Een dag in het leven als Marketing Advisor bij Hulc

Team Hulc

“Marketing Advisor? Growth Hacking? Ik volg je even niet helemaal.”

Na het lezen van deze blog wel. Het lijkt allemaal nieuw, eng en spannend, maar eigenlijk is de rol van Marketing Advisor niet meer dan een supertoffe baan. Simple as that.
Wat doe je dan de hele dag? Wij leggen het je wel even uit.

 

08:30 

Ben jij ook al zo’n ochtendmens? Als je jezelf presentabel hebt weten te maken vlieg je richting kantoor. Je loopt Rockstart binnen (dé startup hub), haalt eerst even wat koffie en loopt het kantoor in waar je collega’s met smart op je wachten. Goeeeedemorgen!

09:00 – 10:00

Maandag:

Time to get tactical! Tijdens onze tactical meeting bespreken we alle huidige taken, projecten en resultaten. Hoe ging het vorige week? Wat is de planning van deze week? Wat gaat er goed en waar loop je tegenaan? Houd rekening met uitloop in verband met de vele wedervragen van Lucien. Hey, maar hij luistert wel!

Aan het einde van de meeting ben jij helemaal klaargestoomd voor de komende week.
CHECK-OUT!

Donderdag:

Time to get smart! Tijdens onze smartsessie werken wij aan onze T-shape. Rustig maar, we gaan geen push-ups doen. Wel nemen we interessante tools, artikelen, en trends door om helemaal up-to-date te zijn. Hoe worden we anders de allerbeste?

08:49 – 11:49

Er is blijkbaar een heel serieus onderzoek waaruit is gebleken dat de vroege uren het meest effectief zijn. Daarom zouden we in de ochtend de meest intensieve taken moeten verrichten. Gelukkig mag jij dat lekker zelf bepalen. Je deelt je taken is zoals dat het beste voor jou werkt.

Ben je fris en fruitig? Dan kun je meteen gaan beginnen aan het opstellen van een Growth Marketing Plan.

Trouwens, moet je die ene klant niet even bellen voor een update en een evaluatie?

 

12:00 – 12:30

Luuuuuuunch!
Nu kun je eindelijk die knorrende maag van je temmen. Heb je alle opties al gezien?! Beneden in de kantine worden er dagelijks warme en koude maaltijden geserveerd tegen een zacht prijsje.
Je kunt ook gewoon aansluiten bij de Hulc lunch! Je kijkt onze Piet lief aan of hij ook een eitje voor jou wil klaarmaken en geeft hem een complimentje als hij goed zachtgekookt is (daar is hij gevoelig voor;)).

Note: Wij kunnen niet een keer normaal doen en wij hebben ook geen filter. Maar dat maakt ons allemaal juist zo gezellig hé.

12:30 – 12:45

After-lunch-dip betekent “even wat anders doen”

Op maandag doen we een Whiteboard Monday, waarbij we nieuwe kennis absorberen als een spons. Dat moet ook wel, want wij zijn vastberaden om onze BHAG’s (Big Hairy Ambitious Goals) te halen. Een filmpje over de laatste tools, een gaaf marketing model of een ander pareltje, jij bent weer helemaal geïnspireerd en klaar om de rest van je dag te tackelen.

Dinsdag? Dan pakken we er een interessante concurrent bij en gaan we even ongegeneerd oordelen. Gotta know your enemies better than your friends!

12:45 – 13:45

Even lekker brainstormen! Je collega heeft net een nieuwe klant en is een Growth Plan aan het uitwerken. Ze heeft je uitgenodigd om mee te doen met de brainstorm voor deze klant. Je laat je van je beste kant zien en helpt in het bedenken van de beste growth hacks voor het genereren van goede leads.

14:30 – 16:00

Je hebt een afspraak bij een nieuwe klant. Je springt op de fiets of stapt in de auto om de planning voor de komende maanden te bespreken. Wat ga je doen? Wat zijn de deadlines? Hoe ga je het succes meten? Na een goed gesprek en een blije klant ga jij aan de slag met het invullen van de planning en het matchen van de juiste specialisten.

16:00 – 17:00

Dat laatste uurtje is precies genoeg voor de andere klusjes. Een stukje projectmanagement, een rapportage maken, een contentkalender inplannen of misschien zelfs even wat tijd aan zelfstudie besteden.
Je beantwoordt de laatste mailtjes en speelt nog even een potje pingpong om de dag af te sluiten. Pas wel op, de jongens zijn erg strijdlustig!

Lekker dagje weer!

 

Grote kans dat jij nu denkt: “Wow, hier wil ik ook werken!”. Snappen we wel. Nou, dan is het your lucky day, want wij zoeken nog een Marketing Advisor!

Bekijk direct de vacature.

 

 

Irina Kopylova

Irina Kopylova

Junior Marketing Advisor

Goed verhaal hé? Dat vind ik nou ook.
Is er iets niet helemaal duidelijk, wil je meer weten over de vacature of gewoon even lekker kletsen?
Dan verwijs ik je graag door naar de comments of mijn LinkedIn!