Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een methode om zoveel mogelijk inkomende links te genereren naar uw website. Deze methode concentreert zich op het verzamelen van verwijzingen van andere website naar uw website. Reden om deze te verzamelen kent 2 uitgangspunten. Wij nemen u graag mee in verschillende methodes en de effecten ervan

Doel van Linkbuilding

Het doel van linkbuilding kent 2 uitgangspunten. Hoofddoel is vaak het verkrijgen van een betere organische positie in Google, als website wil je namelijk zo goed mogelijk gevonden worden in de zoekresultaten van Google. De witte resultaten, ook wel organische posities genoemd worden namelijk bepaald op basis van het algoritme van google. Deels bestaat dat uit zogenaamde onpage factoren, en deels door off page factoren. Onpage factoren zijn bijvoorbeeld de aanwezigheid van geoptimaliseerde content, zoals de op zoekwoord basis geschreven tekst op je website en het aanbrengen van de juiste tags in oa foto’s. Offpage daar in tegen is alles wat er buiten je eigen website over jouw wordt geschreven op andere websites. Google schrijft voor dat je dit niet mag beïnvloeden, de werkelijkheid is juist dat veel bedrijven hier wel mee bezig zijn. Velen bedrijven schakelen daar een specialist voor in en laten hun bureau dit doen. Het verkrijgen van deze links wordt dan ook in vaktermen linkbuilding genoemd. 

Hoe werkt linkbuilding?

Zoals beschreven is het dus belangrijk zo veel mogelijk links naar je website te krijgen, maar niet alleen het aantal maar ook de kwaliteit telt in deze strijd om de beste te worden voor Google. De kwantiteit is een kwestie van tellen, de kwaliteit wordt gemeten in de website waarde waar de link vandaan komt. Het meest bekende instrument daarvoor is de Domein Autoriteit afgekort al de DA. Stel jouw website heeft een waarde van DA20 dan is het fijn als websites met nog meer waarde naar jou verwijzen met een link of een stuk content met daarin een link. Dit is dus het pad wat u moet bewandelen. U zoekt dus zoveel mogelijk links met een zo hoog mogelijke waarde. De partij die dit het beste voor elkaar heeft is de winnaar en staat op zijn zoekterm op nummer 1 in Google. 

Hoe zet ik Hulc in voor linkbuilding?

Wij adviseren u bij het gebruik van Hulc een campagne aan te maken, in deze campagne briefing wordt u gevraagd aan te geven welke seo waarde u wenst. Let hierbij dus op dat u deze waarde meegeeft en dat u de links laat landen op de pagina die u omhoog wilt. Zoals u wellicht is opgevallen land je bij een vraag die je aan Google stelt vaak niet op de homepage maar op de specifieke landingspagina. Als u dus op tuinstoel gevonden wil worden zal u vaak zien dat u direct op een pagina komt met tuinstoelen en niet op een pagina dat gaat over alle producten van het bedrijf. 

Linkbuilding Duitsland

Dat linkbuilding in Nederland erg goed werkt is voor velen bekend. Maar ook in andere landen zie je een stijgende behoefte aan links van kwaliteit blogs. Ook bij Hulc is deze trend zichtbaar. Je kunt dus ook voor Duitse links terecht in het platform. Let bij Duitse links wel goed op de kwaliteit deze laat nog wel eens te wensen over.

 

Meer weten over influencermarketing?

Download het Hulc whitepaper!