Blogger van de maand augustus 2021: Groningerkrant.nl

Vier jaar geleden kreeg Rob van Vondel (32) uit Groningen de mogelijkheid om de Groninger Krant over te nemen. De vorige eigenaar vertrok uit de provincie en deed de krant van de hand. Door een sterke binding met Groningen en zijn achtergrond als SEO Specialist bij een vooraanstaand online marketingbureau, zag Van Vondel potentie in de website. Hij ging de uitdaging aan en bouwde de site uit tot een heuse autoriteit in de regio die nu meer dan een half miljoen bezoekers per jaar telt.

Blogger van de Maand

Relevant voor héél Nederland

Hoewel Van Vondel voornamelijk nieuws uit Groningen publiceert, trekt zijn site bezoekers uit heel Nederland. Dat komt omdat de nieuwsberichten regelmatig viraal gaan. Denk aan de bioscoopmoorden in Pathé of de protesten tegen de gaswinning. Veel van dit 112-gerelateerde nieuws is mogelijk dankzij Raymond Bos (RDB Producties) en Wesley Bos (GroningsNieuws) die de nieuwsredactie razendsnel van professioneel beeldmateriaal voorzien. Mede vanwege dit soort berichten heeft de website hoogwaardige backlinks verkregen.

Echt nieuws, echte bezoekers

De Groninger Krant is dan ook geen website die ontwikkeld is voor linkbuilding, maar een échte lokale nieuwssite. Het voordeel hiervan is dat de site dus echte bezoekers trekt en dat nieuwsberichten worden geïndexeerd in Google News. De uitdaging van een nieuwssite is echter dat deze altijd actueel moet zijn. Dat vergt een enorme tijdsinspanning. Er zit namelijk veel werk in het vergaren en het redigeren van nieuws. Een standaard werkdag bestaat dus grotendeels uit het selecteren en schrijven van content.

Het succes van de Groninger Krant

Het succes van een blog is dan ook afhankelijk van de kwaliteit van de content. En om deze content boeiend te houden, biedt de Groninger Krant een podium aan columnisten en opiniemakers van allerlei pluimage. Deze columns worden tot ver buiten de provinciegrenzen gedeeld en dat levert de site veel clicks op via sociale media. Iedereen is daarom welkom om zijn of haar opiniestukken in te sturen bij de Groninger Krant, ook als dit niet de mening weergeeft van de redactie.

Top-publisher op Hulc: Kortingsactie!

Pas sinds vorig jaar is Van Vondel actief op Hulc. En dat blijkt een goede zet te zijn geweest: de Groninger Krant is inmiddels één van de top-publishers op het platform qua aantal deals. Omdat Van Vondel dezelfde taal spreekt als online marketeers is het de perfecte match. Opdrachtgevers zien de meerwaarde van een lokale nieuwssite en beoordelen de samenwerking met 5 van de 5 sterren. Om dat te vieren biedt Van Vondel een flinke kortingsactie voor alle leden van Hulc. Kijk daarvoor bij ‘Direct kopen’ op de website van Hulc.

Foto door Anna van Vondel

5 4 stemmen
Artikel waardering
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x