

7. Huislijn

Er zijn tegenwoordig weinig onderwerpen zo (maatschappelijk) relevant als de huizenmarkt. Huislijn is op dit gebied een belangrijke blog. Op de hoofdwebsite kunnen bezoekers terecht die op zoek zijn naar een nieuw huis. En op de bijbehorende blog kunnen zij blogs lezen over wonen, inrichting en de woningmarkt in het algemeen. Zo biedt Huislijn een totaalpakket voor iedereen die op zoek is naar een huis, of die het gewoon leuk vind om op de hoogte te blijven van deze onderwerpen. 

Meer weten over Huislijn? Lees hier ons interview met eigenaar Ronald Barends.

8. Vrouwenpower

Hoewel er tegenwoordig over elk denkbaar onderwerp blogs geschreven worden, blijft lifestyle een enorm populair thema. Een mooi voorbeeld van zo’n lifestyleblog is de blog Vrouwenpower, de site voor vrouwen die weten wat ze willen. De blog wordt geschreven door Felice Veenman, die altijd schrijft vanuit het idee dat haar lezers geïnteresseerd zijn in wat zij denkt. Dat levert uiteenlopende artikelen op over vrouwen en werk, trends, geluk en meer. 

Meer weten over Vrouwenpower? Lees hier de blog die Felice Veenman voor ons schreef.

9. Mamaliefde

Ik had het al verklapt, maar de mamablog mag natuurlijk niet ontbreken in een lijstje met 10 mooie voorbeelden van blogs. Mamaliefde is een typische mamablog, maar de blogs worden ook veel gelezen door vaders, grootouders en professionals, weet eigenaar Linda. 

“De combinatie van ‘echte’ ervaringen en mijn achtergrond als pedagoog zorgen ervoor dat de over het algemeen inhoudelijke artikelen goed gelezen worden via social media en Google”, zegt Linda. Zo valt Mamaliefde toch op tussen alle andere mamablogs. 

Meer weten over Mamaliefde? Lees hier ons interview met Linda.

10. Fashionchick

De laatste blog in mijn lijstje is Fashionchick. Waarom deze niet mag ontbreken? Omdat de modeblog het perfecte voorbeeld is van hoe je een blog en webshop kunt combineren. Dankzij samenwerkingen met veel verschillende modemerken is Fashionchick kunnen uitgroeien tot een shoppingplatform waar alle vrouwen terecht kunnen voor het zoeken, vinden, vergelijken en kopen van kleding en accessoires.   

Meer weten over Fashionchick? Lees hier een artikel dat we eerder over de blog schreven.

Samenwerken met bloggers via Hulc

Al deze blogs vind je terug in de database van Hulc. Je kan deze bloggers dus benaderen voor een samenwerking. Ze kunnen blogs over jouw producten of diensten schrijven, een review filmen, een social media post maken, of iets totaal anders voor je doen! Alles om jouw diensten en producten te promoten bij hun doelgroep. 

Voor succesvolle influencermarketing is het belangrijk dat jouw product of dienst naadloos aansluit op de doelgroep van de blogger of de onderwerpen die vaker voorbij komen op de blog. Je moet dus de perfecte bloggers voor jouw product of dienst vinden. Zitten die niet in dit lijstje? Geen zorgen. In de database van Hulc vind je nog ruim 6790 andere bloggers en influencers die graag met jou samenwerken.

Weten hoe het werkt? Kijk op Hulc.nl voor meer informatie.

5 1 stem
Artikel waardering
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x