6x content die backlinks oplevert

6x content die backlinks oplevert

Backlinks zorgen voor een hogere positie in Google. En ze leveren je meer bezoekers en autoriteit op. Maar hoe scoor je backlinks met content? In deze blog geef ik zes tips!

Voor Google en andere zoekmachines zijn backlinks een teken van autoriteit. Als andere websites naar jouw content linken ziet Google dat jouw content van hoge kwaliteit is. En als die websites groot en populair zijn, is dat effect nog groter. Dat teken van autoriteit wordt beloond met een hogere positie in de zoekresultaten. Hoe meer backlinks je hebt, hoe beter jouw content gevonden wordt. 

Het is dus de kunst om zoveel mogelijk backlinks van grote websites naar jouw content te genereren. Hoe doe je dat? In deze blog geef ik je zes tips waarmee ik altijd backlinks scoor. 

1. Heb iets nieuws te zeggen

Waarom zou iemand naar jouw content linken? Een goede reden kan zijn omdat jij de enige bent die bepaalde informatie of een bepaalde blik deelt. Zorg dus dat je iets nieuws te zeggen hebt. Praat niet andere websites na. Maak geen papegaaicontent. En duik niet zomaar op elke trend waar iedereen op duikt. 

Iets nieuws te zeggen hebben is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar ik heb wat trucs voor je. Eerder schreef ik al een blog over hoe je unieke content maakt. Daarin schreef ik onder andere dat je content moet maken vanuit je eigen kennis en expertise. Wat heb jij te zeggen over jouw niche? Wat voeg jij toe? Waar ben jij de beste in? Als je dat als uitgangspunt van je content neemt, heb je bijna altijd iets nieuws te vertellen.   

2. Geef een duidelijk overzicht 

Je hoeft niet altijd iets nieuws te zeggen om backlinks te krijgen naar je content. Soms werkt het nog beter om bestaande informatie te bundelen in een duidelijk overzicht. Mensen linken graag naar een duidelijk overzicht is omdat het een one-stop-shop kan zijn voor relevante informatie. 

Een goed voorbeeld zijn de overzichten van Hootsuite. Dit marketingbedrijf deelt elk jaar een overzicht van de beste formaten van afbeeldingen op social media. Welk formaat moet je banner op Twitter zijn? Wat is het perfecte formaat voor een Insta post? Of een verhaal op Facebook? Hootsuite bundelt alles in één longread artikel. Inclusief infographics! Dat is nog eens content waar je graag naar linkt. 

3. Presenteer jezelf als autoriteit 

Een derde tip voor meer backlinks door content is door jezelf als autoriteit in jouw niche te presenteren. Mensen linken namelijk graag naar een autoriteit. Als jij dé specialist bent, hebben mensen jouw mening en kennis hoog in het vaandel staan. Die delen ze dan graag. Denk aan de grote merken: KLM, Heineken, Tesla, Apple. Ze zijn niet alleen marktleider, maar ook autoriteit. Thought leaders, in hippe marketingtaal. 

Denk dus na: hoe kan jij de Tesla van jouw branche worden? Je kan dat bijvoorbeeld doen door content te maken over jouw branche in het algemeen, in plaats van alleen maar over je eigen diensten en producten. Hoe ziet de toekomst van jouw branche er uit? Wat zijn de belangrijkste trends? En wat zijn de grote vraagstukken? Als je daar content over maakt, is het content die het delen waard is. 

4. Publiceer je eigen onderzoek 

Dit is mijn favoriet. Andere websites houden van cijfers en onderzoeksresultaten om naar te refereren. Als jij die cijfers of resultaten kunt publiceren, is het kassa. Doe daarom eens een eigen onderzoek, bijvoorbeeld naar een belangrijk vraagstuk in jouw niche. Als je slim bent, gebruik je zo’n onderzoek om jouw eigen status als autoriteit te bevestigen. Twee vliegen in één klap!

Een goed voorbeeld kwam laatst van onze eigen partner CopyRobin. Het copywritingbureau deed dit jaar onderzoek naar AI-tekstschrijvers (digitale programma’s die zelf teksten kunnen schrijven). Een relevant onderwerp. Boeiende resultaten. En écht iets nieuws. Zo zette CopyRobin zich als een autoriteit neer. Ik durf te wedden dat dat wel wat backlinkjes heeft opgeleverd. 

5. Begin met samenwerkingen en interviews 

Backlinks binnenhalen hoef je niet alleen te doen (je zou kunnen zeggen: je kunt het niet alleen doen. Je hebt altijd iemand anders nodig die naar jou linkt). Samenwerkingen met andere contentmakers, zoals bloggers, vloggers en influencers, kunnen veel backlinks opleveren. Hetzelfde geldt voor een samenwerking met een andere organisatie, een interview met een expert, of interviews met jouw klanten. 

Als je deze content publiceert zullen de mensen waarmee je samenwerkt bijna altijd naar jouw content linken via hun eigen kanalen. Daarmee zijn de eerste backlinks al binnen! Vervolgens bereik je ook hun volgers en fans. Als je het goed doet zijn die volgers en fans precies de doelgroep die jij wilt bereiken.

6. Schrijf en ontvang gastblogs

Een hele concrete vorm van samenwerken is de gastblog. Dit kan twee kanten op werken. Je kunt zelf gastblogs schrijven. Bijvoorbeeld voor andere bloggers. Of voor grote blogplatformen binnen jouw niche, zoals Frankwatching in de marketingniche. Vaak kan je dan zelf een backlink in je blog of in je schrijversbio plaatsen die naar jouw website leidt. Zo zorg je voor je eigen linkbuilding, maar dan op een nette manier. 

Aan de andere kant kun je ook andere bloggers uitnodigen om een gastblog op jouw website te plaatsen. Vraag hen vervolgens om vanaf hun eigen kanalen te linken naar hun content op jouw website. Op die manier kun je snel aan backlinks komen. En ook hier geldt: als het goed is bereik je via hen ook jouw doelgroep.

Backlinks met content via Hulc

Je merkt: de samenwerking met bloggers, vloggers en influencers kan goede zaken betekenen voor je linkbuilding. Door middel van gastblogs, samenwerkingen en interviews zorg je voor extra backlinks naar jouw content en website. 

De beste resultaten behaal je als je samenwerkt met mensen die perfect aansluiten bij jouw verhaal, doelen en doelgroep. Die mensen vind je via Hulc. Wij hebben een database met meer dan 9.500 bloggers, vloggers, influencers en andere publishers die jou graag helpen aan meer backlinks. Weten hoe het werkt? Kijk op Hulc.nl.

 

5 1 stem
Artikel waardering
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x