Blogger van de Maand: maart 2024 – Mamaplaneet.nl

Een nieuwe maand, dus ook weer een nieuwe Blogger van de Maand! Sandra van Mamaplaneet.nl stelt zich graag voor!

Screenshot 20240228 2030122

Hoe ben je op het idee gekomen om een blog te beginnen?

Toen ik zwanger was van mijn oudste had ik behoefte aan een eigen stukje internet. Mijn HG-klachten werden onbegrepen door velen, en mijn ambitieuze ik had behoefte daar wat aan te veranderen. Langzaamaan kwamen daar onderwerpen bij, want als vrouw heb ik zelf ook verschillende interesses. Zo ontstond Mamaplaneet.nl. Een aantal jaar later is Mamaplaneet.nl vooral een inspiratie platform en online magazine voor moeders geworden. Een plek waar vrouwen herkenbare ervaringen kunnen delen en lezen en tips en ideeën kunnen opdoen over verschillende aspecten van het gezinsleven. Van opvoeding gerelateerde zaken tot activiteiten, uitjes en reizen met kinderen. Van het interieur tot beauty, fashion, duurzaamheid en budget. 

Hoe ziet een doordeweekse dag in jouw leven eruit?

Ik ben een drukke moeder met een eigen bedrijf. Mijn doordeweekse dag is bomvol. Een enigszins goed functionerende routine vind ik zelf prettig. Daarbij probeer ik altijd onvoorziene situaties in te calculeren. Ik sta dan ook iedere dag om 5 uur op, zorg dat iedereen goed verzorgd de deur uit kan, breng de kinderen naar school en ga dan aan het werk. Kinderen brengen en halen kost zo’n uur per keer, aangezien ze wat verder op school zitten dan doorgaans normaal is. Mijn partner gaat vroeg de deur uit voor werk en we hebben geen vangnet, dus een goede planning is noodzakelijk. In de middag haal ik de kinderen weer van school, rijden we door naar muziekschool om daarna met het avondeten te starten. Nadat de kinderen op bed liggen wil ik nog wel eens doorwerken tot middernacht, maar soms is de dag te lang en plof ik naast mijn man op de bank om samen een filmpje te kijken (mits het werk dat toelaat). 

Wat vind jij het leukste aan bloggen?

Het leukste aan artikelen schrijven vind ik de veelzijdigheid. De diverse onderwerpen waar je je in moet verdiepen. Ik houd ervan. Je steekt er nog wat van op zo. En de vrijheid, het werk wat ik graag doe en energie uit haal te kunnen combineren met het gezinsleven. Een baas die in mijn nek hijgt mis ik absoluut niet. Al zou de dag wel wat meer uurtjes mogen hebben 😛 

Hoe houd je je content boeiend voor je lezers?

Ondernemen is vallen en opstaan. Het kost tijd je eigen stem te vinden. Ik vind het belangrijk dat mijn artikelen informatief zijn met een vleugje eigen mening of enthousiasme. Daar voel ik mij het prettigs bij. De lezers kunnen dit waarderen. Ze krijgen dat wat ze beloofd wordt en vaak meer. En dus blijven ze terugkomen. 

Welke tips zou jij een beginnende blogger geven?

Kies werk waar je van houdt. Dan hoef je nooit meer een dag te werken.‘ Dit is misschien de beste tip die ik een beginnende blogger kan geven. Start om de juiste redenen. Alleen dan houd je het ook echt vol. En blijf jezelf. 

Wat vind jij belangrijk als je een samenwerking aangaat?

Het belangrijkste bij een samenwerking vind ik het vertrouwen en communicatie. Dat beide partijen zich aan de afgesproken afspraken houden bijvoorbeeld.

Wat vind je van Hulc als platform? Waarom gebruik je Hulc?

Als beginner stond ik vroeger bij diverse platformen aangemeld. In de loop der tijd is dat veranderd. Ja de meeste samenwerkingen rollen mijn inbox binnen, maar de platformen waar ik ingeschreven stond waren niet meer wat ze beloofden te zijn. Dat is bij Hulc niet het geval. Hulc is de laatste jaren juist enorm gegroeid als een betrouwbare partner waar fijn en vlot wordt gecommuniceerd en uitbetaald. Persoonlijk vind ik dat erg belangrijk. 

Zou je Hulc aanbevelen en waarom?

Zeker! Om alle hierboven genoemde redenen. 

Samenwerken? Kijk hier voor de mogelijkheden!

5 1 stem
Artikel waardering
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x