Blogger van de Maand: januari 2022 – Tipsvoorjou.com

Graag stellen we Anja van Tipsvoorjou.com aan je voor! Zij is de allereerste Blogger van de Maand van 2022! We hebben haar een aantal leuke vragen gesteld, lees dus snel verder!

IMG 2217

Hoe ben je op het idee gekomen om een blog te beginnen?

Ik ben begonnen met schrijven op een algemeen platform waar je blogs kon delen. Omdat ik binnen no time behoorlijk veel bezoekers en lezers had ontstond op een gegeven moment de wens om een eigen website op te zetten. Mijn eerste blog was voor de niche zelf maken/knutselen/DIY, omdat mij dit beperkte in het schrijven over allerlei andere zaken ben ik in 2016 tipsvoorjou.com gestart als online lifestyle magazine. In 2019 kwam hier nog tipsvoormama.nl bij, een lifestyle magazine voor ouders (anders dan de naam doet vermoeden zijn 48% van mijn lezers man/vader).

Hoe ziet een doordeweekse dag in jouw leven eruit?

Ik sta dagelijks om 7:15 uur op en ga dan direct aan het werk. Mijn dag begint met het checken van Google Analytics en vervolgens deel ik foto’s en posts op social media voor mijn websites. Daarna ga ik opruimen, onze huisdieren verzorgen en dan pas ontbijten en even ontspannen. Vervolgens is mijn dag gevuld met mailtjes beantwoorden, artikelen schrijven (stiekem heb ik nog een derde blog erbij sinds half juli) voor mijn websites en klanten in het algemeen (ben namelijk ook gewoon senior SEO copywriter). Tussen de middag kook ik, aangezien mijn kinderen vanuit huis werken en het gezonder is om tussen de middag goed te eten. Daarna ga ik tot een uur of half 6 weer aan het werk. 

Veel mensen vergissen zich in de hoeveelheid werk die in een blog of social media post gaat zitten. Vooral het maken van mooie (product) foto’s, nabewerken of het maken van reels en dat soort dingen nemen heel veel tijd in beslag. Evenals artikelen delen, bijvoorbeeld op Pinterest. Mijn dagen zijn gevuld, maar zolang je werk je hobby is voelt het niet als werken. Overigens probeer ik in het weekend niet veel te doen aan mijn blogs en zeker niet te schrijven of mails te beantwoorden. Het weekend is er om andere dingen met mijn gezin te doen. 

Wat vind jij het leukste aan bloggen? 

Ik schrijf al sinds ik kan schrijven, dus voor mij is bloggen gewoon een hobby, een creatieve uitlaatklep. Samenwerkingen met bedrijven zijn ook ontzettend leuk, vooral als je nieuwe producten krijgt om uit te proberen. Ideaal als je net als ik heel nieuwsgierig bent en altijd op zoek bent naar nieuwe uitdagingen en producten. Ook het delen van kennis vind ik ontzettend leuk. Ik sta bijvoorbeeld heel graag in de keuken om te bakken en dan is niets zo leuk als de recepten te delen. Daarnaast ben ik als voedingscoach ook erg geïnteresseerd in voeding en gezondheid in het algemeen en deel ik ook hier zo nu en dan wat over. Tot slot ben ik al 2x geëmigreerd en 1x geremigreerd en ook dat heeft ervoor gezorgd dat ik anders tegen dingen aan kan kijken en waarom zou ik deze dingen niet delen?

Hoe houd je je content boeiend voor je lezers?

Door me niet te beperken tot een bepaalde niche. Juist doordat ik op het gebied van lifestyle schrijf kan ik werkelijk heel veel leuke onderwerpen aanbieden, zodat de blogs voor iedereen interessant zijn, ongeacht je leeftijd en interesses. 

Welke tips zou jij een beginnende blogger geven?

Geduld, geduld en nog eens geduld. Het kost tijd om lezers te krijgen. Verwacht ook niet dat je vandaag begint en morgen al een samenwerking te pakken hebt. Schrijf vooral omdat je schrijven zelf leuk vindt, al het andere is mooi meegenomen. En ja, schrijven kun je inderdaad leren, maar dan zul je het niet lang volhouden in bloggersland. 

Wat vind jij belangrijk als je een samenwerking aangaat?

Het belangrijkste is natuurlijk dat de samenwerking past bij mijn blogs en dat ik er zelf achter kan staan. Er zijn bepaalde onderwerpen waar ik nooit iets over zal plaatsen, bijvoorbeeld alcohol, gokken en yoga/mindfulness. Verder is het belangrijk dat beide partijen weten waar ze aan toe zijn als het om een samenwerking gaat. Tot slot moet een samenwerkende partij ook begrijpen dat het plaatsen van een blog nu eenmaal geld kost. Dat geld gaat niet alleen in het schrijven zitten, maar ook verbeteren, lezen, herlezen, eventueel foto’s maken, bewerken, delen op social media en nog veel meer. 

Wat vind je van Hulc als platform? En waarom maak je gebruik van Hulc?

Hulc is een handig platform omdat je heel duidelijk weet waar je aan toe bent. Bedrijven kunnen je direct benaderen en als blogger kun je ook reageren op opdrachten. Het enige dat jammer is dat bedrijven vaak niet reageren als je op een opdracht gereageerd hebt. Overigens is dat een algemeen euvel dat veel voorkomt onder bedrijven. Ik snap dat bedrijven heel vaak benaderd worden door bloggers voor samenwerkingen, maar een standaard mail met een vriendelijke bedankje zou al heel wat schelen ? 

Zou je Hulc aanbevelen en waarom?

Hulc is zeker de moeite waard, ook als je een beginnende blogger bent. Het is overzichtelijk, er zijn veel bedrijven die Hulc vinden voor samenwerkingen en juist door het brede aanbod is de kans groot dat je hier leuke samenwerkingen aan kunt gaan.

Samenwerken met Anja? Kijk dan hier voor de mogelijkheden!

3 1 stem
Artikel waardering
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x