Blogger van de Maand: juni 2023 – Mamagisch.nl

 

Kirstenzomer 6

Een nieuwe maand, dus ook weer een nieuwe Blogger van de Maand! Kirsten van Mamagisch.nl stelt zichzelf graag voor!

Hoe ben je op het idee gekomen om een blog te beginnen?

Ik ben jaren geleden al begonnen met bloggen. In die tijd was het vooral je dagboekje bijhouden en had ik een vaste groep bezoekers die mijn blog bijna dagelijks bezochten. Ook ik maakte mijn dagelijkse rondje bij al die andere blogs langs. Die vorm van bloggen werd laten vervangen door Twitter en de komst van Instagram, waar we veel sneller onze dagelijkse bezigheden konden delen.

Een tijdje heb ik toen weinig geschreven, totdat ik een oproep op Facebook tegenkwam van een grote mamablog die (betaalde) gastbloggers zocht. Dat leek me wel wat. Ik heb zo’n 2 jaar uitsluitend voor deze blog geschreven toen het toch een beetje bij me ging kriebelen: kan ik dit niet zelf ook? Zo is ruim 4 jaar geleden Mamagisch.nl ontstaan.

Inmiddels schrijf ik niet meer alleen hobbymatig en ben ik sinds 2 jaar officieel ondernemer waarbij het schrijven van blogs het grootste gedeelte van mijn taken omvat. Recentelijk ben ik zelfs een tweede blog gestart gericht op kinderboeken en (leren) lezen: Mamaleestvoor.nl. Ik vind het echt een cadeautje dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken.

Hoe ziet een doordeweekse dag in jouw leven eruit?

Sinds anderhalf jaar werk ik volledig voor mezelf en vanuit huis. Op een normale doordeweekse dag breng ik eerst mijn dochters naar school en ga daarna terug naar huis. Ik doe snel een rondje in het huishouden en ga vervolgens aan de slag met mijn werkzaamheden. In principe werk ik iedere werkdag tussen 9.00 en 13.00u. In die tijd schrijf ik nieuwe blogs, houd ik contact met opdrachtgevers, besteed ik tijd aan mijn social mediakanalen en ben ik veel bezig met het optimaliseren van mijn websites. Ik merk dat vooral in dat laatste veel tijd gaat zitten. Goede SEO, linkbuilding, aantrekkelijke afbeeldingen, als ik daarmee bezig ben vliegen de uren voorbij.

Het mooie aan blogger is dat het altijd en overal kan. Dat geeft me ook de ruimte om er na schooltijd voor mijn kinderen te zijn en met hen leuke dingen te ondernemen (waarover ik dan later weer een blog schrijf, haha). Heb ik veel opdrachten wil ik ook nog wel eens een avondje achter m’n laptop kruipen maar dat probeer ik wel te voorkomen. Het werk is namelijk nooit af!

Wat vind jij het leukste aan bloggen? 

Ik ben oorspronkelijk opgeleid als leerkracht en ik denk dat daarin een flinke overlap zit met het bloggen. Ik vind het leuk om mensen iets te vertellen, te informeren, te leren. Daarnaast is de afwisseling heel fijn. De ene keer schrijf over een boek dat ik net gelezen heb, de andere keer een informatieve blog over opvoeding en dan weer een blog die op het randje zit waarvan ik weet dat andere moeders zich herkennen of waar van de discussie flink kan oplaaien. En het allermooiste: ik mag dat allemaal zelf bepalen!

Kirsten 4

Hoe houd je je content boeiend voor je lezers?

Op Mamagisch.nl schrijf ik op persoonlijke titel. Dat wil zeggen dat ik eigenlijk alle content maak vanuit mijn eigen ervaring. Als ik ergens over schrijf maak ik niets mooier dan dat het is. Ook bij samenwerkingen probeer ik zo oprecht mogelijk te schrijven en ervoor te zorgen dat de content interessant is voor mijn lezers. Wat ik voornamelijk van mijn lezers terugkrijg is dat het wordt gewaardeerd dat ik overal eerlijk over ben en dat alles zo lekker normaal en herkenbaar is.

Welke tips zou jij een beginnende blogger geven?

Zorg dat je voor jezelf duidelijk hebt waarom je wil gaan bloggen. Een blog starten is heel simpel maar een blog bijhouden, regelmatig voorzien van nieuwe inspirerende content en zorgen dat je website goed loopt, is niets iets wat je even tussen neus en lippen door doet. Wil je echt iets bereiken met je blog, neem jezelf dan serieus. Investeer in een goede hosting, een krachtige domeinnaam, vergaar kennis over het bloggen en bovenal: sta open voor feedback. Zie jezelf als een professional!

Wat vind jij belangrijk als je een samenwerking aangaat?

Het allerbelangrijkste vind ik dat het bedrijf, merk of product goed bij mij past en dat ik er dus makkelijk over kan schrijven. Niets is vervelender dan een opdracht aannemen, omdat ‘ie zo lekker betaalt, maar je vervolgens uren zit te zwoegen op een blog. 

Wat vind je van Hulc als platform? En waarom maak je gebruik van Hulc? Zou je Hulc aanbevelen en waarom?

Hulc was een van de eerste platformen waarbij ik me heb aangemeld als blogger. Het fijne aan dit platform vind ik dat zowel kleine als grotere bloggers kunnen deelnemen. Ik was net een maand bezig met mijn blog toen ik via Hulc de eerste betaalde samenwerking te pakken had. Dat ging toen om een paar tientjes maar ik was dolgelukkig met dit succes! Inmiddels ben ik flink gegroeid en neem ik hele andere opdrachten aan. Wat ik binnen Hulc heel fijn vind, is dat het team echt met je meedenkt en je goed advies geeft zodat je je blog nog beter en interessanter kan maken voor opdrachtgevers. Door naar hun advies te luisteren heb ik veel meer succes als blogger!

Samenwerken? Kijk hier voor de mogelijkheden!

2 1 stem
Artikel waardering
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x