Blogger van de Maand: februari 2023 – LovestoHAVE.com

 

Charmaine LovestoHAVE

Een nieuwe maand, dus ook weer een nieuwe Blogger van de Maand! Charmaine van LovestoHAVE.com stelt zich graag voor!

Het beginnen van een blog

Voordat ik begon met LovestoHAVE had ik al langere tijd interesse om een blog te beginnen. Wat mij op dat moment nog tegenhield is dat het ontzettend veel tijd en geduld kost om een blog van 0 op te bouwen tot een succesvolle blog waar een groot publiek graag naar terugkeert. Ik vond het moeilijk om daar aan te beginnen naast een fulltime baan en schoof het plan daarom voor mij uit. Totdat ik ziek werd. Door een tumor op mijn hypofyse, welke de Ziekte van Cushing veroorzaakte, ging mijn gezondheid achteruit. Ondanks dat de tumor begin 2018 werd verwijderd kon ik steeds minder werken. Het zou een jarenlang herstelproces worden waarbij onduidelijk is in hoeverre ik nog de oude zal worden.

Op dat moment zag mijn man, die wist van mijn wens om ooit een blog te starten, dat er een succesvolle blog te koop stond. Hij zag dit als dΓ© kans voor mij om te beginnen met bloggen omdat ik hiermee mijn eigen tempo en rust pauzes kan bepalen. Bovendien was het -en is het nog steeds- niet duidelijk of ik ooit nog volledig terug kan keren in mijn beroep als onderwijsassistent. Alles kwam daarmee in een stroomversnelling terecht en zo werd ik in september 2018 de trotse eigenaresse van LovestoHAVE, een blog die precies aansloot op de onderwerpen waar ik over zou willen bloggen.

Alsof het zo moest zijn!

Leren door te schrijven

Ik vind het heerlijk om over van alles en nog wat te kunnen schrijven en inspiratie op te doen. Ondertussen leer je zelf steeds wat bij door te schrijven over onderwerpen waarvoor je opzoek moet gaan naar informatie. De verkregen informatie kan ik dan weer delen met mijn lezers en dat geeft een goed gevoel. Daarnaast vind ik het leuk om eigen ervaringen en reviews te delen om men wellicht te kunnen helpen bij het maken van een keuze. Zelf lees ik namelijk ook altijd erg graag ervaringen en reviews van anderen.

Nog een leuke bijkomstigheid van het bloggen; door events of persreizen bij te wonen, wat op zichzelf al ontzettend leuk is, leer je ook andere bloggers kennen. Ook kun je door het aangaan van barterdeals nieuwe producten ontdekken waarover je weer je ervaring kunt delen met je lezers.

Een eigen blog biedt je veel vrijheid

Dat het beginnen van een blog veel tijd en geduld kost klinkt misschien niet gelijk uitnodigend wanneer je een blog wilt beginnen, maar ik kan je verzekeren dat dit het zeker waard is. Het hebben van een eigen blog geeft je veel vrijheid en biedt je een uitlaatklep. Blijf vooral doorzetten want consistentie is erg belangrijk. Schrijf alleen over onderwerpen die je interesseren, dat is namelijk hetgeen wat het bloggen leuk maakt en houdt. Mocht je net als ik het geluk hebben dat er een bestaande blog op je pad komt wat precies in jouw straatje past, voel je dan vooral niet bezwaard om deze over te nemen als het kan en het voor jou goed voelt. De blog wordt vanzelf eigen.

Een succesvolle samenwerking

Bij het aangaan van een samenwerking vind ik het vooral belangrijk dat ik er 100% achter sta. Is het een bedrijf of merk waar ik zelf al mijn twijfels over heb dan promoot ik dit liever niet op mijn website. Zeker wanneer ik reviews schrijf wil ik mijn eerlijke mening kunnen geven. Lezers vertrouwen op mij en dat vertrouwen wil ik niet beschamen.

Verder is het van belang dat het bedrijf past bij LovestoHAVE, want het bieden van kwalitatieve, goede content aan lezers is het allerbelangrijkste en de sleutel tot een succes voor beide partijen. Hiermee behaald LovestoHAVE al jaren successen door middel van korte en lange termijn samenwerkingen, waarbij bedrijven kunnen rekenen op verkeer naar hun website dankzij de sterke zoekmachine posities van onze blogs. Bijvoorbeeld met een blog over een suite van een bekende hotelketen welke al jaren 10,000+ bezoekers per jaar trekt.

Eenvoudig in contact komen met bedrijven dankzij Hulc

Een platform als Hulc maakt het voor bloggers makkelijk om samenwerkingen aan te gaan met bedrijven waar ze wellicht zelf nog niet van hadden gehoord of aan hadden gedacht. Het fijne is dat je zelf de mogelijkheid hebt om campagnes te bekijken en bedrijven een voorstel te doen maar dat andersom bedrijven ook jou kunnen benaderen als zij een samenwerking zien zitten. Ik zou bloggers dan ook zeker aanraden om zich in te schrijven bij Hulc. Het kost je niets, maar kan je ondertussen wel leuke extra samenwerkingen opleveren. Wie wilt dat nou niet?

Samenwerken? Kijk hier voor de mogelijkheden!

5 1 stem
Artikel waardering
4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x