4 manieren om geld te verdienen met je website/blog

Online marketing wint steeds meer terrein. Bedrijven en marketeers richten zich op het genereren van online zichtbaarheid en vindbaarheid. Samenwerkingen met andere websites zijn de voornaamste manier om dit te bewerkstelligen. Dus heb jij een goedlopende website of veelbezochte blog? Dan kun je hier goed op inspelen. Wij zetten 4 manieren op een rij om geld te verdienen met je website of blog.

blogger hulc

Geld verdienen met blog

1. Google Adsense

Google Adsense is een van de eenvoudigste manieren om geld te verdienen met je blog of website. Google Adsense plaatst advertenties op jouw website. De geplaatste advertenties zijn gerelateerd aan de inhoud van je blog/webpagina.

Telkens wanneer er iemand op zo’n Google Adsense advertentie klikt, krijg jij hiervoor een bepaald bedrag. Je hoeft hier dus helemaal niets voor te doen! Google Adsense is voor zowel kleine als grotere blogs heel toegankelijk.

2. Affiliate marketing

Een andere populaire manier om geld te verdienen met je website is affiliate marketing. Dit houdt in dat je op je webpagina of in je blog links verwerkt naar partnerprogramma’s van webshops die een bepaald product verkopen. Wanneer een bezoeker van jouw blog via zo’n link iets koopt bij het partnerprogramma, krijg jij een bepaald bedrag.

Er zijn veel webshops die zo’n affiliateprogramma aanbieden, dus er zal altijd wel iets bijzitten dat aansluit bij jouw website. Het is gratis en bovendien vrij eenvoudig om lid te worden van een affiliateprogramma. Net als Google Adsense is affiliate marketing een goed voorbeeld van het op een passieve manier verdienen van geld met je website/blog.

 

“Affiliate marketing has made businesses millions and ordinary people millionaires.”

 

3. Advertorial schrijven

Op een meer actieve manier geld verdienen met je blog kan middels het schrijven van advertorials. Wanneer je blog een X aantal lezers heeft, word je meestal vanzelf benaderd door bedrijven die jou vervolgens vragen om een artikel te schrijven over hun product. Het is natuurlijk de bedoeling dat je in dit artikel het bedrijf/product aanraadt aan je volgers.

Je krijgt van het bedrijf vaak een aantal steekwoorden en links die in het artikel verwerkt moeten worden, maar over het algemeen ben je heel vrij in het schrijven van het artikel. De kunst bij het schrijven van een advertorial is natuurlijk dat het niet op reclame lijkt. Op deze manier ‘vervuil’ je je blog niet met reclame én is het artikel een stuk leuker om te lezen!

4. Platform Hulc

Ook Hulc.nl kan je helpen bij het genereren van inkomsten met je website/blog. Hulc.nl is een online platform dat jou, de publisher, in contact kan brengen met marketeers. Marketeers kunnen op Hulc.nl een marketingcampagne plaatsen met hun wensen voor blogs. Jij kunt hier dan op reageren met een voorstel voor een blog en tegen welke vergoeding.
De marketeer komt middels dit concept makkelijk aan externe content. En voor publishers is het een makkelijke en veilige manier om bij te verdienen!

Hoeveel bezoekers heb je nodig om geld te verdienen met je website?

De hoeveelheid geld die je met je website/blog verdient is natuurlijk sterk afhankelijk van het aantal bezoekers van je website/blog. Hoe meer bezoekers je hebt, hoe groter de kans dat er op Google Adsense advertenties of affiliate links geklikt wordt.

Om in aanmerking te komen voor het schrijven van een advertorial wil een bedrijf vaak dat je blog een bepaald aantal lezers heeft. Bij Hulc.nl kan in principe iedere publisher/blogger zich aanmelden. Hulc.nl regelt vervolgens de selectieprocedure.

Nu je kennis hebt van de vier voornaamste manieren om geld te verdienen met je website/blog, is het tijd om aan de slag te gaan! Voor welke manier kies jij? Laat het ons weten in de reacties hieronder.