Meer lezers op je blog met influencermarketing: 7 tips

Wil jij meer lezers op je blog? Dan kan influencermarketing helpen. Influencers kunnen hun volgers naar jouw blog leiden. Maar hoe pak je dat aan? In deze blog geef ik je 7 tips waarmee jij influencers effectief in kan zetten voor je blog. 

1. Stel duidelijke doelen

Meer lezers op je blog, dat wil iedereen wel. Maar wat betekent dat concreet voor jou? Wil je meer vaste, terugkerende bezoekers op je blog? Wil je dat één specifieke blogpost extra gelezen wordt? Of heb je een bepaalde blogserie waarvoor je meer traffic wilt?

En zijn die lezers op je blog je einddoel. Of wil je die lezers iets laten doen? Zoals zich aanmelden voor je nieuwsbrief, jou volgen op social media, of van je blog naar je webshop gaan. Dit einddoel bepaald welke strategie het meest effectief is en welke influencers daar het beste bij passen.

Je exacte doel is dus waarschijnlijk een stuk specifieker dan alleen maar ‘meer lezers op je blog’. Zorg dat je dat scherp voor ogen hebt. Dat maakt alle volgende stappen een stuk makkelijker en effectiever.

2. Zoek de perfecte influencers

Zodra je je doel scherp hebt, kun je op zoek gaan naar de perfecte influencer. Hoe die perfecte blogger eruit ziet is volledig afhankelijk van jouw situatie. Maar over het algemeen moet je zoeken naar influencers die in jouw niche actief zijn en een actieve band met hun volgers hebben. Groter is dus niet altijd beter! Soms kan juist een micro-influencer veel extra lezers opleveren.

Een tijdje geleden schreef ik al een blog over hoe je de juiste blogger voor jouw merk kan vinden. Misschien heb je al een netwerk van influencers waaruit je kan putten. Anders kan je handmatig op zoek gaan naar de perfecte influencer, of gebruik maken van de grote influencer database van Hulc.

3. Nodig gastbloggers uit

Als je eenmaal de influencer van je dromen hebt gevonden, zijn er verschillende manieren om extra lezers naar je blog te krijgen. Ten eerste kan je je influencers uitnodigen als gastblogger. Zij schrijven dan een blogpost op jouw blog. En natuurlijk delen ze deze blogpost ook actief via hun eigen netwerken. Dat levert jou weer extra bezoekers op!

4. Bied jezelf aan als gastblogger

Influencers kunnen gastblogger bij je worden. Maar dat trucje werkt andersom ook. Als jouw influencer zelf een blogger is, kan jij de gastblogger worden. Dan schrijf jij dus een blogpost op hun blog. Daarmee bereik je hun publiek direct. Uiteraard plaats je in jouw blogpost dan altijd een linkje naar je eigen blog. Zo kunnen de lezers van je influencer ook jouw lezers worden.

Sommige influencers staan open voor een barter deal waarbij zij een gastblog voor jou schrijven en jij een gastblog voor hun. Dan kan je dus dubbel profiteren.   

5. Laat influencers je blog promoten

Influencers kunnen ook op de old school manier extra lezers voor je blog opleveren. Zij kunnen jouw blog promoten onder hun lezers. Bijvoorbeeld op hun eigen blog, of via social media. Als jouw doelgroep op LinkedIn of Facebook zit, kunnen influencers direct een link naar jouw blog of een specifieke blogpost delen.

In een Instagram Verhaal kan ook een link geplaatst worden (swipe up!). Maar dit alleen mogelijk bij accounts die meer dan 10.000 volgers hebben of geverifieerd zijn door Instagram. 

6. Verzin opvallende marketingacties

Ik noemde de vorige tip als de old school manier. Want nu er steeds meer bedrijven en merken aan influencermarketing doen, wordt het steeds lastiger om op te vallen. Een opvallende marketingactie kan helpen om toch in het oog te springen. De beste marketingacties zijn op maat gemaakt voor een influencer of niche.

Zo kun je reisinfluencers een week op een spectaculaire vakantie sturen en hen tijdens die reis laten bloggen op jouw blog. Reken er maar op dat hun volgers dan op jouw blog terecht komen.

Ook met een kleiner budget zijn leuke acties te verzinnen. Wat dacht je van een round table sessie waarna elke deelnemer een stukje over de uitkomsten blogt? Of een bijzondere competitie tussen verschillende influencers die je leuk kan verwerken in een blog?

7. Organiseer een winactie

Een veelgebruikte marketingactie is natuurlijk de winactie. Veelgebruikt, want razend effectief. Iedereen wil wel iets winnen! Schrijf dus een leuke winactie uit en laat de influencers in je netwerk deze winactie promoten. Zorg natuurlijk wel voor een haakje waardoor mensen op jouw blog terecht komen. Plaats de uitleg van de winactie bijvoorbeeld op je blog, of publiceer gave interviews met verschillende deelnemers.

Dat maakt het voor mensen boeiend om eens op jouw blog te kijken en later weer eens terug te komen. 

Influencers vinden met Hulc

Met deze 7 tips zorg jij voor meer lezers op je blog dankzij influencermarketing. Ben jij nog op zoek naar de perfecte influencer? Kijk dan eens in de database van Hulc. Daar vind je meer dan 3700 bloggers en influencers die jou willen helpen aan extra lezers.

Weten hoe het werkt? Ga dan naar Hulc.nl. Dan vertellen we je graag meer.