Wat is een influencer?

Een influencer is iemand die erg aanwezig is op bijvoorbeeld social media, een blog of een video kanaal en die hiermee invloed uitoefent op het gedrag van de beoogde doelgroep. Deze persoon heeft een bereik binnen de gestelde doelgroep.

Wat is een influencer marketing?

Influencer marketing is een vorm van marketing waarbij de focus ligt op bepaalde personen die online een grote achterban hebben. Deze personen hebben een voorbeeldfunctie verkregen, waardoor zij invloed kunnen uitoefen op het gedrag van de beoogde doelgroep. 

Deze sociale invloed kunnen door bedrijven die bij de influencer advertentieruimte inkopen op diens kanalen. De marketingactiviteiten die bedrijven in samenwerking met een influencer uitvoeren vallen onder influencer marketing. In de praktijk uit dit zich vaak in winacties of gesponsorde content op het platform van de influencer.

Waar vind je influencers?

Influencers zijn op de meeste sociale media kanalen te vinden, waaronder YouTube en Instagram bovenaan staat. Met video-content kan een influencer een veel persoonlijkere connectie leggen met zijn of haar volgers, dan bijvoorbeeld met Facebook. Dat is ook waar influencing om gaat, influencers maken een sterke en persoonlijke connectie met hun volgers. Wil je een samenwerking aangaan met zo een influencer zit je bij Hulc goed. Wij zijn het platform waarbij we infleuncers en adverteerders bij elkaar brengen. Het doel van de adverteerder is bereik en deze zullen wij verschaffen als er een samenwerking ontstaat tussen de 2 partijen. Je kan Hulc dus zien als een soort van marktplaats waar vraag en aanbod bij elkaar komt. 

Hoe word je een influencer?

De echte authentieke influencers zijn mensen die iets wat zij zo leuk vinden willen delen met de rest van de wereld. Deze mensen hebben dan ook echt kennis van zaken en zijn bijna per ongeluk met dit beroep. Het begint meestal met een passie voor iets, dit kan bijvoorbeeld zijn voetballen, make-up of koken. Influencers zijn een groot voorbeeld voor hun niche doelgroep. Vind je eenmaal je niche? Dan is het zaak om content te produceren en dit te blijven posten. Volgers volgen vanzelf.

Waarom influencer marketing?

Waarom is dit type van marketing zo interessant? Het is interessant, omdat volgers vaak het gevoel hebben de influencers ook echt te kennen. Als een influencer zegt dat een bepaalde plek of een product van een merk geweldig is, dan geloven zijn of haar volgers dat regelmatig. Op deze manier verdienen influencer veel geld, uiteraard is het bedrag afhankelijk van het bereik dat de influencer heeft.

Wat is het verdienmodel van een influencer?

Influencer kunnen zowel in geld als in producten verdienen. Er is niet een vast standaard verdienmodel voor een influencer, dit hangt namelijk af van hoe vaak iemand per dag/week post en hoeveel bereik een influencer heeft. Het is dus moeilijk om een soort ‘salaris’ af te spreken. Natuurlijk valt altijd af te spreken wat je het waar vindt. Wij helpen je bij het bepalen van deze waarde door onze calculator. Neem hier eens een kijkje op de Hulc content calculator

Meer weten over influencermarketing?

Download het Hulc whitepaper!