Blogger uitgelicht: Eric van Hall van Mediaweb

In Blogger Uitgelicht laten we bloggers van Hulc aan het woord. Vandaag spreken we Eric van Hall, oprichter van de goedlopende website Mediaweb. Hij begon in 2013 met het schrijven van blogs op deze website. In 2015 verkocht hij de website Mediaweb, maar hij ging nog wel door met bloggen.

Inmiddels heeft Eric een nieuw bedrijf met een nieuwe website genaamd CopyRobin. Hiermee maakt hij ook gebruik van Hulc als opdrachtgever. Vandaag vertelt hij over hoe hij is begonnen met bloggen en zijn ervaringen met Hulc.

Over Eric van Hall

Eric stelt zich voor: “Hoi, ik ben Eric van Hall. Ik ben 57 jaar, en een oud semi-professioneel windsurfer. Mijn hobby’s zijn nog steeds windsurfen en snowboarden. Ik begon mijn carrière als copywriter voor onder andere O’Neill. Daarna heb ik een audiovisueel productiebedrijf gehad en van 1995 tot en met 2015 bouwde ik met mijn bedrijf Mediaweb websites voor honderden bedrijven in binnen- en buitenland.”

De start van de blog Mediaweb

In juni 2013 begon Eric zijn blog Mediaweb. “Omdat ik altijd veel kennis deelde in 1-op-1 sessies bedacht ik dat via een blog veel meer mensen konden profiteren van mijn expertise. Ook wilde ik me onderscheiden van de concurrentie. Er zijn nu eenmaal enorm veel internetbureaus. Ik nam me voor om elke week een blog te schrijven, en inmiddels is mijn blog op Mediaweb behoorlijk succesvol en publiceer ik ook regelmatig op Emerce”, aldus Eric.

Eric’s relatie met zijn volgers

“Ik heb een behoorlijk trouwe schare van volgers. Onze mailings worden relatief goed gelezen en ook onze social media updates worden flink gedeeld, vooral op LinkedIn. Ik beheer een besloten LinkedIn groep met ruim 1900 leden: ‘Online Marketing Trends NL’. Ik ontmoet regelmatig volgers op events, en dat vind ik altijd inspirerend.”

Opdrachtgevers van Hulc zijn dan ook gebaat bij een samenwerking met Mediaweb voor externe content, SEO en naamsbekendheid.

Hulc als opdrachtgever

In 2015 verkocht Eric zijn website Mediaweb, en richtte hij CopyRobin op. Met CopyRobin helpt Eric bedrijven bij het schrijven van goede teksten voor hun website. Ook helpt hij bij het schrijven van blogs, nieuwsbrieven en het opstellen van social media posts (onder andere via zijn YouTube-kanaal).

Met CopyRobin is Eric in 2 jaar tijd flink gegroeid. Om verder te groeien maakt hij voor deze website gebruik van Hulc als opdrachtgever. Zo kunnen andere goede bloggers in de branche zijn externe content weer verzorgen.

Waarom Eric is begonnen bij Hulc

“Ik heb me aangemeld bij Hulc omdat ik werd gevraagd als bèta-tester. De belangrijkste reden hiervoor is uiteraard dat ik wil kijken hoe ik aanvullende inkomsten kan genereren met mijn blogs op Mediaweb. Gezien de hoeveelheid werk die in een kwaliteitsblog zit, is het wel zo mooi als je er ook nog wat extra omzet mee kunt genereren.”

Eric vertelt verder: “Het hoofddoel voor mij is echter om de zichtbaarheid van mijn bedrijf CopyRobin te vergroten. Andere bloggers verzorgen zo weer mijn externe content.”

Eric’s ervaring met Hulc

“Hulc werkt erg makkelijk en ik heb al een paar mooie deals kunnen sluiten met marketeers. De applicatie ontwikkelt zich goed door, zo hoef ik sinds enige tijd geen standaardinformatie te herhalen. De ingediende opdrachten waarop ik kan bieden vind ik ook van prima kwaliteit en er komt best vaak iets voorbij dat bij mijn blog past.”

Tips voor andere marketeers

Eric geeft nog een aantal tips mee aan marketeers: “Wees zo concreet mogelijk over je verwachtingen zodat je de best passende voorstellen ontvangt. En wees realistisch met je budget: if you pay peanuts, you will hire monkeys.”

Wil je net als Eric geld verdienen met je blog? Je kunt je hier aanmelden en reageren op campagnes die aansluiten bij jouw website!