De beste bloggers vinden door je outreach uit te besteden

Als jij het maximale uit je linkbuilding wilt halen, moet je samenwerken met de beste bloggers in jouw niche. Maar goede bloggers vinden is een flinke klus. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen. Je kan je blogger outreach ook uitbesteden. Hoe? Dat vertel ik in deze blog.

Bloggers spelen een belangrijke rol in linkbuilding. Wanneer populaire, relevante bloggers naar jouw website of content linken, kan die link namelijk veel waard zijn. Ten eerste bereik je zo je doelgroep op een natuurlijke manier. Ten tweede beloond Google waardevolle links naar jouw website met een hogere positie op de SERP.  

Wat is blogger outreach? 

Maar probeer die bloggers maar eens te vinden, bereiken én over te halen naar jou te linken. Daarvoor moet je aan de slag met blogger outreach. Dat is de verzamelnaam voor alle technieken waarmee jij de bloggers van jouw keuze probeert te bereiken. Je kan bijvoorbeeld aan blogger outreach doen door bloggers te googelen en te mailen, of door bepaalde tools in te zetten.

Hoe jij ook aan blogger outreach doet, het is een vak apart. Je hebt een groot netwerk, sterke communicatieskills en vooral veel tijd nodig. Tijd die jij waarschijnlijk wel beter kan besteden. Gelukkig hoef je blogger outreach niet (helemaal) alleen te doen. 

4 voordelen van blogger outreach uitbesteden

Blogger outreach is iets wat je heel goed kunt uitbesteden. Er staan professionals klaar die jou kunnen helpen aan samenwerkingen met de beste bloggers in jouw niche. Dat levert uiteraard een hoop voordelen op. Ik zet de vier belangrijkste op een rij:

1. Je kan je tijd beter besteden 

Waarom besteed je taken uit? Omdat jij je tijd wel beter kan besteden. Dat geldt ook voor blogger outreach. Jouw hart ligt bij het ondernemen, het maken van content, of het verkopen van producten of diensten. Niet bij het mailen van bloggers. Besteed je outreach daarom uit. Laat de professionele outreachers doen waar zij goed in zijn. Dan kan jij blijven doen waar jij goed in bent. 

2. De professional heeft een groot netwerk… 

Professionele outreachers hebben niet alleen de tijd om bloggers voor jou te zoeken, ze hebben ook een groot netwerk om uit te putten. Goede outreachers kennen veel bloggers. Ze weten per blogger hoe goed de fit met jou zal zijn, wat hun prijs is, en wat voor samenwerkingen ze graag aangaan. Dat levert betere en duurzame samenwerkingen op. Zo haal jij het maximale uit je linkbuilding. 

3. En kent de kneepjes van het vak 

Naast dat outreachers veel bloggers kennen, weten ze ook heel goed hoe ze die bloggers moeten verleiden tot een samenwerking. Ze hebben niet voor niets van outreachen hun werk gemaakt. Goede outreachers weten precies wanneer ze een mailtje moeten sturen en wanneer een DM genoeg is. En ze weten hoe ze een aanbod op maat kunnen maken dat een blogger niet kan afslaan. 

4. Je vind de beste bloggers

Professionele outreachers hebben dus een groot netwerk, expertise en alle tijd om bloggers te zoeken. Als jij je outreach uitbesteedt, kan je er dus op rekenen dat jij de beste bloggers in jouw niche bereikt. Bloggers die precies jouw doelgroep bereiken, veel trouwe lezers hebben, en bovendien een logische fit hebben met jouw dienst of product. En daar draait het uiteindelijk om, toch? 

Outreach uitbesteden in de praktijk

Ondertussen snap je wel dat outreach uitbesteden veel voordelen heeft. Maar hoe ziet dat er in de praktijk uit? De details hangen volledig af van het bureau of de zzp’er waar jij mee samenwerkt. Maar over het algemeen begint het uitbesteden van je blogger outreach met een intakegesprek met je outreacher. 

In dit eerste gesprek vertel jij wat voor website je hebt en welke doelen jij probeert te bereiken met je linkbuildingstrategie. En natuurlijk stel je ook randvoorwaarden wat betreft budget en deadlines. Dit is ook het moment voor outreachers om jou nog wat extra vragen te stellen. Zo komen zij er precies achter welke bloggers bij jou passen.

Vervolgens gaan de outreach-experts voor je aan de slag. Ze gaan op zoek naar bloggers die precies voldoen aan jouw eisen en voorkeuren. Onthoud dat je je outreacher hier de ruimte moet geven om zijn werk te doen. Ga niet te veel op de details zitten en voorkom micromanagement. Vertrouw op de expertise van je outreacher.

Wanneer je outreach-expert een aantal goede bloggers heeft gevonden zal hij terug bij jou komen om de resultaten te van zijn zoektocht te delen. Dan zie je wat je uitbesteding heeft opgeleverd en kan je de samenwerking met de beste bloggers aangaan.

Bloggers vinden via Hulc

De juiste bloggers vinden om mee samen te werken is essentieel voor een goede linkbuildingstrategie. Hulc kan je daarbij helpen. In onze database van meer dan 3700 bloggers en influencers kan je zelf zoeken naar je beste blogger voor jouw campagne.

Je kan ook je complete outreach uitbesteden aan een van onze experts via een managed campagne. Zij zetten je campagne uit, maken een voorselectie van de beste bloggers en zetten ze na jouw goedkeuring aan het werk. Dat scheelt jou veel tijd en het levert mooie samenwerkingen op. 

Weten hoe het werkt? Lees dan verder op Hulc.nl

5 1 stem
Artikel waardering
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x