Blogger van de Maand: december 2023 – Rugzakvolverhalen.nl

Een nieuwe maand, dus ook weer een nieuwe Blogger van de Maand! Xenia van Rugzakvolverhalen.nl stelt zich voor!

20210417 132612 Original

Hoe ben je op het idee gekomen om een blog te beginnen?

Jaren terug schreef ik regelmatig als gastblogger over verschillende onderwerpen voor een ”mama” website. Daar kreeg ik zoveel leuke reacties op en het bracht me toen verschillende positieve dingen dat het idee ontstond waarom ga ik zelf niet verschillende onderwerpen delen. Dit deed ik met veel plezier, maar ik miste mijn eigen passie hierin.

Mijn passie zit in reizen, pretparken en alles wat daarom heen zit en dit was de reden voor een naamsverandering en een ommezwaai in onderwerpen op de blog. Ik wilde dingen delen over reizen, uitstapjes en leuke tips! 

Hoe ziet een doordeweekse dag in jouw leven eruit?

Als moeder van 3 jongens en een druk gezin ben ik en blijf ik altijd in beweging. Ik werk 3 dagen in loondienst op een gymnasium als leerlingbegeleider en zijn die dagen gevuld. Op mijn vrije dagen maak ik graag foto’s en ben ik bezig om een papiertje te halen om mezelf echt een fotograaf te noemen. Elk ander vrij moment kruip ik graag achter de laptop om nieuwe artikelen te schrijven voor mijn reisblog of ben ik op pad. Dit doe ik alleen, met vriendinnen of met mijn gezin

Wat vind jij het leukste aan bloggen?

Voor mij is het schrijven van een blog ontspanning. Het is heerlijk om terug te duiken in herinneringen en daar over te schrijven. Het beleven van de mooie momenten die we hebben beleeft. Maar ook vind ik het leuk om anderen e inspireren om een mooie vakantie te boeken. Graag schrijf ik over eigen ervaringen, maar ik duik ook graag het internet in om allemaal leuke tips te verzamelen. Als ik zelf bezig ben met een nieuwe bestemming om te gaan bezoeken met de camper, kom ik zoveel moois tegen. Dit geeft heel veel inspiratie en energie! Jammer dat een dag altijd zo voorbij is!

IMG 20211025 120930

Hoe houd je je content boeiend voor je lezers?

Het is niet alleen belangrijk om het voor je eventuele lezers boeiend te houden maar vooral voor jezelf! Door afwisseling hou je het voor iedereen boeiend. Het is fijn om gewoon algemeen over een bestemming te schrijven, maar ook wat neem je nu mee naar een pretpark. Doordat wij regelmatig weg zijn tussen het voorjaar en de herfst met de camper is er heel veel variatie. Zo neem ik je mee naar leuke campings , maar ook leuke campingrecepten of spelletjes voor thuis en op reis. 

Welke tips zou jij een beginnende blogger geven?

Wil jij een blog beginnen blijf dichtbij jezelf. Schrijf over dingen waar jij helemaal blij van wordt. Maar ga ook bloggen omdat je het schrijven leuk vind niet omdat je denkt er geld mee te verdienen. 

Dit kan natuurlijk zeker, dit doen er genoeg. Maar dit zou geen reden moeten zijn om te starten, je doet dit vanwege je eigen enthousiasme.

Ga zelf ontdekken en ontwikkel een eigen stijl, dit kan heel erg meespelen in of mensen terug komen om een blog van je te lezen.  

Wat vind jij belangrijk als je een samenwerking aangaat?

Ik word altijd heel blij van samenwerkingen, dit was in mijn startende “blogcarriere” ook mijn valkuil. Ik was zo blij en trots dat ze met mij en mijn blog wilde samenwerken dat ik heel veel aanpakte. 

Tegenwoordig kijk ik naar of het past binnen mijn website. Het moet aansluiten en passen bij het onderwerp reizen. Dit kan in de brede zin van het woord, maar ik moet iets kunnen schrijven wat hier bij past. 

Het contact met de opdrachtgever vind ik enorm belangrijk. Het vertrouwen hebben in elkaar en iets op kunnen bouwen. Zijn ze tevreden? Dan is de kans groot dat ze nog een keer bij je terug komen. 

Duidelijkheid staat hoog. Het is belangrijk jij als blogger weet wat ze van je verwachten, maar andersom ook wat jij ze kan bieden. 

Beloof geen dingen die niet waargemaakt kunnen worden. 

IMG 20190504 114651

Hulc als platform

Ik vind het fijn om met hulc samen te werken. Het is een fijn platform om mee te werken en opdrachtgevers kunnen je hier makkelijk vinden. 

Voordeel is dat al het contact via Hulc loopt. Het is duidelijk en betrouwbaarheid staat hoog in het vaandel. Je weet dan ook zeker dat je mocht er een samenwerking uit voort komen, het een betrouwbaar iemand is. 

Zelf pitch ik op dit moment niet veel omdat bloggen voor mij een  “bijbaantje” is naast mijn werk en mijn gezin. 

Maar het lijkt me zeker leuk om weer eens helemaal in Hulc te duiken en te kijken wat de mogelijkheden voor mijn blog zijn. 

Ik zou Hulc zeker aanraden ( maar ook andere platformen) om mee samen te werken en te kijken wat ze voor je kunnen betekenen. 

Bij Hulc zijn ze heel vriendelijk en staan ze altijd open voor een praatje en kijken ze met je mee.

Samenwerken? Kijk hier voor de mogelijkheden!

5 1 stem
Artikel waardering
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x