Hulc blogger van de Maand: Homefreak.nl

Het begin van Homefreak.nl

Al lange tijd ben ik, Kimberley Kuiper, bezig met interieur en styling. Gewoon een fijne hobby. Op mijn werkgebied kwam ik steeds vaker in aanraking met bloggers en zo ontstond bij mij het idee om ook een blog te beginnen. Mijn man en ik zijn het perfecte team: ik heb de ideeën en hij heeft de klushanden. Op mijn Instagram @homefreak.nl (waar het eigenlijk allemaal mee is begonnen) kreeg ik ook enorm veel vragen over hoe iets gemaakt was, of waar dat nieuwe tafeltje vandaan kwam in mijn woonkamer. Al deze vragen kan ik in mijn blogs beantwoorden.

Naast mijn – uit de hand gelopen – passie voor interieur en styling, werk ik parttime als online marketeer. Een doordeweekse dag uit mijn leven begint dus met een werkdag, tijdens het koken begin ik al na te denken over leuke content en na het eten schuif ik weer achter de laptop om aan de slag te gaan met Homefreak. Niet elke avond natuurlijk! Ik wil dat het een hobby blijft dus ik wissel het af met mijn andere hobby’s: wandelen, Netflix, Instagram en natuurlijk wat aanrommelen in huis met de styling.

Mijn passie voor bloggen
Het leukste aan bloggen vind ik dat ik er mensen mee kan inspireren. Het is ook zo fijn om interactie te hebben met mijn lezers. Dan weet ik precies waar ik het voor doe! Ik vind het wel lastig om te weten of lezers geboeid blijven. Waar ik graag over schrijf, wil niet persé een onderwerp zijn waar mensen graag over lezen. Via mijn Instagram vraag ik dan ook regelmatig om feedback. Wat vinden ze leuk om te lezen en waar zouden ze meer van willen zien. Dit gebruik ik dan weer om nieuwe ideeën voor blogs te bedenken. Een blog beginnen?

Een tip voor beginnende bloggers: ga echt voor een onderwerp waar je passie ligt. Zo kun je makkelijker schrijven en loop je niet snel vast. Wanneer je iets moet uitzoeken voor een nieuwe blog, moet het niet alleen je lezers boeien, maar moet je zelf ook enthousiast worden dat je er nu meer vanaf komt te weten. Dat heb ik met Homefreak ook. Ik vind het enorm leuk om uit te zoeken wat bijvoorbeeld de nieuwste trends zijn. Wanneer je begint met bloggen, schrijf je gewoon eerst een flinke bulk content waar je graag over verteld, die bezoekers komen later wel!

Dé perfecte samenwerking
Het belangrijkste bij een samenwerking vind ik dat zowel een bedrijf als ik er voldoening uit moet kunnen halen. Een win-win situatie voor allebei zeg maar. Er zijn bedrijven die de daadwerkelijke waarde niet zien van de samenwerking. Ik begrijp het ook wel. De wereld van bloggers, vloggers en influencers is ook gecompliceerd. De ene doet het als hobby, de ander professioneel. Sommige bloggers zijn enorm hebberig. Een aantal vervelende samenwerkingen kunnen ervoor zorgen dat je de waarde uit het oog verliest. Belangrijk is daarom om duidelijke afspraken te maken zodat beide partijen precies weten wat de verwachtingen zijn en er beide baat bij hebben.

De toegevoegde waarde van Hulc
Ik vind Hulc een enorm fijn platform om mee te werken. Het is allemaal enorm transparant en duidelijk. Je weet als blogger precies aan welke samenwerking je begint en wat er van je verwacht wordt. Ik vind de persoonlijke ondersteuning vanuit Hulc ook enorm prettig. Ze denken echt met je mee. Ik maak gebruik van Hulc omdat ik op deze manier een overzichtelijk verzamelpunt heb met opdrachten. Dit scheelt een hoop op en neer e-mailen met bedrijven. Ik zou Hulc daarom zeker aanbevelen. Dit heb ik overigens ook al meerdere keren gedaan bij mede-bloggers. Het is een duidelijk platform waarin vraag en aanbod goed kunnen matchen.

20210312 113719 02

5 1 stem
Artikel waardering
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x