Blogger van de Maand: juni 2022 – Mamablogger.nl

Graag stellen we de nieuwe Blogger van de Maand aan je voor: Marisca van Mamablogger.nl. We hebben haar een aantal vragen gesteld en daarop heeft ze uitgebreid antwoord gegeven. Op deze manier leren we haar dus allemaal een  beetje kennen.

C48A82AD 2477 4782 95FF 0BB62CB57286

Hoe ben je op het idee gekomen om een blog te beginnen?

Heel lang geleden had ik een beginnende webshop in kleding, sieraden en mode-accessoires. Voor die webshop deed ik een training webshop optimalisatie. Tijdens die training kregen we de tip om te gaan bloggen voor onze webshop om (potentiële) klanten een kijkje achter de schermen te geven van jouw webshop. Een mooie manier om naamsbekendheid op te bouwen, expertise te delen en hopelijk je klantenkring uit te breiden. Deze tip heb ik goed onthouden, want als kind schreef ik al graag. 

Ik begon in 2012/2013 met bloggen voor mijn webshop met een gratis Blogger account. Als snel blogde ik onder mijn eigen naam als domeinnaam op WordPress en gaandeweg realiseerde ik mij dat ik dit veel leuker vond dan het runnen van een webshop. De blogs werden steeds persoonlijker en op een gegeven moment vroeg ik mij af wat voor soort blogger ik eigenlijk was. De term ‘Mamablogger’ werd steeds vaker gebruikt en dat paste enorm goed bij mijn onderwerpen. Ik had het geluk dat de domeinnaam nog vrij was en sinds 2014 blog ik minimaal vijf dagen per week onder de naam ‘Mamablogger’. 

Hoe ziet een doordeweekse dag in jouw leven eruit?

Rond 5.30 uur gaat mijn wekker, maar steeds vaker blijf ik nog een half uurtje liggen 😉 Ik check mijn mail, check of mijn blogpost van die dag online staat en klets vervolgens lekker nog even met mijn twee zoons van 11 en 4. Rond 6.15 uur zijn de bedden opgemaakt, zijn de jongens aangekleed, zit er negen van de tien keer een was in de machine en spring ik nog even snel onder de douche. Daarna is het tijd voor het ontbijt en tijdens het ontbijt werk ik voor Mamablogger. Ik beantwoord dan bijvoorbeeld mail en deel het artikel van die dag op de socials. En als ik nog tijd over heb, dan schrijf ik alvast weer een nieuwe artikel of ik begin daaraan. Deze vragen beantwoord ik nu ook bij het ontbijt, haha. Vervolgens begint het rennen en vliegen: tanden poetsen, haren van de jongens doen, tassen inpakken, het huis aan kant maken etc. 

Rond 8.10 uur fiets ik met de jongens naar school. Daarna fiets ik door naar mijn werk. Naast Mamablogger werk ik 32 uur per week als Communicatieadviseur bij een Zorgorganisatie waar ik dit jaar alweer 17 jaar werk, waarvan de laatste negen jaar bij Marketing & Communicatie. 

Om 17.00 uur fiets ik weer naar huis. Althans, twee dagen per week. De andere twee dagen werk ik ’s middags thuis en kan ik de jongens zelf uit school halen. Dat is heel fijn! 

In de avonden werk ik nog heel even aan Mamablogger, maar daarna is het tijd voor mijn man en mijn gezin. 

©sandra zeilstra 20 26 80

©sandra_zeilstra

Wat vind jij het leukste aan bloggen? 

Ik zeg daar altijd het volgende op: “dat je op maandag nog niet weet wat je op vrijdag allemaal mee hebt gemaakt”. Ik bedoel daarmee dat bloggen heel verrassend kan zijn. Je kunt op maandag denken dat het een rustige week wordt, maar op vrijdag kan er bijvoorbeeld een persreis gepland staan omdat je daarvoor bent uitgenodigd met je gezin. Of die ene te gekke samenwerking zit in je mailbox. Niet weten welke leuke dingen er kunnen gebeuren is het leukst. 

Wat voor mij ook heel belangrijk is, is dat ik mijn ei kwijt kan op Mamablogger. Het is mijn dagboek en plakboek en al mijn creativiteit kan ik erin kwijt. Er ligt voor mij weinig druk op, omdat ik een baan heb naast mijn blog en dat maakt dat ik het nog altijd heel erg leuk vind. 

Hoe houd je je content boeiend voor je lezers?

Je kunt nooit iedereen tevreden stellen met je content, maar mijn blog groeit wel met mij mee. Zo schreef ik in het begin over de kerstboom van de Action. Een kort artikel en de foto’s waren echt niet te best. Toch werd dat artikel onverwacht een enorm succes. Dat smaakte naar meer waardoor ik steeds vaker over budget gerelateerde onderwerpen ging schrijven. Inmiddels ben ik lang niet meer de enige die dat doet en ook toen was ik dat natuurlijk niet, want ik had het wiel ook niet uitgevonden. Hoewel ik het nog steeds een heel leuk onderwerp vind en er nog wel over schrijf, ga ik niet meer op zoek naar dat soort koopjes. Deze artikelen hebben gaandeweg plaatsgemaakt voor artikelen over persoonlijke financiën. En wie weet verandert dat over een tijd ook weer. 

Ook mijn kinderen groeien en dus krijgen we te maken met heel nieuwe fases zoals de eerste keer schoolkamp bijvoorbeeld. 

Omdat je jezelf ontwikkelt, veranderen je interesses en dus ook hetgeen waar je over schrijft. Dat proces van ontwikkelen herkent iedereen denk ik wel en ik hoop daarmee de content boeiend te houden. 

Welke tips zou jij een beginnende blogger geven?

Het is cliché, maar blog in eerste instantie omdat je het heerlijk vindt om te schrijven, niet omdat je snel geld wil verdienen of “gratis” spullen wil krijgen. Het kost tijd, soms heel veel tijd, en als je dan eenmaal zover bent, moet je je content wel aan blijven vullen en jezelf blijven ontwikkelen als blogger.

Toch denk ik dat er altijd ruimte is voor nieuwe bloggers dus laat je vooral niet tegenhouden door gedachten als “wie zit er nu nog op mij te wachten?”. Het is veel te leuk om het niet te doen!

Wat vind jij belangrijk als je een samenwerking aangaat?

Dat de briefing helder én realistisch is. Ook moet het onderwerp passen bij mij en mijn blog. Snelle communicatie is fijn, net als een tijdige betaling. Eigenlijk heel praktisch allemaal. 

Wat vind je van Hulc als platform? En waarom maak je gebruik van Hulc?

Ik vind het platform laagdrempelig en makkelijk in gebruik. Wat ik vooral fijn vind is dat je standaard diensten in kan laden waardoor je niet iedere keer hetzelfde aanbod hoeft te typen aan een potentiële opdrachtgever. Je krijgt iedere maand (mits je een samenwerking hebt gehad) een self-billing factuur in je mailbox en deze wordt snel voldaan. Dit alles maakt het gemakkelijk om een samenwerking aan te gaan. 

Zou je Hulc aanbevelen en waarom?

Jazeker! Je bepaalt zelf wat je wilt overhouden aan een samenwerking en welke opdrachten je aan wilt gaan. De communicatie verloopt goed evenals de betaling. In mijn geval is Hulc een betrouwbare partner gebleken!

Samenwerken met Mamablogger.nl? Kijk hier naar het aanbod!

5 1 stem
Artikel waardering
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x