Blogger van de Maand november 2021: b2bmarketeers.nl

11 jaar geleden werkte Marcel als b2b marketeer bij een softwarebedrijf. Hij zocht informatie over leadgeneratie, e-mailmarketing, marketing automation en andere typische business-to-business-topics. Er waren vrijwel geen blogs of magazines specifiek voor b2b marketing, dus hij besloot er zelf een te starten. Marcel schreef zelf zijn artikelen en nodigde marketeers uit zijn netwerk uit om bijdrages te leveren. Hij heeft er jarenlang aan gewerkt, naast een baan als b2b marketeer. Een aantal dagen per week, als de kids op bed lagen en het huis aan kant was, ging de laptop open en werkte Marcel aan de site. Wat begon als een side-project is nu een van de hoofdpijlers van zijn ondernemerschap.

ab 3

Hoe ziet een doordeweekse dag in jouw leven eruit?

Dat is per dag compleet verschillend maar ik start iedere dag met het naar school brengen van de kids. Ook probeer ik elke dag naar buiten te gaan en te sporten. De ene dag werk ik aan een opdracht voor een klant. De andere dag werk ik aan b2bmarketeers.nl. Dan schrijf ik een artikel, verbeter ik een bestaand artikel of werk ik aan de promotie van een product of dienst. Ik ben ook dagelijks in contact met andere marketeers en ondernemers om ideeën uit te wisselen of samen te werken aan een klus voor een klant.

Wat vind jij het leukste aan bloggen?

Het voelt geweldig om aan iets te bouwen dat voor de lange termijn waarde biedt. Goede artikelen kunnen jaren lang inspiratie bieden voor lezers. Dat geeft mij enorm veel energie om door te gaan met het uitbouwen van het platform. Het geeft ook een kick om een online business te onderhouden waar je creativiteit in kwijt kunt.

Hoe houd je je content boeiend voor je lezers?

Boeiende content is de nummer-1 uitdaging voor een content-gedreven website zoals b2bmarketeers.nl. Omdat ik zelf marketeer ben en omgeven ben door de doelgroep, kan ik vrij goed inschatten welke content interessant is. Bij alles wat ik produceer probeer ik mezelf te verplaatsen in een andere b2b marketeer. De content en diensten moeten goed zijn en aansluiten bij de belevingswereld van de doelgroep. Dat betekent dat er aandacht moet gaan naar alle aspecten van de site zoals vormgeving en de laadsnelheid. Vorige maand heb ik dan ook de gehele website in een nieuw jasje gestoken. Het was een rigoureuze update om aan te sluiten op de huidige b2b marketeer met een razendsnelle website waarin de content centraal staat.

Welke tips zou jij een beginnende blogger geven?

Zoek een onderwerp waar je makkelijk over blogt of vlogt. Als het onderwerp je niet ligt, kan het lastig worden om het vol te houden en een onderscheidende invalshoek te vinden.

Er zijn vrijwel geen belemmeringen om vandaag nog te beginnen met bloggen. Je hebt in een uur (of sneller) een nieuwe site online staan met een prima WordPress-thema en de eerste content. Vanaf dan kun je iedere dag artikelen plaatsen en gaan werken aan de groei van de site. Doorgaans heeft een nieuw project een paar maanden nodig om opgepikt te worden door de zoekmachines en de lezers. Daarna kun je (als je het goed volhoudt) resultaten gaan verwachten.

Wat vind jij belangrijk als je een samenwerking aangaat?

Voor mij staat een ding voorop; de lezer van mijn platform. Ik zoek dus naar samenwerkingen die uiteindelijk toegevoegde waarde leveren voor de lezers. Daarnaast vind ik het tof als het contact snel en prettig is. Als de opdrachtgever, de lezer en ik blij zijn, is de samenwerking geslaagd.

hulc afbeelding def 1

Wat vind je van Hulc als platform? En waarom maak je gebruik van Hulc?

Hulc brengt opdrachtgevers en uitgevers samen op een laagdrempelige manier maar je hebt wel de volledige controle over de samenwerkingen die je aangaat, dat spreekt mij ontzettend aan. Ook is het contact met Hulc persoonlijk en snel.

Zou je Hulc aanbevelen en waarom?

Als je op zoek bent naar bereik voor jouw organisatie biedt Hulc een uitstekende service om efficiënt en snel samenwerkingen aan te gaan met publishers. Als je als publisher zoekt naar nieuwe verdienmodellen voor je website, beveel ik Hulc ook zeker aan.

Wil je direct samenwerken met Marcel? Kijk dan snel hier! Er loopt ook een speciale Blogger van de Maand actie!

5 1 stem
Artikel waardering
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x