Blogger van de Maand: januari 2024 – Ondernemenalseenbaas.nl

GeplakteAfbeelding 3

Een nieuwe maand, dus ook weer een nieuwe Blogger van de Maand! Dionne van Ondernemenalseenbaas.nl stelt zich graag voor!

Hi! Mijn naam is Dionne Knooren, parttime digital nomad, eigenaar van o.a. Ondernemen als een baas en daarnaast werkzaam als freelance customer journey specialist.

Dionne 18

Hoe ben je op het idee gekomen om een blog te beginnen?

Als kind vond ik het vroeger erg leuk om een dagboek bij te houden. En toen dacht ik: ik kan ook een online dagboek bijhouden in de vorm van een blog. In 2011 ben ik begonnen met Diolifestyle.nl. Destijds een blog over voornamelijk mode waar ik mijn eigen outfits deelde en daarnaast deelde ik elke week een dagboek in combinatie met mijn happy moments van die week. Deze blog bestaat nog steeds, maar is ondertussen een lifestyle blog geworden.

Daarnaast ben ik in 2019 begonnen met Ondernemen als een baas. Een blog over ondernemen en persoonlijke financiën. Eind 2018 besloot fulltime te gaan ondernemen wat betekende dat ik allerlei zaken moest regelen. Veel informatie vond ik destijds taai en ingewikkeld geschreven. Ik moest het voor mijzelf allemaal uitzoeken omdat ik zelf net ondernemer was geworden. Dus ik besloot vervolgens om al die informatie in Jip en Janneke taal te delen op Ondernemen als een baas. Later heb ik daar ook financiële blogs aan toegevoegd, omdat daar steeds meer mijn interesse naar toe ging. En daarnaast ook een belangrijk onderwerp is voor ondernemers.

Hoe ziet een doordeweekse dag in jouw leven eruit?

In het dagelijks leven werk ik gemiddeld 4 dagen per week als freelance customer journey specialist voor grote bedrijven en een dag in de week werk ik aan mijn eigen projecten (blogs). Een doordeweekse dag is hierdoor vrijwel altijd dynamisch. Het ene moment ben ik bezig met het schrijven van een blog over bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, terwijl ik het andere moment Stories maak voor mijn Instagram account of de nieuwsbrief aan het schrijven ben.

Wat vind jij het leukste aan bloggen?

Het leuke aan bloggen vind ik dat ik andere mensen kan inspireren en activeren met mijn content. Het is onwijs tof om berichtjes van mensen te ontvangen dat ze blij zijn met de blogs en/of actie ondernomen hebben om bijvoorbeeld meer inzicht te krijgen in hun financiën. Daarnaast vind ik het heel leuk om content te maken over onderwerpen waar mijn hart sneller van gaat kloppen.

Hoe houd je je content boeiend voor je lezers?

Door complexe materie zo simpel mogelijk uit te leggen, te werken met concrete (reken)voorbeelden en het
gebruik van storytelling. Daarnaast werkt heel goed als je laat zien hoe jezelf bepaalde ondernemers- en/of
financiële zaken regelt inclusief fouten die je gemaakt hebt.

Welke tips zou jij een beginnende blogger geven?

Investeer in SEO. Leer hoe je zorgt dat je blogs goed vindbaar worden in Google en hoe je een zoekwoorden onderzoek doet. Daarnaast wil het oog ook wat: investeer in een mooie website (die kun je ook zelf bouwen) en zorg dat de eerste indruk als mensen op je website komen goed is.

Wat vind jij belangrijk als je een samenwerking aangaat?

Het allerbelangrijkste is dat de opdracht aansluit bij de doelgroep. Het moet relevant zijn. Dat zorgt uiteindelijk ervoor dat je blogs – ook als het samenwerkingen betreft – goed gelezen worden door de doelgroep. Daarnaast is het belangrijk dat de blog die je gaat schrijven niet té reclameachtig is. Daar prikken mensen snel doorheen.

Dionne 12

Wat vind je van Hulc als platform? Waarom gebruik je Hulc?

Het is een heel fijn platform om opdrachten binnen te halen. Je kan zelf bepalen waar je op reageert en of het dus een match is. Zo weet je zeker dat je alleen met relevante opdrachtgevers samenwerkt. Ik maak gebruik van Hulc om op die manier betaalde opdrachten binnen te halen en geld te verdienen met mijn blog.

Zou je Hulc aanbevelen en waarom?

Yes, ik beveel Hulc aan. Het is een hele laagdrempelige manier om je blog te vermarkten en opdrachten binnen te halen.

Samenwerken? Kijk hier voor de mogelijkheden!

4 1 stem
Artikel waardering
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x