Publisher van de Maand
GreenTourist.nl

Een nieuwe maand, dus ook weer een nieuwe Publisher van de Maand! Sten en Wietse van The Green Tourist stellen zich graag voor!

Sten en Wietse The Green Tourist

Hi! Wij zijn Sten en Wietse van The Green Tourist. Op ons platform delen wij tips over hoe je duurzaam of duurzamer kunt reizen en activiteiten kunt ondernemen, zonder dat dit ten koste gaat van je plezier! Wij geloven er namelijk in dat duurzaam leven, reizen en het ondernemen van leuke activiteiten goed te combineren zijn.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om een blog te beginnen?

Vanuit onze opleiding Commerciële Economie hebben wij kennis opgedaan over (online) marketing. Dit, in combinatie met onze ambitie om iets goeds te doen voor de wereld, vormde de basis voor onze ideeën voor een blog. Nu delen wij met veel plezier onze beste tips over hoe onze lezers stap voor stap hun (reis)leven kunnen verduurzamen, en dat op een leuke manier!

Hoe ziet een doordeweekse dag voor jullie eruit?

Naast The Green Tourist hebben wij nog een aantal projecten waar wij full-time mee bezig zijn. Zo hebben wij ook ons eigen online marketingbureau. We werken dus 5 of 6 dagen per week aan onze projecten.

We beginnen de dag tussen 8.00 en 9.00 uur. We klappen onze laptops open, pakken een kopje koffie en beginnen met het opstellen van een To-Do lijstje voor de dag. We beginnen met onze meest urgente taken waar we veel focus voor nodig hebben en beginnen dan met het afwerken van onze lijst.

Rond de middag proberen we een stukje te wandelen. Ondanks dat dit niet altijd lukt, merken we wel dat we na deze korte pauze weer met volle focus aan het werk kunnen. We ronden de laatste taken voor de dag af en tussen 17.00 en 19.00 uur lopen we ons kantoor uit, om ‘s avonds te gaan sporten of te relaxen.

Indien nodig, wordt er ‘s avonds ook nog gewerkt, maar dit proberen we de laatste tijd zo min mogelijk te doen.

Wat vinden jullie het leukste aan bloggen?

Het leukste aan bloggen op je eigen platform vinden wij de vrijheid die je hebt. Natuurlijk ben je gebonden aan de branche van je website, maar binnen deze branche kun je over veel verschillende onderwerpen schrijven waar je plezier uithaalt. Daarnaast vinden wij het leuke aan bloggen dat je je lezers iets kunt leren, dat je contact met je doelgroep kunt hebben én dat je, in ons geval, iets kunt bijdragen aan het verbeteren van de wereld. Wij merken dan ook steeds meer dat duurzaamheid een groter thema wordt, ook in de reisbranche. Wij zien de toekomst dan ook met veel plezier tegemoet!

Hoe houden jullie de content boeiend voor de lezers?

Natuurlijk is het een uitdaging om je content boeiend te houden voor je lezers, maar wij doen elke dag weer ons best om dit zo goed mogelijk te doen. Dit bestaat onder andere uit werkzaamheden als optimalisaties, (zoekwoord)onderzoek doen, trends en ontwikkelingen volgen en testen wat wel/niet goed werkt. Door hier kort op te zitten, wordt het platform stukje bij beetje steeds beter en wij zijn trots op de ontwikkeling die we de laatste tijd doormaken.

Welke tips willen jullie een beginnende blogger geven?

Wanneer je écht overtuigd bent van je idee en je hier goed onderzoek naar hebt gedaan, is ons advies om hier natuurlijk volle bak voor te gaan. Kies voor een interessante niche, zo maak je het jezelf (vooral in de beginfase) een stuk makkelijker. Zo hoef je ook niet met ‘de grote jongens’ te concurreren. Focus je op long-tail zoekwoorden en schrijf over een onderwerp waar je passie voor hebt, goed in bent en/of veel potentie in ziet.

Wat vinden jullie belangrijk als jullie een samenwerking aangaan?

Natuurlijk moet er een bepaalde relevantie tussen de twee partijen liggen en is de communicatie belangrijk. Ook vinden wij het belangrijk dat de samenwerking voor beide partijen waarde toevoegt.

Wat vinden jullie van Hulc als platform? Waarom gebruiken jullie Hulc?

Ondanks dat wij nog niet lang aangesloten zijn bij Hulc, vinden wij het tot dusver een erg fijn platform om samenwerkingen aan te gaan. Het platform werkt makkelijk. Wij maken gebruik van Hulc, omdat de aanvragen via andere platforms minder concreet en interessant zijn dan de aanvragen via Hulc.

Zouden jullie Hulc aanbevelen en waarom?

Wij zouden Hulc aanbevelen, omdat het een goed platform is om met interessante opdrachtgevers, bedrijven en mede-bloggers in contact te komen én omdat je er natuurlijk een extra zakcentje mee kan verdienen om je blog nóg beter te maken!

Samenwerken? Kijk hier voor de mogelijkheden!

5 1 stem
Artikel waardering
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x