Mijn Contany Academy ervaring – Cheryl

Contany Academy ervaring 1

Huh, hoe werkt dat SEO? Linkbuilding? Ooit vaag van gehoord, maar geen idee wat dit nou precies is. Ik ben 22 jaar en heb een marketing en communicatie achtergrond, maar een contentstrategie heb ik nog nooit geschreven. Dankzij de Contany Academy weet ik nu tot in de puntjes hoe alles werkt! Ik vertel je mijn ervaring met de cursus.

Waarom deed ik mee aan Contany Academy?

In 2016 haalde ik mijn diploma Medewerker marketing en communicatie. Wat was ik blij! Na mijn stage kon ik meteen in dienst bij mijn huidige werkgever: Jong Ondernemen. Daar had ik al meer geleerd dan tijdens de hele opleiding. Toch had ik het gevoel dat ik kennis miste vanuit mijn opleiding Marketing en communicatie. Contentmarketing verandert snel, dat wist ik ook. Op school daar te weinig aandacht aan besteedt.

Sinds mijn start als medewerker bij Jong Ondernemen ben ik al op zoek naar een cursus in de richting van contentmarketing. Daarvoor heb ik de vrijdag speciaal vrijgehouden. Op internet kwam ik alleen maar dure (en ik dacht voor mij te hoog gegrepen) cursussen tegen die toch niet volledig aanbieden waar ik naar op zoek was.

Direct na mijn vakantie ontving ik van een collega een mailtje in mijn inbox: “doe je hier iets mee of kun je er even op reageren?”. Het was het persbericht van Contany over de Contany Academy. Nog gratis ook! Hier had ik zo lang naar gezocht en nu werd het in mijn schoot geworpen. Ik had nog maar twee dagen om me in te schrijven! Snel vragen of er nog plek is en wanneer we starten.

Starten met Contany Academy

Eén week later zat ik in de kantine van De Sloot in Amsterdam met twee andere cursisten. Jordi en Sophie lieten ons kennismaken met Contany en met elkaar. Wie zijn we en hoe zijn we hier gekomen? Alle drie een andere achtergrond, maar één doel: meer kennis opdoen over contentmarketing. De introductie-ochtend was een heldere samenvatting van wat er tijdens de cursus ging gebeuren. Daarnaast werden er Skype-momenten en een tussentijdse toets ingepland.

Contany kantoor e1504863812843

Contany Academy in de praktijk

De eerste twee weken bestonden uit theorie thuis doornemen en de opdrachten maken. Dit vond ik wel even pittig. Soms tot ’s avonds laat thuis zat ik de opdrachten te maken. De opdrachten waren heel leerzaam. Ik moest er goed over nadenken. Ondanks de tijd die ik erin had gestoken, was ik niet zeker of ik alles goed had gedaan of begrepen.

Toch wel, want ik mocht de tussentijdse toets maken! Ook dit ging, boven verwachting, erg goed. Natuurlijk zijn er nog verbeterpunten, omdat de ervaring er nog niet helemaal in zit. Ik was super blij met de feedback die ik kreeg van Sophie. De dag na de tussentijdse toets belde ze me met de uitslag dus konden we de praktijkdagen inplannen. Mijn vrije vrijdag was eindelijk gevuld met de langverwachte cursus. Alle nieuwe kennis toepassen in de praktijk is ontzettend leerzaam. Met een gezellig team op kantoor voelde ik mij meteen op mijn plek en kon ik aan de slag met mijn praktijkopdrachten. Als starter is het meelopen in een andere organisatie dan mijn huidige werkgever ook erg leerzaam.

Contany Academy heeft mij geholpen met de kennis waarnaar ik zo lang op zoek was. Ik begrijp contentmarketing eindelijk beter en kan het beter toepassen! De cursus is een echte aanrader voor iedere (bijna) afgestudeerde. Ik zou zeggen: inschrijven maar!