5 influencer marketing inzichten die je niet over het hoofd mag zien

influencer marketing inzichten 1

Het belang van influencer marketing wordt groter en groter. Is binnen jouw bedrijf influencer marketing nog geen onderdeel van de marketingstrategie? Dan is het goed om deze nog eens onder de loep te nemen. In deze blog behandelen we vijf inzichten waardoor jouw bedrijf influencer marketing wél in de marketingstrategie opneemt!

1. Het belang van de (online) mening van jouw klanten 

36% van de jongeren in de leeftijd van 16 tot 24 jaar zegt meer vertrouwen te hebben in de (online) mening van andere mensen dan in officiële bronnen als kranten, websites en tv-reclame. Dit percentage is gebleken uit een wereldwijd onderzoek van Connected Life van Kantar TNS. Volgens bovenstaand onderzoek wordt het voor bedrijven moeilijker om consumenten te bereiken met hun merkboodschap. Hierbij komt dat 35% van de consumenten het idee heeft dat zij constant op de huid worden gezeten door online reclame.

2. De waarde van reviews 

Wie denkt dat reviews van klanten geen hoge waarde hebben, heeft het mis! Uit een onderzoek van BOXT naar online koopgedrag is namelijk gebleken dat recensies wel degelijk belangrijk zijn. Maar liefst acht op de tien consumenten doet geen aankoop voordat zij de reviews van het product of de dienst bekeken hebben.

3. Het overwicht van een influencer

Uit onderzoek van CITE research onder 4.000 social medai gebruikers blijkt dat 31% al eens een aankoop gedaan aan de hand van een post van een influencer. Niet iets wat stilletjes voorbij mag gaan dus…

4. De potentie van influencer marketing

Een toename van 325% op het aantal zoekopdrachten naar ”influencer marketing’’. 325%! En dan hebben we het alleen nog over de zoekopdrachten die via Google werden gedaan. Waar er in 2015 nog slechts 3.900 zoekopdrachten naar dit onderwerp waren, waren dit er in 2017 maar liefst 21.000. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren blijft groeien.

5. Organische resultaten versus influencer marketing resultaten

Influencer marketing werft klanten twee keer sneller dan organische resultaten. Dit is gebleken uit een onderzoek van Influencer Marketing Hub. Daarnaast is ook gebleken dat influencer marketing maar liefst tien keer effectiever is dan affiliate marketing bij het online werven van nieuwe klanten en opdrachten.

 

Waar moet je op letten?

Uit bovenstaande statistieken kun je concluderen dat influencer marketing een belangrijke rol speelt in de uitvoering van de marketing activiteiten. Nu rest alleen de vraag: ‘Waar let je op bij het uitkiezen van een blogger?’. In een eerder verschenen artikel werd al aangegeven dat het belangrijk is om te kiezen voor een blog met een zo hoog mogelijke trust en citation flow.

Waar je dit voorheen alleen in Google Analytics af kon lezen, is hier sinds kort verandering in gekomen met de Hulc Chrome Extension. De extensie maakt het mogelijk om direct inzicht te krijgen in de statistieken. De statistieken waar inzicht in verkregen kan worden zijn:

  • MOZrank
  • Domain Authority
  • Trust en Citation Flow
  • Reviews van vorige opdrachtgevers
  • Gemiddelde reactietijd
  • De gemiddelde prijs voor een advertorial.

Overtuigd van de voordelen van influencer marketing en ben je van plan om het te implementeren in je marketingstrategie? Vergeet dan zeker niet te kijken naar de razendsnelle Hulc Chrome Extension!