Voorbeeld-casus: hoe zijn we aan de slag gegaan voor een energievergelijker?

Bij Hulc werken we iedere dag met plezier aan ons platform. We staan o.a. publishers en adverteerders te woord en zorgen dat er mooie campagnes live worden gezet. Als marketeer is het goed om eens na te denken over hoe je nou het beste een opdracht kunt uitzetten binnen ons platform. Om je een beetje op weg te helpen delen we in dit artikel een voorbeeld-casus met je. 

Casus: Klant (energievergelijker) is op zoek naar een SEO boost en wil daar graag +/- €3.000 aan uitgeven en minimaal 5 artikelen plaatsen op Nederlandse websites. Hier zijn wel kwalitatieve websites voor nodig met een DA 20+ en een TF 20+, die een artikel aanbieden met lifetime plaatsing. Ook dienen er 2 linkjes in de artikelen te worden verwerkt. Doelgroep: gezinnen die willen besparen, mensen die willen verduurzamen enzovoorts. Wel dient er 1 nieuws-website tussen te zitten.

Stap 1: ken de klant

Wat voornamelijk belangrijk is, dat je de klant goed kent. Welke producten worden er aangeboden? Hoe ziet de website er uit en is hier voldoende informatie op te vinden? Zijn er zaken die nog moeten worden aangepast voordat er een aantal mooie SEO artikelen worden live gezet met links naar de betreffende pagina’s? Allemaal zaken om grondig te checken voor je aan de slag gaat.

Scherm­afbeelding 2024 02 08 om 10.15.23

Stap 2: filter in het platform

Filteren binnen het platform is een belangrijke stap. Na het inloggen ga je in het menu naar “direct kopen” en vanuit daar begint het filteren en zoeken naar de juiste match. In deze voorbeeld-casus zijn we voor een energievergelijker op zoek naar websites met een DA 20+ en een TF 20+ en gaan we uit van een bepaalde niche, in dit geval gezinnen. Verder is het voor de klant belangrijk dat de websites Nederlandstalig zijn. Zoals hierboven zichtbaar is, kiezen wij er in dit geval voor om ook het schuifje van DR iets omhoog te zetten. Wat we verder ook doen is de categorie ‘Familie en ouderschap’ aanvinken, want dat is tenslotte de doelgroep voor de campagne van deze klant

Scherm­afbeelding 2024 02 08 om 09.15.48

Stap 3: websites bekijken en standaard diensten checken

Check altijd even of de website die je op het oog hebt nog wel live staat, er geen gekke dingen e.d. de hand zijn en kijk ook eens naar de de tone of voice. Spreekt dit aan? Pas het bij de klant? Hoe ziet het geheel er verder uit? Indien je alles kunt afvinken, bekijk je hierna in het platform wat de betreffende publisher aanbiedt. We proberen binnen Hulc om alle publishers te activiteren om standaard diensten toe te voegen, maar helaas is dit nog niet bij iedereen gelukt. Is er geen standaard dienst, dan is er altijd de mogelijkheid om een voorstel aan te vragen. Hierin kan er ook naar een eventuele korting worden gevraagd, of bijvoorbeeld een afspraak worden gemaakt m.b.t. een bulk bestelling. Want als je vooruit wilt plannen dan is het wel lekker als je dit van te voren kunt bespreken. Misschien wil je in 2024 wel 10 artikelen op een bepaalde website plaatsen. Maak hier duidelijke afspraken over met de publisher.

Stap 4: voorstel maken en aan de klant voorleggen

Scherm­afbeelding 2024 02 08 om 09.57.29

Misschien verwacht je het niet, maar wij werken nog steeds (graag) met excel sheets. Zeker als we een voorstel naar een klant willen sturen, is overzichtelijkheid erg belangrijk. Hierboven zie je het voorstel voor onze voorbeeld-casus. We hebben gekeken hoe we er het beste uit kunnen halen, dus er zit ook een combi-deal tussen. Natuurlijk is het helemaal aan jou of je wel of geen excel gebruikt.

Stap 5: na goedkeuring publishers aan het werk zetten

Na goedkeuring van de klant zet je de publishers aan het werk door de diensten via het platform bij ze in te kopen. Een uitgebreide briefing kun je hierna plaatsen in de order. Na de afgesproken levertermijn check je de opgeleverde previews, welke je natuurlijk voor livegang langs de klant kunt sturen. De publisher levert de live link in het platform op en na goedkeuring van jou daarop is de order afgerond.

4.3 4 stemmen
Artikel waardering
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x