Blogger van de Maand: maart 2022 – Duurzaamnieuws.nl

DSC 0083

Inmiddels 20 jaar geleden viel het Peter van Vliet op dat nieuws en brede informatie met betrekking tot duurzaamheid nog met een lantaarntje moest worden gezocht. De grote media hadden hier toentertijd geen belangstelling voor en daarom besloot Peter om deze roeping, deze drive in te zetten om meer mensen breder te informeren. Op Duurzaamnieuws.nl probeert hij, samen met zijn redactie,  de onderwerpen aan te snijden die nog niet overal worden besproken (en herhaald) en dus echt nog nieuw zijn voor de lezers. Natuurlijk zijn er grote(re) thema’s waarbij dit een stuk lastiger is, maar ook dan bekijkt men dit met een frisse blik en wordt er vanuit een andere invalshoek geschreven. Wat voldoening geeft is dat sommige conclusies terug te zien zijn in andere media.

Werk- en privéleven lopen door elkaar 

Het werk- en privéleven van Peter lopen volledig door elkaar heen, want nieuws verschijnt doorlopend. Na het voeren van de katten is het tijd om koffie te zetten en daarna neemt Peter alle nieuwsfeeds en zijn e-mail door. Ontbijten doet hij eigenlijk altijd achter het scherm, terwijl hij selecteert, redigeert en publiceert. Gedurende de dag gebeuren er uiteraard ook wat huishoudelijke klusjes en worden er eigen stukken geschreven. Afhankelijk van de nieuwsstroom wordt dezelfde routine nog een aantal keer herhaald. De laatste ronde is zo rond 23.00 uur.

Eigenheid bewaren

Om de content boeiend te houden voor de lezers is het volgens Peter belangrijk om vooral onderwerpen te vinden die nog niet overal worden besproken, danwel nieuw zijn. Het is van belang om je eigenheid te bewaren en niet achter de waan van alledag aan te hollen. Op meer van hetzelfde zit niemand te wachten.

DN voorhulc 1

Samenwerken: vertrouwen staat voorop

Vertrouwen staat voorop in elke samenwerking met Duurzaamnieuws.nl. Daarnaast is transparantie over de afspraken en de verwachtingen ook heel erg belangrijk. “Ik ben allergisch voor eenrichtingsverkeer, we moeten er samen beter van worden”, zegt Peter hierover.

Een platform als Hulc biedt overzicht en daarnaast werkt het efficiënt als het aankomt op het onderhouden van contact met (potentiële) adverteerders. “Mijn ervaringen zijn prettig en effectief, dus ik kan het zeker aanraden”.

Samenwerken met Duurzaamnieuws.nl? Kijk hier voor de mogelijkheden en de speciale Blogger van de Maand actie!

 

5 1 stem
Artikel waardering
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x