Publisher van de Maand
HipenHot.nl

Judith mooieplekkenopaarde.nl

Een nieuwe maand, dus ook weer een nieuwe Publisher van de Maand! Dit keer is het de beurt aan HipenHot.nl!

Ik ben Judith van Wijk, moeder van 4 kinderen en eigenaar van de blogs hipenhot.nl & mooieplekkenopaarde.nl. Op hipenhot.nl schrijf ik over alles wat hip & hot is voor ouders. Mooieplekkenopaarde.nl is een reisblog, ik ben deze vorig jaar gestart. Mijn kinderen worden ouder en ik ga daardoor vaker zonder kinderen op reis. Deze blogs kon ik op mijn andere blog minder goed kwijt, vandaar dat ik een nieuw platform begonnen ben. 

Hoe ben je op het idee gekomen om een blog te beginnen?

Ik ben hipenhot.nl gestart in 2008, vlak na de geboorte van mijn eerste dochter. In die tijd zocht ik zelf naar trends en hippe uitjes en spullen, omdat ik niet zo’n suffe moeder wilde zijn die geen leuke dingen meer deed en de hele dag in joggingpak zou lopen. Toen ik een naam bedacht schoot hip en hot door mijn hoofd. Mijn eerste gedachte was dat deze naam al wel bezet zou zijn, maar dit was niet zo. Ik heb ‘m meteen geregisteerd en ben gewoon begonnen. Ik stuurde 50 webwinkels een mail met mijn idee en kreeg 48 positieve mails terug. Toen wist ik dat er een markt voor was. In die tijd waren er nog heel weinig bloggers.

Hoe ziet een doordeweekse dag eruit?

Ik heb ook nog voor 3 dagen een baan in loondienst. Ik ben onderwijsadviseur en heb het geluk dat ik mijn eigen agenda kan indelen. Op de dagen dat ik werk heb ik wel veel afspraken, dus ben ik vaak onderweg. In de avonduren ga ik dan aan de slag met het schrijven van blogs en het uitwerken van samenwerkingen. De dagen dat ik niet werk ga ik vaak eerst sporten en daarna kruip ik achter mijn laptop om te schrijven. Juist de combinatie vind ik erg leuk. 

Wat vind je het leukste aan bloggen?

Als klein meisje vond ik het al leuk om verhalen te schrijven. Wij hadden op de basisschool zo’n verhalenschrift. Ook schreef ik dagboeken vol. Voor ik hipenhot.nl begon blogde ik al op een persoonlijk blog, wat eigenlijk mijn dagboek was. Ik kan dus wel zeggen dat ik het heel leuk vind om te schrijven en om anderen te helpen en inspireren door het delen van mijn ervaringen.

Hoe houd je de content boeiend voor de lezers?

Doordat ik een early adapter was wat bloggen betreft, zijn veel van mijn lezers en volgers op social media met mij meegegroeid. Eerst wilden ze net als ik zwanger worden, toen hadden ze baby’s, daarna peuters, kleuters, schoolkinderen en nu pubers. Mijn content is meegegroeid met mijn kinderen. Ik schrijf nu niet meer graag over babyspullen, die tijd ben ik ontgroeid en mijn lezers ook. Wat ik heel leuk vind, is dat er mensen zijn die al 15 jaar mijn weekoverzicht, wat ik elke maandag publiceer, volgen. 

Welke tips wil je een beginnende blogger geven?

Het is tegenwoordig makkelijk om een blog te starten, tegelijkertijd is er daardoor ook veel concurrentie. Om op te vallen is het belangrijk om waardevolle content te schrijven. Doe dus goed onderzoek naar wat je doelgroep wil lezen, niet per se wat jij zelf wil delen. Verweef iets persoonlijks in informatieve content, dat maakt je verhaal geloofwaardiger. 

Wat vind je belangrijk als je een samenwerking aangaat?

Wat ik vooral belangrijk vind is dat ik zelf feeling heb met het onderwerp en dat ik de vrijheid krijg om het op mijn manier te doen. Als het alleen een reclameverhaal is, spreekt het mijn lezers niet aan. Als het om een SEO blog gaat, is het natuurlijk belangrijk dat je probeert te scoren in de zoekmachines. Dit is door alle concurrentie wel steeds moeilijker geworden. Focus op een niche onderdeel kan dan helpen.

Wat vind je van Hulc als platform? Waarom gebruik je Hulc?

Ik ben al een hele tijd ingeschreven bij Hulc en het is de laatste jaren enorm verbeterd. Het gebruik is heel handig, je kunt gemakkelijk samenwerkingen vinden en op elkaar reageren of onderhandelen. Tegenwoordig kun je ook een algemene pitch doen, zodat bedrijven zelf kunnen kijken of er een match zou kunnen zijn. Heel waardevol! Ik maak gebruik van Hulc, omdat ik het makkelijk vind werken, er af en toe leuke opdrachten op staan die bij mij passen en het heel eenvoudig is om een samenwerking aan te gaan. 

Zou je Hulc aanbevelen en waarom?

Ik kan Hulc aan iedere blogger aanbevelen. Wat mij betreft zijn er geen nadelen te bedenken. Het contact verloopt altijd prettig en ik heb nog nooit een negatieve ervaring gehad. 

Samenwerken? Kijk hier voor de mogelijkheden!

5 1 stem
Artikel waardering
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x