Wat is een SSL-certificaat en waarom is deze nodig?

Dus hoe zit het met SSL-certificaten? SSL-certificaten worden gebruikt om de informatie te coderen die tussen een browser en een server wordt uitgewisseld. Dit is belangrijk voor de veiligheid omdat het voorkomt dat hackers gegevens kunnen onderscheppen. Hoewel SSL-certificaten niet vereist zijn om een ​​website te beveiligen, zijn ze een belangrijk hulpmiddel in de strijd tegen cybercriminaliteit. Daarnaast zijn SSL-certificaten belangrijk om te kunnen ranken in Google. Voor je SEO strategie is een SSL-certificaat dus wel vereist. Als je tot de kern van de zaak wilt komen, bevat dit artikel geweldige informatie.

Wat zijn SSL-certificaten?

Een SSL-certificaat is een digitaal document dat voorziet in identificatie en authenticatie voor een website. Het maakt veilige communicatie tussen een server en een browser mogelijk. Het certificaat bevat een coderingssleutel die wordt gebruikt om informatie te coderen die van de server naar de browser wordt verzonden. Deze sleutel kan alleen worden ontsleuteld door de beoogde ontvanger, in dit geval de browser van de websitebezoeker. Een digitaal certificaat bevat informatie over jouw organisatie of bedrijf, waaronder:

  • Bedrijfsnaam
  • Naam organisatie
  • Organisatie-eenheid
  • (stad/gemeente/provincie)
  • Geldigheidsduur van het certificaat (meestal een jaar)

Waarom zijn SSL-certificaten belangrijk?

In het tijdperk van cybercriminaliteit is het gebruik van SSL-certificaten essentieel. Het Google ranking-algoritme hecht veel belang aan HTTPS-sites. Google Chrome waarschuwt gebruikers wanneer ze een website bezoeken die niet veilig is. SSL-certificaten zijn belangrijk voor e-commercesites omdat het klanten helpt zich veilig te voelen bij het plaatsen van bestellingen. Waarom heb ik een SSL-certificaat nodig? Je hebt een SSL-certificaat nodig zodat jouw site door zowel zoekmachines als gebruikers als veilig kan worden beschouwd.

Hoe een SSL-certificaat kopen?

Er zijn veel bedrijven die SSL-certificaten verkopen. Je kunt ze rechtstreeks bij het bedrijf (webhosting) of via een wederverkoper kopen. Het aantal resellers groeit en dit betekent dat je een ruime keuze aan aanbieders hebt om uit te kiezen. Dit is geweldig omdat het je de mogelijkheid biedt om prijzen en diensten van verschillende bedrijven te vergelijken. Het stelt je ook in staat om te kiezen op basis van jouw budget en vereisten.

Hoeveel kost een SSL-certificaat?: De prijzen van SSL-certificaten variëren afhankelijk van het type certificaat, de functies en waar je het koopt. Een basis certificaat is bij sommige webhosting gratis, maar kan oplopen toe €10 per jaar.

Hoe installeer je je SSL-certificaat?

Om een ​​SSL-certificaat op je website te installeren, moet je de configuratie van je webserver aanpassen. Je kunt dit doen door het Apache-configuratiebestand te wijzigen. Dit is niet iets dat wij beginners aanraden om te doen, omdat het behoorlijk ingewikkeld kan zijn. Om je te helpen, heb ik hieronder een link gegeven met instructies voor het installeren van een SSL-certificaat. Als je meer informatie wilt over het installeren van een SSL-certificaat, bekijk dan deze link.

Wat zijn de voordelen van een SSL-certificaat voor SEO?

Google geeft een ranking boost aan websites die SSL-certificaten hebben. Google gebruikt SSL als signaal in hun zoekalgoritme. SSL-certificaten vergroten het vertrouwen in jouw website. SSL-certificaten bieden extra beveiliging voor de bezoekers van jouw website. Wat zijn de risico’s van het niet hebben van een SSL-certificaat? Een website zonder SSL-certificaat is minder betrouwbaar. Bezoekers zullen terughoudend zijn om hun persoonlijke informatie op je website in te voeren en zullen snel vertrekken als de browser de melding geeft van een onveilige website. Dit betekent minder leads en minder klanten voor jouw bedrijf, wat slecht is voor je SEO en slecht voor de bedrijfsvoering!