Dit is hoe de letter T je carrière richting kan geven

Blogs Webteksten White papers E Books Info graphics Persberichten Nieuwsbrieven

En nee, we bedoelen niet de ’t’ van tequila. Als losstaande letter kan de ‘t’ de komende jaren en misschien wel langer de richting en het succes van je werkcarrière bepalen. Voor starters, maar ook voor mediors, seniors en ondernemers kan de ‘t’ een belangrijke rol gaan spelen. In deze blog lees je hoe deze onschuldige letter daarvoor kan zorgen.

De grote T voor werknemers

Als werknemer ben je aangenomen voor een bepaalde functie. Uiteraard wordt er van je verwacht dat je de skills in huis hebt om deze functie naar behoren in te vullen. Is het bedrijf tevreden met je progressie? Dat is lekker! Voor jou de taak om jezelf onmisbaar te maken. Dit doe je door je te ontwikkelen in je specialisme.

De verticale lijn van de T is een metafoor voor het ontwikkelen van je specialisme. Door jezelf te ontwikkelen, maak je je basis zo sterk mogelijk. Groei van getalenteerde werknemer door naar serieuze professional en uiteindelijk naar expert.

Nu de horizontale lijn van de T. Deze dient als aanvulling op je specialisme. De horizontale lijn staat als metafoor voor de kennis die je op andere, relevante gebieden in je branche opdoet. Door van andere gebieden kennis te hebben, kun je je klanten beter voorzien advies en ben je waardevoller voor je werkgever.

Begrijp je ’t nog?

”De verticale lijn van de T is dus je specialiteit. Hoe langer deze lijn is (lees: hoe meer kennis je hebt), des te meer jij een expert wordt op je vakgebied. De horizontale lijn staat voor de relevante kennis die je opdoet over andere gebieden van je branche.”

Mijn eigen voorbeeld

Ik ben bij Hulc binnengekomen als Copywriter. Hulc helpt klanten hun business te laten groeien met behulp van Growth Marketing. Aan mij de taak om onze klanten te voorzien van kwalitatieve, foutloze en creatieve teksten. Uiteraard is elke tekst anders en dus ook gebaat bij andere schrijftechnieken. Mijn doel is om de verticale streep van de T zo sterk mogelijk te maken. Deze kan ik ontwikkelen door kennis op te doen over de verschillende schrijftechnieken. (zie afbeelding)

Nu biedt Hulc ook service en advies op het gebied van SEO, E-mailmarketing, Analytics, SEA, PR, Social media, WordPress en Influencer Marketing. Dit is voor mij de horizontale streep. Door van deze onderdelen kennis op te doen, kan ik onze klanten zo goed mogelijk adviseren en helpen om hun doelen te bereiken. Ik ontwikkel mezelf dus in de lengte en in de breedte. Kijk maar naar de onderstaande afbeelding:

Blogs Webteksten White papers E Books Info graphics Persberichten Nieuwsbrieven

De grote T voor ondernemers

Ook voor ondernemers met personeel is de T een waardevolle letter. Waar voor de werknemer de verticale lijn het belangrijkst is, draait het bij de ondernemer vooral om het grotere plaatje. De horizontale lijn dus. Belangrijk is dat je als ondernemer kunt uitzoomen van je eigen bedrijf. Bekijk je organisatie vanuit een derdepersoonsperspectief. Wat zijn je belangrijkste services? Hoe kan ik mijn personeel indelen om elke service te voorzien van kwaliteit? Wat moet ik doen om van mijn personeel experts te maken? Heb je uiteindelijk de horizontale lijn ingevuld met experts voor de verschillende services? Dan heb je vanzelf ook de verticale lijnen ingevuld. Zie de foto voor de T voor ondernemers:

werkgever t

Dus…

Ook al wil je het heel graag, je hoeft als ondernemer niet alles zelf te kunnen. Zorg dat je per service een expert hebt of creëert. Zo kun je van elkaar leren en ieder jaar je bedrijf naar een hoger niveau tillen!

 

 

Daan Jonker

Daan Jonker

Copywriter

Leuk! Besef je wel dat je wederom een blog van mij helemaal hebt uitgelezen? Ik vind dat je lekker bezig bent, maar vind je dat ook van mij? Laat me in een comment weten wat je van mijn tekstuele uitkomsten vindt!