Blogger van de Maand: oktober 2022 – Mamasliefste.nl

 

image001 7

Een nieuwe maand, dus ook weer een nieuwe Blogger van de Maand! Wij stellen graag Fleur van Mamasliefste.nl aan je voor.

Hoe ben je op het idee gekomen om een blog te beginnen?

Het was eigenlijk een vriendin die mij op het idee bracht. Omdat ik toen vaak meedeed aan verschillende online winacties, wist ik heel goed welke nieuwe films, producten en uitjes er waren. Mijn tips deelde ik dan ook vaak weer met mijn vrienden en collega’s. Eigenlijk dacht ik dat het niets voor mij zou zijn, aangezien ik dyslexie heb. Maar toen ik voor mijn werk 2 maanden thuis kwam te zitten omdat een nieuw project vertraging had met de start, trok ik de stoute schoenen aan. Mijn vriend werkt in de ICT en heeft toen op een avond een website voor me in elkaar gezet in WP. Sindsdien is het balletje gaan rollen en leerde ik steeds meer over de blogwereld. Ik was stomverbaasd over wat er allemaal bij kwam kijken, maar ook door de mogelijkheden die het mij en mijn gezin bood. We hebben heel veel leuke dingen mogen doen en zien. Dat ik uiteindelijk ook geld kon verdienen met mijn blog, had ik al helemaal nooit verwacht.

Hoe ziet een doordeweekse dag in jouw leven eruit?

Ik werk naast mijn blog ook nog 20 uur als diëtist in een verpleeghuis, dus ik ben geen fulltime blogger. Mijn dag begint altijd met het klaarmaken van mijn jongste dochter voor school en haar wegbrengen. Mijn oudste dochter zit op de middelbare school, dus die heeft mijn hulp niet meer nodig. Als ik een vrije dag heb, probeer ik die zo goed mogelijk in te delen tussen tijd voor mijn mail, social media, het schrijven van mijn blogs en het doen van de was en andere huishoudelijke klussen. Een van mijn blogdoelen was altijd om een schoonmaakster te kunnen inhuren, zodat ik minder zelf hoefde schoon te maken en meer tijd aan mijn blog zou kunnen besteden. Dat doel heb ik een aantal jaren geleden gehaald.

Wat vind jij het leukste aan bloggen?

Je zult begrijpen dat het schrijven van de blogs, vanwege mijn dyslexie, niet boven aan dit lijstje staat. Het schrijven kost mij best wel wat energie en moeite. Maar door mijn blog ben ik de afgelopen jaren veel uitgenodigd voor leuke events. Daardoor hebben we heel veel leuke dingen mogen doen en zien. Ook heb ik op die events veel andere bloggers mogen ontmoeten, waarvan er een aantal ook echt goede vriendinnen zijn geworden. Dat maakt het gaan naar de events nog leuker en dat geeft mij de energie om door te blijven gaan. Ondertussen heb ik zelf ook al een paar keer een event mogen organiseren, zoals de Bloggerstour op de Negenmaandenbeurs.

Hoe houd je je content boeiend voor je lezers?

Ik schrijf alleen over de dingen die ik zelf ook echt leuk vind, dus daarmee hoop ik ook dat mijn volgers ook enthousiast erover worden (en blijven).

Welke tips zou jij een beginnende blogger geven?

Toen ik zelf net begon heb ik ook veel forums afgespeurd naar goede tips. Daar las ik vaak dat het een kwestie was van volhouden en dat is zeker waar gebleken. Maar net zo belangrijk is om je goed te informeren over wat bloggen inhoudt. Meld jezelf zeker aan in de Facebookgroepen waarin bloggers om raad vragen en elkaar waardevolle tips geven. Hier kun je echt veel van leren. Bouw ook je eigen netwerk op. Ik heb daar altijd veel aan gehad. Het bloggerswereldje zit raar in elkaar en dan is het fijn als je wat mensen om je heen hebt, die deze wereld ook kennen. Zo kun je elkaar een beetje helpen.

Zorg ook voor een goede media kit en werk deze regelmatig bij. Stuur hem dan proactief naar PR-bureaus, zo blijf je bij hen ook op de radar en zullen ze sneller aan je denken als ze nieuwe samenwerkingen zoeken.

Wat vind jij belangrijk als je een samenwerking aangaat?

Bij samenwerkingen is het belangrijk om goede afspraken te maken; wat wordt er van je verwacht en wat verwacht je terug? Wees niet te standvastig, maar laat ook zeker niet de kaas van je brood eten. Als jij je goed voelt bij de gemaakte afspraken, dan zit het ook wel goed.

Wat vind je van Hulc als platform? En waarom maak je gebruik van Hulc?

Ik werk al enige jaren met het platform Hulc. Het is een fijne manier om nieuwe samenwerkingen te vinden. Opdrachtgevers weten mij daar ook altijd wel te vinden, maar zelf reageer ik ook wel actief als ik een leuke opdracht voorbij zie komen.

Zou je Hulc aanbevelen en waarom?

Het platform is overzichtelijk en makkelijk in gebruik. De uitbetalingen lopen altijd zeer goed en ook bij vragen of hulp staan de medewerkers van Hulc altijd voor je klaar en helpen je meteen.

Samenwerken met Fleur? Kijk hier voor de mogelijkheden!

5 1 stem
Artikel waardering
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x