Blogger van de Maand: mei 2023 – Hollandsevelden.nl

 

Ontwerp zonder titel 16 scaled

Een nieuwe maand, dus ook weer een nieuwe Blogger van de Maand! Jeroen van Hollandsevelden.nl stelt zich graag voor!

 

Vanaf dag één een hobbyproject

Hollandse Velden is primair geen blog, maar een platform dat alle uitslagen, standen en programma’s van het Nederlandse amateurvoetbal publiceert. De eerste versie van de website ontstond in 2007, toen ik zelf nog fanatiek voetbalde en alle ontwikkelingen in onze competitie nauwlettend in de gaten hield. In die tijd was je voornamelijk aangewezen op de website van de KNVB, die destijds nog niet zo goed doorontwikkeld was als nu. Bovendien schortte er wel iets aan alle andere alternatieven. Zo werd Hollandse Velden geboren. De eerste versie van de website was uitsluitend voor eigen gebruik. Ik werkte zelf als webontwikkelaar en in mijn vrije tijd werkte ik aan de techniek achter de website.

De website dient voor mij eigenlijk twee doelen. Ten eerste is het fijn om tijd te besteden aan zaken die je interesseren. Naast voetbal heb ik ook een voorliefde voor identiteiten en heraldiek. Dit kan ik in de website verweven, zoals bijvoorbeeld de ruim 3.000 clublogo’s die stuk voor stuk met de hand zijn bewerkt en geoptimaliseerd.

Het tweede doel is dat ik via Hollandse Velden mijn technische vaardigheden kan verbeteren en met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van webontwikkeling kan experimenteren. Een voorbeeld van persoonlijke ontwikkeling is dat ik in de loop der jaren dankzij de website expert ben geworden op het gebied van zoekmachineoptimalisatie (SEO). De website scoort zeer goed in zoekmachines zoals Google, en dat heeft mede gezorgd voor de snelle stijging van het aantal bezoekers in de afgelopen jaren.

Doe wat jij leuk vindt, niet wat jij denkt dat anderen leuk vinden

Tegenwoordig werk ik nog steeds fulltime bij een digitaal bureau, maar het beheer van de website vergt steeds meer tijd. Met ruim 50.000 unieke bezoekers en meer dan 400.000 pageviews per week is de website in de afgelopen 15 jaar flink gegroeid. Dit kon alleen dankzij een grote groep van ruim 150 reporters, vrijwilligers met net als ik een voorliefde voor voetbal, die wekelijks de website up-to-date houden. Daarmee is het écht een website voor en door de liefhebber geworden.

Dat is ook wat ik andere bloggers wil meegeven: doe iets dat je zelf leuk vindt en begin niet alleen maar om een bekende blogger te worden. Als het niet oprecht is, prikken bezoekers daar zo doorheen.

Hulc denkt mee

Een groeiend platform onderhouden heeft als nadeel dat het steeds duurder wordt om in de lucht te houden, dus moesten we op zoek naar inkomsten. Dankzij Hulc is het mogelijk om goede adverteerders aan te trekken die kwalitatieve content leveren. Dit helpt heel erg bij het onderhoud en de doorontwikkeling van de website.

De grootste meerwaarde van Hulc is hun benaderbaarheid: ze staan er altijd voor open om even te overleggen en hun kennis met je te delen. Telefonisch of per e-mail, je kunt altijd overleggen over onderwerpen als prijsstelling, aankomende opdrachten of kansen die ze voor je zien. Een grote meerwaarde voor iedere blogger!

Samenwerken? Kijk hier voor de mogelijkheden!

2 1 stem
Artikel waardering
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x