Nieuwe bloggers op Hulc: “Wij willen blijven groeien”

Via Hulc kan je in contact komen met meer dan 9500 bloggers en andere publishers uit talloze niches. Zij kunnen blogs over jou schrijven, of linken naar jouw website. Ons platform blijft maar doorgroeien. In deze blog zet ik drie bloggers in het zonnetje die zich in 2021 bij ons aansloten.

De Groentjes

IMG 9481

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In 2012 wordt Mirthe geboren met de zeldzame aandoening SPATA5. Hierdoor is zij blind, erg slechthorend en heeft ze een verstandelijke beperking. Om familie en vrienden op de hoogte te houden van Mirthe en hun leven, starten haar ouders, Sarah en Mathijs Groen, een blog. Ondertussen is degroentjes.nl uitgegroeid tot een inspirerende en informatieve blog (en vlog!) waarmee ze een kijkje geven in het leven met een (kind met) beperking. 

Inclusie bevorderen

Ik vind het heel fijn om alles wat wij meemaken van mij af te schrijven”, vertelt Sarah. “Het doel van onze blogs en vlogs is door de jaren heen wel wat veranderd. Onze missie is nu inclusie bevorderen. Laten zien dat kinderen met een beperking ook gewoon met speelgoed spelen en leuke merkkleding dragen, bijvoorbeeld. Het leven van een gezin met een kind met beperking is eigenlijk ook een normaal leven.

Sarah gaat verder: “Merken zijn vaak op zoek naar het perfecte plaatje. Wij gaan graag samenwerkingen aan met merken om te laten zien dat ook het niet-zo-perfecte plaatje heel mooi kan zijn. Meestal doen we dat met barterdeals. Dan krijgen we bijvoorbeeld merkkleding voor Mirthe en schrijven we daar een blog over. Maar laatst heb ik ook een gastblog geschreven voor Cliniclowns, die was ‘gewoon’ betaald.

Herkenning en informatie

Het komende jaar gaan Sarah en Martijn hard aan de slag om de DA-waarde van hun blog omhoog te krijgen, zodat ze een nog aantrekkelijker partner worden voor adverteerders. “We gaan nog meer blogs schrijven en vlogs maken. Zodat we nog meer herkenning kunnen bieden aan mensen die ook met een beperking (in hun omgeving) leven. En informatie kunnen geven aan mensen die meer willen weten over SPATA5. Er ligt nog genoeg op de stapel!” 

Sparkles Inside 

IMG 6946 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sparkles Inside is de mommy lifestyle blog van Jasmina, moeder van “een eigenwijze peuter van 3,5 jaar”. Omdat Jasmina al haar passies en interesses een plekje geeft op haar blog, komen er veel onderwerpen aan bod. Van koken en reizen, tot moederschap en verlies. Daarmee inspireert Jasmina ondertussen al gemiddeld 20.000 lezers per maand. Maar ze is nog lang niet klaar met groeien.  

Persoonlijke onderwerpen

2,5 jaar geleden hakt Jasmina na lang twijfelen eindelijk de knoop door: ze zet haar eerste blog online. “Ik kreeg zoveel leuke reacties dat ik vorig jaar bloggen onderdeel van mijn werk heb gemaakt”, zegt Jasmina. “Daarom ging ik op zoek naar nieuwe manieren om geld te verdienen met mijn blog.

Op een bloggersevent in 2021 komt Jasmina mensen van Hulc tegen. Die helpen haar met het aansluiten van haar blog op het platform. “Ondertussen heb ik al een succesvolle samenwerking gehad”, vertelt ze. “Ik zag een linkbuilding-opdracht voorbij komen die over het verkopen van je auto ging.

Dat sluit misschien niet direct aan op de persoonlijke onderwerpen op mijn blog, maar op dat moment was ik zelf ook aan het twijfelen om mijn auto te verkopen. Aangezien mijn blog een hoog ‘me-gehalte’ heeft, paste het toch wel goed. Uiteindelijk heb ik mijn auto niet verkocht, maar ik heb er wel een leuke blog over geschreven.

Meer bezoekers

Jasmina’s plannen voor 2022 zijn duidelijk: “Groeien, groeien, groeien! Vorig jaar begon ik met grootse plannen. Maar uiteindelijk werd 2021 voor mij persoonlijk een heel zwaar jaar. Nu wil ik de draad weer oppakken en mij storten op nieuwe blogs, zodat ik mijn bezoekersaantal omhoog kan krijgen naar gemiddeld 25.000 per maand. Hopelijk komen er ook weer mooie samenwerkingen aan, bijvoorbeeld met bedrijven in de food, travel of lifestyle.

Alles over kinderen

Hulc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denise en Bob hebben alle twee veel ervaring met verschillende facetten van online marketing. In 2020 besluiten ze hun krachten te bundelen en de blog allesoverkinderen.nl over te nemen. Hier delen ze, met de hulp van experts, informatie over alles wat met kinderen te maken heeft. Van kinderwens tot en met de basisschoolleeftijd.

Altijd relevant

Toen wij de website kochten hebben we deze in een nieuw jasje gestoken en heel veel nieuwe content toegevoegd”, vertelt Denise. “Het domein bestaat al sinds 2005”, vult Bob aan. “Daardoor hadden we direct een voorsprong wat betreft autoriteit, naamsbekendheid en linkbuilding.”

We maken nu veel evergreen content. Het onderwerp ‘kinderen’ is natuurlijk altijd relevant, er zijn altijd wel zwangere mensen of jonge ouders. Dus de content die we nu maken, is over tien jaar nog steeds actueel. SEO-technisch is dat heel interessant. En het geeft ons de vrijheid om meer tijd te besteden aan de content die we maken, zodat het ook echt jaren mee kan”, legt Bob uit.

Samenwerken via Hulc

Hulc helpt Denise en Bob een regelmatig inkomen te verdienen. “Eerst zaten we bij een platform dat vooral gericht was op social media influencers”, vertelt Denise. “Aangezien wij een online magazine hebben en dus niet echt influencers zijn, hebben we meer aan Hulc. Daar vinden we nu maandelijks opdrachten.” 

Wat ons betreft mogen er nog meer adverteerders komen op Hulc, zodat er meer opdrachten beschikbaar komen. Wij willen namelijk blijven groeien. We zitten nu bijna aan de 200.000 bezoekers per maand. Maar uiteindelijk willen we hét platform worden voor alles wat met kinderen te maken heeft.”  

Meer bloggers vinden op Hulc

De Groentjes, Sparkles Inside en Alles over kinderen hebben zich in 2021 allemaal aangemeld bij het blogplatform van Hulc. In onze database vind je meer dan 6800 bloggers en publishers die jou kunnen helpen. Bijvoorbeeld aan meer naamsbekendheid door een blog over jouw merk te schrijven. Of aan betere linkbuilding, door backlinks naar jouw website te plaatsen. 

Weten hoe het werkt? Kijk dan snel op Hulc.nl

 

5 1 stem
Artikel waardering
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x