Blogger van de maand juli 2021: Papablogger.nl

“Een blog evolueert, er zit ontwikkeling in”

Jonge ouders informeren en inspireren. Dat was eerst het idee achter papablogger.nl. Toen ik in juni van 2017 hoorde dat ik vader zou worden, gingen er bij mij gelijk allemaal radertjes lopen. Ik ging op zoek naar allerlei informatie over vaderschap, ouderschap en opvoeding, maar kwam erachter dat veel van die informatie geschreven was voor en door vrouwen. Wel kwam ik in mijn zoektocht veel blogs tegen. Het fenomeen mamablogger was mij toen nog niet bekend, maar er ging bij mij toen wel een lampje branden. Wat nou als ik een blog zou schrijven met informatie voor mannen over dit soort dingen, vanuit het oogpunt van een man? En zo geschiedde. Eerst nog op mijn oude website, maar sinds augustus 2018, zes maanden na de geboorte van mijn zoon op Papablogger.nl.

Een blog evolueert, er zit ontwikkeling in.

Schreef ik in 2017 en 2018 artikelen op mijn blog om vaders (en moeders) te informeren, inmiddels is daar een scala aan onderwerpen bijgekomen. Dat is ook het leuke aan bloggen. Een blog evolueert, er zit ontwikkeling in. Je ziet dat bij heel veel bloggers die de stap nemen naar professioneel bloggen. Artikelen zitten steeds beter in elkaar, worden beter gevonden in zoekmachines en krijgen beter leesbare teksten. Zo ook bij mij. Ik probeer mijn content leuk te houden voor lezers door een grote diversiteit aan onderwerpen aan te halen. Van poepluiers tot het halen van je motorrijbewijs: alles komt voorbij. Wat ook leuk is aan bloggen en ondernemen op zich, is dat je zelf je tijd kan indelen. Ik heb dan ook geen standaard werkdag. De ene dag zit ik al om 07.00 achter mijn laptop en de andere dag zit ik tot 10.00 op mijn balkon.

Hoe de dag er verder uitziet is niet in een mal te gieten. Ik ben alleenstaande vader en heb co-ouderschap met mijn ex. Dat houdt in dat de weken dat mijn zoon hier is vaak drukker zijn dan de andere. Na de ochtendroutine schrijf ik doorgaans wel gelijk een blog voor een opdrachtgever. Zo rond de lunch werk ik aan mijn SEO-opdrachten en als er dan nog tijd is werk ik de administratie bij.

WhatsApp Image 2021 07 01 at 13.14.18

 

Het belangrijkste aan mijn samenwerkingen vind ik heldere communicatie

Het belangrijkste aan mijn samenwerkingen vind ik heldere communicatie. Dit is in het begin nogal eens misgegaan. Duidelijke afspraken over deadlines, tekstlengte en toon is heel belangrijk. Ook is het fijn als vooraf het doel van de tekst bekend is. Een tekst voor linkbuilding is vaak anders dan een tekst voor een winactie of klantbenadering/merkbekendheid. Gelukkig biedt het Hulc platform hier alle mogelijkheden toe. Je kan vooraf instellen op wat voor campagnes je wilt reageren en het is makkelijk om een standaard dienst als reactie op een campagne in te laden.

Mijn advies aan beginnende bloggers is om de mogelijkheden van platforms als Hulc niet te onderschatten. Als je in je profiel duidelijk aangeeft wie je bent, wat je kunt en wat dat kost, dan ben je al een heel eind. Wees eerlijk tegen opdrachtgevers over de waarden van je blog en het aantal bezoekers dat je maandelijks krijgt. Doe je dit niet, dan loop je op een gegeven moment tegen de lamp en dat is voor niemand leuk. Mijn laatste advies aan beginnende bloggers, maar ook aan bloggers die al eventjes bezig zijn, is om Hulc actief te gebruiken en veel te reageren op campagnes. Als je voor de campagne waar je op reageert niet wordt uitgekozen, dan is er natuurlijk altijd de mogelijkheid dat je naam blijft hangen voor een volgende opdracht. Op deze manier heb ik al vaker een standaard dienst weten te verkopen.

3 2 stemmen
Artikel waardering
1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x