Wat is artikel marketing?

Er zijn tegenwoordig zoveel vormen van content marketing. In dit artikel willen wij jou meer vertellen over artikel marketing, want wat is artikel marketing nou eigenlijk? Artikel marketing houdt in dat je door middel van artikelen van één of meerdere links kan voorzien. Op die manier kun je dus links verkrijgen, die ook nog eens in de tekst verwerkt zijn.

Artikel marketing kan voor bedrijven interessant zijn, omdat soortgelijke links gezien worden als waardevol. Daarom is het voor bedrijven interessant om artikel marketing mee te nemen in je marketingstrategie, mits het op de juiste manier ingezet wordt. Dat houdt in dat je een goed artikel moet laten schrijven dat echt wat bijdraagt.

Gevaarlijke bezigheid

Veel bedrijven maken tegenwoordig gebruik van de content marketing vormen, artikel marketing of bloggen, om meer links naar hun website te creëren. Maar dat kan wel eens gevaarlijk worden, want bedrijven die gebruik maken van artikel marketing bestaat er een grote kans dat zij bestraft kunnen worden met lagere posities in Google.

Artikel marketing en bloggen is ontstaan om kennis en inhoud te delen met de wereld. Ook om te bouwen aan je merk en autoriteit op internet. Met deze doelstelling van bedrijven zijn er een grote hoeveelheid blogs, bloggers en websites ontstaan. Door middel van artikel marketing is het eenvoudig om links naar je eigen website te verkrijgen. De laatste jaren is het gebruik maken van artikel marketing ook meer toegenomen. Deze content marketing vorm wordt tegenwoordig beheerst door Google. Het wordt dus uitkijken voor bedrijven die al eens eerder gebruik hebben gemaakt van artikel marketing.

Hoe kan ik er dan goed gebruik van maken?

Bedrijven hebben de neiging om voor de makkelijke weg te kiezen. Wat betreft artikel marketing is dat de keuze voor gratis artikelsites. Aangezien Google links vanaf die websites niet bepaald positief meer waardeert, zul je dus naar andere websites moeten zoeken. Maar hoe kan je er dan op een goede manier gebruik van maken? Wij hebben de volgende stappen voor je uitgewerkt:

Stap 1

Verzamel websites en/of blogs die relevant zijn voor jouw website en kwalitatieve informatie aanbieden.

Stap 2

Controleer altijd of deze waarde van de websites niet wordt misbruikt voor SEO doeleinden. Wordt de waarde van de websites toch gebruikt voor SEO doeleinden, haal dan de websites van je lijstje af.

Stap 3

Schrijf een sterk en zeer relevant artikel voor de verschillende websites die je hebt verzamelt en verwerk daarin een link naar jouw eigen website.

Stap 4

Neem contact op met de website eigenaar om te laten weten dat je een interessant artikel heb geschreven en je het artikel gratis aanbiedt, mits de vermelden links naar jouw website netjes blijven staan.

Moet ik stoppen met artikel marketing en/of bloggen?

Het antwoord op deze vraag is nee, maar het is wel verstandig om eerst goed na te denken over je artikel-/blog activiteiten. Artikel marketing is namelijk nog steeds een hulpmiddel om je naamsbekendheid en imago te vergroten. En kan het ook een hulpmiddel zijn om meer verkeer te creëren naar jouw website. Maar als je artikel marketing alleen gebruikt om links te verkrijgen die leiden naar jouw website, dan kun je daar beter mee stoppen.

Conclusie

Links zijn over het algemeen belangrijk voor bedrijven als je hoog wilt komen met jouw website, daarom valt artikel marketing erg in de smaak van bedrijven die een content marketingstrategie hanteren. Daarbij is het verstandig om op te letten wat je doet en niet voor de makkelijkste weg te kiezen. Zorg in plaats daarvan voor goede content met jouw verzamelde relevante websites die kwalitatieve informatie bieden die binnen je niche maar al te graag worden opgenomen.