Linkbuilding is een methode om zoveel mogelijk inkomende links te genereren naar uw website. Deze methode concentreert zich op het verzamelen van verwijzingen van andere website naar uw website. Reden om deze te verzamelen kent 2 uitgangspunten. Wij nemen u graag mee in verschillende methodes en de effecten ervan.

Doel van Linkbuilding

Het doel van linkbuilding kent 2 uitgangspunten. Hoofddoel is vaak het verkrijgen van een betere organische positie in Google, als website wil je namelijk zo goed mogelijk gevonden worden in de zoekresultaten van Google. De witte resultaten, ook wel organische posities genoemd worden namelijk bepaald op basis van het algoritme van google. Deels bestaat dat uit zogenaamde onpage factoren, en deels door off page factoren. Onpage factoren zijn bijvoorbeeld de aanwezigheid van geoptimaliseerde content, zoals de op zoekwoord basis geschreven tekst op je website en het aanbrengen van de juiste tags in oa foto’s. Offpage daar in tegen is alles wat er buiten je eigen website over jouw wordt geschreven op andere websites. Google schrijft voor dat je dit niet mag beïnvloeden, de werkelijkheid is juist dat veel bedrijven hier wel mee bezig zijn. Velen bedrijven schakelen daar een specialist voor in en laten hun bureau dit doen. Het verkrijgen van deze links wordt dan ook in vaktermen linkbuilding genoemd. 

Hoe werkt linkbuilding?

Zoals beschreven is het dus belangrijk zo veel mogelijk links naar je website te krijgen, maar niet alleen het aantal maar ook de kwaliteit telt in deze strijd om de beste te worden voor Google. De kwantiteit is een kwestie van tellen, de kwaliteit wordt gemeten in de website waarde waar de link vandaan komt. Het meest bekende instrument daarvoor is de Domein Autoriteit afgekort al de DA. Stel jouw website heeft een waarde van DA20 dan is het fijn als websites met nog meer waarde naar jou verwijzen met een link of een stuk content met daarin een link. Dit is dus het pad wat u moet bewandelen. U zoekt dus zoveel mogelijk links met een zo hoog mogelijke waarde. De partij die dit het beste voor elkaar heeft is de winnaar en staat op zijn zoekterm op nummer 1 in Google. 

Hoe zet ik Hulc in voor linkbuilding?

Wij adviseren u bij het gebruik van Hulc een campagne aan te maken, in deze campagne briefing wordt u gevraagd aan te geven welke seo waarde u wenst. Let hierbij dus op dat u deze waarde meegeeft en dat u de links laat landen op de pagina die u omhoog wilt. Zoals u wellicht is opgevallen land je bij een vraag die je aan Google stelt vaak niet op de homepage maar op de specifieke landingspagina. Als u dus op tuinstoel gevonden wil worden zal u vaak zien dat u direct op een pagina komt met tuinstoelen en niet op een pagina dat gaat over alle producten van het bedrijf. 

Linkbuilding Duitsland

Dat linkbuilding in Nederland erg goed werkt is voor velen bekend. Maar ook in andere landen zie je een stijgende behoefte aan links van kwaliteit blogs. Ook bij Hulc is deze trend zichtbaar. Je kunt dus ook voor Duitse links terecht in het platform. Let bij Duitse links wel goed op de kwaliteit deze laat nog wel eens te wensen over.

 

Linkbuilding

Link building is het proces van het verwerven van links van andere websites naar je eigen website. Een link van een andere website naar de jouwe is als een motie van vertrouwen – het vertelt zoekmachines dat je site populair en relevant is. Hoe meer links je hebt, hoe hoger je zult ranken in de zoekmachine resultaten pagina’s (SERPs).

Er zijn veel verschillende manieren om links te bouwen, maar ze zijn niet allemaal even effectief. Sommige methoden, zoals het deelnemen aan link farms, doen eigenlijk meer kwaad dan goed. Google bestraft sites die zich met deze activiteiten bezighouden, dus is het belangrijk alleen white-hat technieken te gebruiken.

Enkele van de meest effectieve link building technieken zijn:

 • Het publiceren van inhoud van hoge kwaliteit
 • Het benaderen van influencers en merken
 • Deelnemen aan online en offline gemeenschappen
 • Gastbloggen op relevante websites
 • Het maken van informatieve infographics

Link building is een belangrijk onderdeel van elke SEO strategie. Door links te verwerven van websites van hoge kwaliteit, kun je je kansen vergroten om hoger in de SERPs te scoren en meer verkeer naar je site te leiden.

Wat zijn SERPs?

Resultatenpagina’s van zoekmachines (SERP’s) zijn de pagina’s die door zoekmachines worden getoond als antwoord op een zoekopdracht van een gebruiker. Het belangrijkste doel van SERP’s is het opsommen van de resultaten van een zoekmachine-zoekopdracht, die van alles kunnen omvatten, van websites, tot afbeeldingen, tot video’s.

Hoe kun je ze beïnvloeden voor SEO?

Er zijn een aantal manieren waarop je SERP’s kunt beïnvloeden voor SEO. Dit omvat het optimaliseren van je website voor specifieke zoekwoorden, het opbouwen van backlinks (linkbuilding) naar je website, en het creëren van verse en relevante inhoud. Door deze dingen te doen kun je helpen de rangschikking van je website in SERP’s te verbeteren, en uiteindelijk meer verkeer naar je site te leiden.

Linkbuilding is een techniek waarbij je externe links naar je website of webpagina opbouwt. Dit doe je om je zoekmachineposities te verbeteren. Hoe meer kwalitatieve links je hebt, hoe hoger je in de zoekresultaten zult komen. Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO).

Linkbuilding en het zoekalgoritme van Google

Het zoekalgoritme van Google leunt zwaar op links om de PageRank van een website te bepalen. PageRank is een maatstaf voor de populariteit van een website, en het wordt door Google gebruikt om te bepalen welke websites hoger in de zoekresultaten moeten staan. Een website met een hoge PageRank zal hoger in de zoekresultaten staan dan een website met een lage PageRank. Er zijn een aantal factoren die bijdragen tot de PageRank van een website, maar links zijn een van de belangrijkste. Wanneer een website naar een andere website linkt, geeft hij in feite die website een stem van vertrouwen. Hoe meer links een website heeft, hoe hoger zijn PageRank zal zijn. Niet alle links zijn echter gelijk. Een link van een website van hoge kwaliteit zal meer gewicht in de schaal leggen dan een link van een website van lage kwaliteit. Google straft ook sites die zich bezighouden met het verwerven van links via black-hat SEO praktijken, dus is het belangrijk alleen links te verwerven van gerenommeerde bronnen.

Hoe werkt linkbuilding?

Linkbuilding is de actieve aanpak om meer inkomende links van andere websites naar je eigen website te krijgen. Het doel van linkbuilding is om de autoriteit van je website te vergroten, zodat je hoger in de zoekresultaten van Google komt te staan. Met een hogere positie in de zoekresultaten krijg je meer bezoekers op je website. Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Google gebruikt namelijk het aantal en de kwaliteit van de inkomende links naar je website als een belangrijk signaal voor de populariteit van je website. Hoe meer en hoe betere links je website heeft, hoe groter de kans is dat je een hogere positie in de zoekresultaten krijgt. Linkbuilding is een tijdrovend proces, maar het kan zich uiteindelijk uitbetalen in meer bezoekers en dus meer omzet.

Enkele van de beste manieren om links op te bouwen zijn:

Inhoud van hoge kwaliteit publiceren:

Door informatieve, goed geschreven artikelen te maken, kun je links van andere websites aantrekken. Associëren met influencers en merken: Als je links kunt krijgen van populaire websites en influencers in je industrie, is de kans groter dat je hoger in de zoekresultaten komt.

Deelnemen aan online en offline gemeenschappen:

Door deel te nemen aan online forums en offline evenementen kun je relaties opbouwen met andere website-eigenaren en links verdienen.

Gastbloggen op relevante websites:

Gastbloggen is een geweldige manier om links te krijgen van websites van hoge kwaliteit.

Het maken van informatieve infographics:

Mensen zijn eerder geneigd te linken naar infographics die informatief en goed vormgegeven zijn.

Verschil tussen White-hat en Black-hat linkbuilding

Er is een verschil tussen white hat link building en black hat link building. White hat link building is wanneer je links bouwt op een manier die in overeenstemming is met de richtlijnen van Google. Black hat link building is wanneer je links bouwt op een manier die tegen de richtlijnen van Google ingaat.

Hier zijn enkele voorbeelden van black hat link building:

 • Links bouwen met als enig doel de rankings van zoekmachines te manipuleren (zonder relevante content)
 • Links kopen (van onbetrouwbare bronnen)
 • Links bouwen van websites van lage kwaliteit of spammy websites
 • Het gebruiken van link farms of link netwerken (PBN)
 • Het maken van doorway of made-for-AdSense pagina’s

Hier zijn enkele voorbeelden van white hat link building:

 • Goede inhoud maken waar mensen naar zullen willen linken
 • Aan klanten of partners vragen om naar je website te linken
 • Hulc
 • Het maken van bronvermeldingen

Hoe ziet Google linkbuilding en waarom is dit goed voor mijn SEO?

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO). Google gebruikt het aantal en de kwaliteit van de inkomende links naar je website als een belangrijk signaal voor de populariteit van je website. Hoe meer en hoe betere links je website heeft, hoe groter de kans dat je een hogere positie in de zoekresultaten krijgt. Linkbuilding is een tijdrovend proces, maar het kan zich uiteindelijk uitbetalen in meer bezoekers en dus meer conversie.

Hoe schrijf je relevante content en hoe laat je websites daar naar linkbuilden?

Het proces van linkbuilding kan een beetje ontmoedigend zijn als je niet zeker weet waar je moet beginnen. Door echter relevante en boeiende inhoud te schrijven, kun je de kans vergroten dat andere websites naar je site zullen linken. Hier zijn een paar tips over hoe je kunt beginnen:

1. Schrijf relevante inhoud

Een van de belangrijkste aspecten van linkbuilding is het schrijven van relevante inhoud. Dit betekent inhoud maken die interessant en nuttig is voor je doelpubliek. Als je inhoud niet relevant is, is het onwaarschijnlijk dat andere websites er naar zullen willen linken. Om relevante inhoud te schrijven, begin je met het vaststellen van de behoeften en interesses van je doelpubliek. Maak dan inhoud die op die behoeften en interesses ingaat. Vergeet niet je inhoud regelmatig bij te werken om ervoor te zorgen dat hij relevant blijft.

2. Gebruik keywords (zoekwoorden) strategisch

Een ander belangrijk aspect van het schrijven van relevante inhoud is het strategisch gebruiken van zoekwoorden. Zoekwoorden zijn de woorden en zinnen die mensen gebruiken als ze online naar informatie zoeken. Als je relevante trefwoorden in je inhoud gebruikt, is de kans groter dat je in zoekresultaten verschijnt als mensen naar die trefwoorden zoeken. Dit helpt de kans te vergroten dat mensen je inhoud vinden en er links naar plaatsen. Om de juiste zoekwoorden te kiezen, begin je met het brainstormen van een lijst van potentiële zoekwoorden. Gebruik dan een hulpmiddel voor zoekwoordenonderzoek om te bepalen welke zoekwoorden het populairst zijn bij je doelgroep. Gebruik tenslotte die zoekwoorden overal in je inhoud, ook in de titel, in het tekstgedeelte, en in de zoekwoorden van je website.

3. Promoot je content

Eenmaal je relevante content geschreven hebt, is het belangrijk die te promoten om het woord eruit te krijgen. Er zijn een aantal manieren om je content te promoten, waaronder sociale media, e-mailmarketing, en betaalde reclame. Wanneer je je content promoot, zorg er dan voor dat je een link terug naar je website opneemt (backlink). Dit helpt de kans te vergroten dat mensen je content zullen zien en er naar zullen linken. Overweeg bovendien je content in te dienen bij startpagina’s en andere websites die door gebruikers gegenereerde content accepteren. Dit zal helpen de zichtbaarheid van je content te vergroten en het voor een groter publiek te krijgen.

4. Reik uit naar andere websites

Eindelijk, als je eenmaal relevante content hebt geschreven en die effectief hebt gepromoot, kun je beginnen met het bereiken van andere websites. Dit doe je door te zoeken naar websites die door gebruikers gegenereerde content accepteren. Een andere manier is te zoeken naar websites die in een soortgelijke industrie of niche zitten als de jouwe. Je kunt ook zoeken naar websites die in het verleden naar soortgelijke content gelinkt hebben. Als je eenmaal een paar potentiële websites gevonden hebt, neem je contact met ze op en laat je ze over je content weten. Als ze het goed vinden, kunnen ze er naar linken (linkbuilding). Bovendien kun je je content ook indienen bij startpagina’s en andere websites die linkjes accepteren.

Wat is een kwalitatieve link en wat is geen kwalitatieve link

In SEO is een kwaliteitslink een link die van een website van hoge kwaliteit komt. Een niet-kwaliteitslink is een link die van een website van lage kwaliteit komt. Kwaliteitslinks zijn belangrijk omdat ze je website helpen hoger te ranken in de zoekmachine resultaten pagina’s (SERPs). Links van slechte kwaliteit kunnen de ranking van je website juist schaden. Om van de slechte links af te komen kan je in de Google Search Console de link disavow. Hier vraag je Google om deze “slechte” link te negeren.

Hieronder een video uitleg hoe je links kunt disavowen.

Hoe herken je een website van hoge kwaliteit?

 • De website heeft een goede reputatie
 • De website is goed ontworpen
 • De website heeft originele content van hoge kwaliteit
 • De website is populair (heeft veel verkeer)
 • De website wordt regelmatig bijgewerkt
 • De website is relevant voor je website

Als je links van hoge kwaliteit naar je website wilt krijgen, moet je inhoud van hoge kwaliteit maken. Daarom is linkbuilding zo belangrijk. Als je goede content hebt, zullen mensen er naar willen linken. Als je content van slechte kwaliteit hebt, zullen mensen er niet naar willen linken.

Bij het beoordelen van de kwaliteit van de website spelen SEO metrics ook een rol. Zo heb je DA (Domein Autoriteit van MOZ), DR (Domain Rating van Ahrefs), TF (Trust Flow van Majestic). Dit zijn onafhankelijke SEO tools die zelf de website kwaliteit bepalen op hun eigen algorithm. Hier komt een waarde uit voort op een schaal van 1 tot 100. Op basis van deze metrics kan je ook bepalen of het om een kwaliteit website gaat.

Hoeveel tijd kost linkbuilding?

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van SEO, en het kan veel tijd kosten om het effectief te doen. Je kunt linkbuilding echter altijd uitbesteden aan een gerenommeerd SEO bureau, wat je op de lange duur veel tijd kan besparen. Linkbuilding zal je altijd moeten onderhouden om je concurrent voor te blijven. Daarom is het antwoord heel simpel: het kost veel tijd.

Linkbuilden via Hulc.nl

Actieve link building via hulpmiddelen als Hulc.nl kan een geweldige manier zijn om de zoekmachine ranking van je website te verbeteren. Door hoogwaardige backlinks naar je site te maken, kun je je kansen op meer verkeer en zichtbaarheid in de zoekmachines vergroten. Hulc.nl is een geweldig hulpmiddel voor linkbuilding, omdat je er hoogwaardige backlinks kunt zoeken vragen van websites van hoge kwaliteit. Door dit hulpmiddel te gebruiken kun je snel en gemakkelijk backlinks naar je website maken, die de rangschikking van je website in de zoekmachines kunnen helpen verbeteren. Als je een goede manier zoekt om de zoekmachine ranking van je website te verbeteren, overweeg dan Hulc.nl te gebruiken om je te helpen hoogwaardige backlinks te maken en je linkbuilding strategie op orde te krijgen.

Wat kost linkbuilding?

Link building is een belangrijk onderdeel van elke SEO strategie. Door links te verwerven van websites van hoge kwaliteit, kun je je kansen vergroten om hoger in de SERPs te scoren en meer verkeer naar je site te leiden. De kosten kunnen variëren van 50 euro tot 700+ euro per link.

Vaak kun je, als je een stuk gesponsorde content koopt, tot 3 links opnemen. Dit kan een mooie manier zijn om links van hoge kwaliteit te krijgen tegen een lagere prijs.

Meer weten over influencermarketing?

Download het Hulc whitepaper!