Blogger van de Maand: januari 2023 – papaswereld.nl

 

papaswereld.nl

Een nieuwe maand, dus ook weer een nieuwe Blogger van de Maand! Maarten van papaswereld.nl stelt zich graag voor!

Het fenomeen bloggen kende ik nog helemaal niet

Het was januari 2015 dat mijn eerste blog online kwam. Als jonge vader las ik op het internet nergens artikelen die andere vaders geschreven hadden over het gezinsleven. Er kriebelden de hele tijd verhalen in mijn hoofd die er uit moesten. Er zouden toch ook andere vaders zijn die ditzelfde meemaakten en dezelfde vragen, verwonderingen en frustraties hadden? Mijn vingers begonnen over het toetsenbord te gaan en ik schreef alles op dat in mij opkwam. Het fenomeen bloggen kende ik nog helemaal niet. Via de gratis service van WordPress begon ik een site en na enkele weken kreeg ik een uitnodiging van een dierentuin in mijn mailbox voor een persevenement. Die mail heb ik in de prullenbak gegooid, want ik was toch helemaal geen pers? Die moest verkeerd gestuurd zijn. Op dat moment wist ik niet eens dat je met bloggen iets kon krijgen, laat staan dat er geld mee verdiend kon worden. Langzaam maakte ik kennis met andere bloggers zoals Amanda (KiDDoWz) en Linda (Mamaliefde) die mij bij de hand namen en de eerste echte stappen in de blogwereld lieten maken. De start van echt bloggen was begonnen. In loop der jaren heb ik steeds meer kennis opgedaan waarbij een jaarlijkse deelname aan Blogger by Nature de grote boost heeft opgeleverd. Met nog meer kennis over teksten schrijven en seo heb ik Papa’s wereld flink kunnen laten groeien en dat doet het nu nog steeds.

Creativiteit en breinbrekers zorgen voor uitdaging

Het leuke aan bloggen is dat ik mijn verhalen kwijt kan, maar ook steeds meer leer over onderwerpen waar ik anders nooit aan had gedacht. Papa’s wereld gaat niet meer alleen over luiers verschonen, maar is uitgegroeid tot een site waar alles aan bod komt waar een vader mee te maken krijgt: van baby tot carrière. Nooit gedacht dat ik artikelen zou schrijven over solliciteren, zonnepanelen of overhemden. En toch, het past allemaal binnen de site en anders weet ik wel manieren om het passend te krijgen. Die extra creativiteit en breinbrekers maken het soms een grotere uitdaging om een artikel te schrijven. Research doen op het internet geeft je dan zoveel extra kennis die ik in mijn dagelijkse leven regelmatig kan gebruiken.

Geschikt voor de gewone man, zoals ikzelf

Tijdens het schrijven van artikelen probeer ik een beetje te mengen tussen informatieve blogs, persoonlijke ervaringen en soms een sprankje humor. Er staat bijvoorbeeld een artikel over vasectomie op de site waarin een andere vader zijn ervaringsverhaal naar mij heeft gestuurd. Dit verhaal heb ik in stukjes geknipt en tussendoor telkens informatieve delen geplaatst. Zo is het niet alleen een klinisch verhaal geworden over deze ingreep, maar leeft het meer doordat ook de ervaring erbij staat. In andere artikelen past deze aanpak dan weer helemaal niet en wordt de tekst wat zakelijker. Toch probeer ik altijd alles zodanig te verwoorden dat ‘de gewone man’, net zoals ikzelf, de informatie begrijpt.

Loop niet te hard van stapel

Wil jij ook een blog starten? Loop dan niet meteen hard van stapel. Maak eerst eens een aantal teksten voordat je ze online zet. Kijk hoe andere bloggers hun teksten opmaken en stel vragen. Er zijn op facebook heel wat groepen waar je kunt aansluiten en waar genoeg bloggers zitten die jouw vragen willen beantwoorden. Het belangrijkste is dat je zelf moeite doet om kennis op te doen en eventueel wat cursussen gaat volgen in het gebruik van zoekwoorden en opbouw van teksten. Kies een goede naam voor je blog die ook nog eens makkelijk te onthouden is voor een ander. Start je op een gratis server? Wees dan niet bevreesd om later over te stappen op een betaalde server en de site geheel in eigen controle te houden. Zo voorkom je ongewenste reclames op je site en heb je veel meer kans op samenwerkingen met andere partijen.

Samenwerking moet goed voelen

Zodra ik een samenwerking aan ga met een partij moet het voor mij goed voelen. En eerlijk, als er een betaalde samenwerking is, dan moet het bedrag wel overeenkomen met de arbeid die ik in een artikel stop. Er zijn genoeg bureau’s die proberen de kosten zo laag mogelijk te houden om vervolgens zelf een grote commissie op te strijken voor het werk dat ik gedaan heb. Een samenwerking moet voor mij gaan om wederzijds respect. Het stopt bij mij dan ook niet zodra de factuur betaald is. Merk ik bijvoorbeeld dat de geplaatste link niet meer werkt (broken link checker) dan neem ik altijd contact op met de opdrachtgever om te zien welke link de vervanger kan zijn. Een stukje service achteraf zorgt ervoor dat opdrachtgevers geneigd zijn bij je terug te komen voor nieuwe opdrachten.

papaswereld

Hulc is zeer prettig om mee te werken

Een platform zoals Hulc is zeer prettig om mee te werken. Direct contact leggen met opdrachtgevers en een pitch insturen met slechts enkele klikken. Deze manier van contact leggen heeft mij regelmatig nieuwe opdrachten opgeleverd en daarmee ook wat verdiensten voor mijn bedrijf Fest Publishing, waar Papa’s wereld onderdeel van is. Het enige waar wat verbetering in zou kunnen komen is de interesse bij de opdrachtgevers door pitches daadwerkelijk te lezen en daarop te reageren. Wat dan weer extra prettig is, is het makkelijke en persoonlijke contact van de mensen achter de schermen. Helemaal leuk is het als je ze tegenkomt op verschillende evenement om even bij te kletsen.

Wil jij als blogger een extra zakcentje verdienen of wil je jouw blog een bron van inkomsten maken? Sluit je dan aan bij Hulc voor nieuwe opdrachten en onverwachtse samenwerkingen.

Samenwerken? Kijk hier voor de mogelijkheden! Er lopen zelfs een paar leuke Blogger van de Maand acties!

5 1 stem
Artikel waardering
1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x