Blogger van de Maand: maart 2023 – Lodiblogt.nl

45B13F39 C613 4561 8E8C 81EB5B5750AC

Een nieuwe maand, dus ook weer een nieuwe Blogger van de Maand! Lodi van Lodiblogt.nl stelt zichzelf graag voor!

Van reisverslagen en gastartikelen, naar een persoonlijk blog

In 2010-2011 ben ik begonnen met bloggen, eerst schreef ik reisverslagen tijdens onze camper reis van zeven maanden door Amerika en Canada, maar begon toen ook al vrij snel met gastartikelen te schrijven voor verschillende sites. Daar waar ik eerst gebruik maakte van een gratis WordPress site begon ik in 2016 met mijn eigen website lodiblogt. Sinds 2020 ben ik fulltime blogger. Je kunt mij eigenlijk de hele dag achter mijn laptop vinden. Het voordeel en ook meteen het nadeel van zzp-er zijn, is dat je altijd doorgaat. Ik heb geen vaste werktijden. Ik schrijf veel artikelen in opdracht, maar ook mijn persoonlijke verhalen komen aan bod. Naast blogger ben ik sinds november ook copywriter. Ik maak folders, nieuwsbrieven en artikelen voor bedrijven. Af en toe moet ik echt even schipperen met de tijd en een goede planning maken voor mezelf en mijn gezin, omdat ondertussen ook het huishouden door gaat.
 

Ik zou niet anders willen

Maar ik zou niet anders willen. Bloggen is nu eenmaal wat ik kan en wat ik leuk vind. Ik ben dol op schrijven, altijd al geweest. Toch ben ik ooit begonnen als verpleegkundige. Ik heb een aantal jaren in verschillende ziekenhuizen gewerkt, maar ben hier wegens persoonlijke redenen mee gestopt. Hoe leuk ik dit vak ook vond, mijn hart heeft altijd bij schrijven gelegen. Zou ik nu zestien jaar zijn en een keuze moeten maken, dan zou ik een hele andere richting kiezen, zeker iets waar schrijven aan te pas zou komen.

Dichtbij mijzelf blijven

Ik probeer mijn content boeiend te houden voor mijn lezers, door dicht bij mijzelf te blijven. Ik schrijf over wat mij interesseert en waar ik dus ook enthousiast over kan schrijven. Op lodiblogt lees je veel reisverhalen, maar ook mijn moestuin komt veel aan bod. Dit zijn onderwerpen waar ik zelf heel enthousiast over ben en dus graag over vertel.
 

Kilometers maken

Een beginnend blogger zou ik als tip mee willen geven: ga schrijven, maak kilometers voordat je überhaupt aan samenwerkingen gaat denken. Beginnende bloggers vragen mij vaak hoe ze aan contacten en samenwerkingen komen. Ik probeer dan altijd uit te leggen, dat ze eerst content moeten schrijven, kilometers moeten maken, om überhaupt een opdracht binnen te krijgen. Bloggen is ook een lange adem hebben, je bent veel tijd kwijt aan het schrijven van goede content. Vaak moet je onderzoek doen naar onderwerpen, de juiste keywords zoeken, teksten nalezen, herschrijven etc. Met een goed artikel ben je vaak lang bezig, men onderschat dit vaak.

Goede communicatie

Wanneer ik een samenwerking aan ga, dan vind ik het belangrijk dat er een goede communicatie is, tussen mij en de opdrachtgever. Hulc neemt heel wat werk van mij uit handen, vandaar dat ik ook zo blij ben met het platform. Het is fijn dat ik zelf kan reageren op opdrachten die passen bij mijn blog, maar ook dat ik benaderd wordt door opdrachtgevers. Zij weten mijn prijs, zijn enthousiast over mijn site en willen graag samenwerken. Ik ben lid van Hulc sinds 2017 en heb al vele samenwerkingen mogen doen. Heel prettig is ook dat je bij Hulc niet hoeft te onderhandelen over de prijs, deze heb ik namelijk vast gezet. Opdrachtgevers weten precies wat ik vraag een aanbied. Ook de betalingen worden op tijd gedaan. Het is heel fijn dat ik hier zelf niet achter aan hoef te zitten en mijn enige focus het schrijven van content is. Om deze redenen zou ik andere bloggers zeker aanraden om Hulc te gaan gebruiken.
 

Samenwerken? Kijk hier voor de mogelijkheden!

4 1 stem
Artikel waardering
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x