Blogger van de Maand: september 2022 – TimdeHoog.nl

 

Hulc.nl Timdehoog.nl blogger september 2022

Een nieuwe maand, dus ook weer een nieuwe Blogger van de Maand! Wij stellen graag Tim van TimdeHoog.nl aan je voor!

Hoe ben je op het idee gekomen om een blog te beginnen?

Sinds mijn veertiende ben ik bezig met hardware, software en websites. Eigenlijk alles wat met IT te maken heeft. Ik heb hier ook een aantal opleidingen voor gevolgd en werk ook al jaren in de ICT wereld. Al die opgebouwde ervaring wilde ik graag delen en daarom ben ik Timdehoog.nl begonnen. 

Het is leuk om mensen met oplossingen voor problemen te kunnen helpen of advies te geven bij de aanschaf van bijvoorbeeld hardware. Voor 95% van de blogs geldt dat ze uit de praktijk komen. 

Mijn eerste blog is uit 2007 en inmiddels bevat mijn website al meer dan 1100 blogs. Die blogs trekken dagelijks honderden bezoekers. 

Hoe ziet een doordeweekse dag in jouw leven eruit?

Timdehoog.nl is ooit begonnen als een hobby. Ik schreef af en toe een blog. Overdag werk ik voor een werkgever en in de avond en het weekend ben ik bezig voor mijn site. Ik kan het tegenwoordig beter een uit de hand gelopen hobby noemen. Sinds een aantal jaren pak ik het ook professioneler aan door meer te bloggen. Per week ben ik snel 4-8 uur bezig. De bedankjes onder de blogs en via de mail maken het dat zeker waard.

timdehoog 1

Wat vind jij het leukste aan bloggen? 

Het geeft een goed gevoel dat je weet dat wat je schrijft andere mensen kan helpen. Ik probeer mijn oplossingen zo simpel mogelijk te schrijven zodat mensen met beperkte kennis ze ook uit kunnen voeren. 

Soms krijg ik zelfs verzoeken van bezoekers om een blog over een bepaald onderwerp te schrijven. Maar zelf heb ik ook tientallen ideeën.

Hoe houd je je content boeiend voor je lezers?

Ik heb helaas geen website waar mensen naartoe gaan om blogs te lezen. Vrijwel 95% komt denk ik via zoekmachines binnen omdat mensen zoeken op problemen of informatie over een bepaald product. De overige 5% komt via mijn nieuwsbrief, social media en mensen die elkaar informeren over mijn blog. 

Om het toch boeiend te houden voor zoveel mogelijk mensen probeer ik af te wisselen in onderwerpen. De ene keer gaat het om een advies voor smartphones en de andere keer over een probleem met Dymo LabelWriter.

Ik verstuur ook nieuwsbrieven met telkens de 5 nieuwste blogs en soms publiceer ik een blog op LinkedIn.

Welke tips zou jij een beginnende blogger geven?

Je leert pas goed bloggen door het te doen. Probeer daarom zoveel mogelijk blogs te schrijven. Wees kritisch op jezelf maar houd wel in gedachte dat het leuk moet zijn. Niet ieder blog kan een succes zijn. Ik heb blogs geschreven waar ik zelf niet enthousiast over was terwijl het toch heel veel bezoekers trekt. Bloggen is jouw verhaal vertellen of het nu om muziek, eten of reizen gaat. 

Iets wat ik de laatste jaren vaak doe is experimenteren. Vraag jezelf niet af of iets werkt maar probeer het en evalueer het daarna. Dan weet je pas of het werkt. Hulc heb ik ook ooit als experiment gestart uit nieuwsgierigheid.

Ik vind het zelf leuk en leerzaam om mijn blogs van 10 jaar terug te bekijken. Mijn schrijfwijze is enorm verandert. 

Wat vind jij belangrijk als je een samenwerking aangaat?

Het moet toegevoegde waarde hebben voor mijn blog. M.a.w. moet het dus IT gerelateerd zijn. Bijvoorbeeld over websites, laptops of computers. Ik stel mezelf altijd de vraag: zou ik het blog schrijven als ik er niet voor betaald zou krijgen. Is het antwoord ja dan ga ik de samenwerking aan. Binnen Hulc lukt dit al door duidelijk te zijn waar jouw blog over gaat, welke diensten je aanbiedt en in welke categorie jouw site thuishoort.

Wat vind je van Hulc als platform? En waarom maak je gebruik van Hulc?

Ik vind het een goed en fijn platform. Er staan interessante campagnes op. Het is leuk dat je betaald wordt voor het schrijven over producten of diensten. Want eerlijk is eerlijk de domeinnaam, hosting en de plugins die ik gebruik moeten ook betaald worden. Een ander pluspunt is dat ik soms met bedrijven in aanraking kom waar ik nog nooit over gehoord heb. Daardoor schrijf ik ook over onderwerpen waar ik in eerste instantie nooit over zou schrijven. Door Hulc heb ik de afgelopen jaren ook geleerd om mijn website beter te verkopen wat begint bij een goede onderbouwing.

Zou je Hulc aanbevelen en waarom?

Ja ik zou Hulc zeker aan bloggers aanbevelen. Het werkt simpel en transparant. Inschrijven op een campagne werkt heel eenvoudig en het proces is overzichtelijk. Heb je vragen? Dan zijn die meestal binnen 24 uur beantwoord.

Samenwerken met Tim? Je kunt hier de mogelijkheden vinden.

5 1 stem
Artikel waardering
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x