Hoe word je als man een echte influencer? De 6 beste tips!

influeeeeeence

Laten we één ding vooropstellen:

Influencen is een ontzettend zwaar beroep. Voor een geldbedrag wat menig ander nog niet eens in een maand verdient, moet je als influencer een supermega, ongekend vette foto nemen.

Het is dan ook niet gek dat sommige meer dan 2(!) uur kwijt zijn aan het nemen van een foto. Tergend zwaar dus, een influencer-leven.

Maargoed, er zijn ook mooie dingen aan het influencer zijn. Volg de tips hieronder en zorg dat jij als man de allernieuwste, bekendste en hipste influencer wordt!

1. Je gaat naar bed

Let op: zorg dat je een foto maakt van je benen die op je bed liggen en wens je volgers een fijne nachtrust. Je kunt hierbij pluspunten scoren door uitdagend veel van je benen te laten zien. Schattige sokjes zijn een pré.

Wees er ook van bewust dat je je wekker expres anderhalf uur eerder moet zetten, zodat je iedereen via een mooie instagram story kunt laten weten dat ook jij altijd zo vroeg op moet.

WhatsApp Image 2019 04 10 at 12.56.46

Goed gedaan.

Maar nu komt de volgende uitdaging er alweer aan, je moet namelijk een foto maken van je ontbijt!

2. Het ontbijt

TIP: kies voor een extreem gezond ontbijtje. Calorieën, koolhydraten en eiwitten zijn een absolute no-go!

Ga voor een heerlijke combinatie van iets met soja en water. Alle variaties op het woord biologisch worden erg gewaardeerd. En probeer ook eens het woordje organic.

Súper hip!

3. De sportschool

Het volgende belangrijke influencer-moment is het bezoek aan de sportschool.

Hierbij is het intens belangrijk dat je een strakke broek aan doet en dat je compleet opgemaakt richting de gym vertrekt.

Optioneel: je kunt er voor kiezen om thuis nog een spiegelselfie te nemen om je volgers te laten weten dat je On Your Way to the Gym bent. Een boomerang is vaak nog beter, omdat je dan nog even flink je achterwerk kunt laten zien.

Eenmaal in de gym aangekomen maak je in de eerste 10 minunten meerdere foto’s op meerdere apparaten. Hierna kun je op elk willekeurig apparaat je gemaakte foto’s bekijken en de beste uitkiezen om te posten.

Plaats je foto ongeveer 30 tot 60 minuten nadat je de sportschool bent binnengekomen! 

4. De Amsterdam-selfie

Ook deze is onwijs belangrijk voor je feed. Er zijn twee locaties waaruit je kunt kiezen: de plek vlakbij het Centraal station, waar je op de achtergrond de gekleurde huizen kunt zien óf bij een willekeurig grachtenbruggetje.

Tip: kies voor de nonchalante-look of voor de superintens-blije-look. Dit ligt natuurlijk aan de voorkeuren van je volgers.

Zorg altijd en overal dat je Amsterdam als locatie in je foto tagt. Dit is van essentieel belang voor je vindbaarheid! En het staat mega cool.

Extra tip: de Amsterdam, Netherlands variant geeft internationale bravoure.

5. Diner time!

Dit fotomoment kan voor veel onduidelijkheid zorgen. Doordeweeks MOET je namelijk laten zien dat je healthy af (as fuck) bent. Ook hierbij geldt: hoe gezonder, hoe beter.

Maar dan komt het weekend eraan en mag je laten zien dat je ook wel eens een ongezonde maaltijd eet!

OHMYGODDD!!!

Laat vervolgens duidelijk aan je volgers weten wat voor stouterik je wel niet bent door hashtags te gebruiken als:

#sorrynotsorry
#foodlover
#instafood
#foodporn

Of je de pizza of de hamburger alleen voor de foto hebt gekocht, dat maakt niet uit. Het gaat erom dat je volgers denken dat je ook af en toe unhealthy bent. Net als je volgers zelf.

6. Uitgaan

Lekker mal dansen en gekdoen met elkaar, tijdens het uitgaan kan het allemaal!

Betaal eerst een duur entreeticket voor een club met hoog aanzien. Laat vervolgens je volgers weten dat je binnen bent door een kort filmpje te maken waarin de DJ, de gekleurde lichtjes én jijzelf te zien bent.

Tip: kies hiervoor de vriend uit die na jou de meeste volgers heeft. Hij kan waarschijnlijk het beste filmen.

Nu komt het belangrijkste moment. Je moet namelijk een groep gaan zoeken die één of meerdere flessen besteld heeft. Raak ”per ongeluk” met ze aan de praat en zorg dat je ook een glaasje in mag schenken.

Tip: wees uitermate goed voorbereid op het inschenk-moment. Zorg dat je vriend een filmpje van jou maakt met de fles, maar laat het lijken alsof je het zelf niet door hebt!

Pas na het inschenken kijk je om en lach je lief in de camera.

Extra tip: zorg dat alleen jij (of maximaal met één vriend) te zien bent op het filmpje, zodat het lijkt alsof jij de fles hebt gehaald.

 

Extra dingen om rekening mee te houden

 

  • Ga je op vakantie? Maak ongenadig veel foto’s in allerlei verschillende outfits zodat je het hele jaar door foto’s kunt posten. Je volgers zullen denken dat je op vakantie bent!
  • Zorg dat je heel soms een semi-naaktfoto op je feed post. Je zult veel reacties en likes krijgen, wat uiteindelijk een boost geeft aan je volgersaantal.
  • Tag alle merken van de kleren die je aan hebt in de foto. Dit ziet er heel cool uit omdat het dan lijkt alsof je lekker kan spenden.
  • Ga je naar festivals? Gebruik veel glitter en bloemetjes en gebruik altijd een persoonlijk voornaamwoord om het festival aan te duiden. Bijvoorbeeld: Mysteryland, wat was je geweldig!

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips gehad hebben. Tijd om ze in de praktijk te proberen!

Stuur me een foto van je beste influencerselfie en win een gratis blog waarin jij als persoon het onderwerp bent!

 

Daan Jonker

Daan Jonker

Copywriter

Leuk! Besef je wel dat je wederom een blog van mij helemaal hebt uitgelezen? Ik vind dat je lekker bezig bent, maar vind je dat ook van mij? Laat me in een comment weten wat je van mijn tekstuele uitkomsten vindt!