Blogger van de Maand: december 2022 – leefnugezonder.be

 

Blogger van de maand december 2022

Een nieuwe maand, dus ook weer een nieuwe Blogger van de Maand! Francois van leefnugezonder.be stelt zichzelf graag voor.

Ik was amper twaalf, toen het voor mij al vaststond wat ik later wilde worden. Schrijven voor de krant. Maar toen, ondertussen al meer dan een halve eeuw geleden, kozen jongeren nog niet zelfstandig hun favoriete schoolrichting. Dat hoorde tot het beslissingsrecht van onze ouders.

Niet dus. Schrijven voor de krant dat was toch geen ‘stiel’? Ik liet me daar niet door afschrikken en zette door. En toen al bleek dat dromen (soms) werkelijkheid werden. Ik was nog geen achttien toen mijn eerste interview verscheen in een regionaal weekblad. En vanaf dan ging het razendsnel. Nog geen twee jaar later werd ik opgepikt door een krant als regionaal redacteur.

Na mijn legerdienst ging ik aan de slag als zelfstandig freelancejournalist voor zowel dag- als week- en maandbladen. De bloedige gebeurtenissen rond de moordende ‘Bende van Nijvel’ en de ontvoering van miljonairszoon Anthony De Clerck horen tot de vele hoogtepunten. Ik bleef dit alles doen Dat tot aan mijn pensioen, en dan stopte de trein gelukkig nog niet.

KENNIS DELEN WERD MIJN PASSIE

Publiceren en kennis delen bleef mijn passie, ik kon niet zonder. En toen ontdekte ik al vlug de vele mogelijkheden van het internet. Mijn eerste blog, Leefnugezonder stond al vlug online. Een logische stap, want alles wat maar van ver of van dichtbij met gezondheid en gezonde voeding kreeg mijn volle aandacht. Het niet bij die ene blog bleef. Er volgde er nog precies… 41.

Daar bleven uiteindelijk nog drie van over. Naast leefnugezonder (gezondheid en gezonde voeding) waren dat Ik Eet Suikervrij (diabetes)en Kopersinfo (consumenteninfo). De meeste aandacht gaat naar Leefnugezonder. Het was jarenlang knokken om overeind te blijven en om mijn blog uit te bouwen tot wat hij nu is. Een die graag gelezen wordt en door mister Google steeds meer en meer wordt gewaardeerd.

Toch kwam niet alles zomaar. Het duurde jaren voor mijn blog iets te betekenen. De belangrijkste stap voorwaarts zette ik dankzij een nauwe samenwerking met Hulc. En lang niet alleen voor het groeiend aantal opdrachten dat ik via dit succesvolle platform kreeg. De goede raad van beheerder Jeroen, Amanda en Rachel was en is en nog altijd onbetaalbaar. Altijd bereikbaar staat dit trio iedereen met raad en daad bij. Niets is hen teveel om vooral beginnende bloggers extra te ondersteunen om hen zo naar een hoger niveau te tillen. Daar ben ik ze écht dankbaar voor.

We bouwden ondertussen een echte vertrouwensband op met respect voor elkaar. De belangrijkste factoren voor mij om een samenwerking aan te gaan. Al mijn vrije tijd gaat naar mijn blogs. Kortom: ik kan (en wil) niet meer zonder. Publiceren en kennis delen, ik deed niets anders.

Ik kan ambitieuze en startende bloggers alleen maar aanraden om aan te sluiten bij Hulc. Ik probeerde meerdere vergelijkbare platforms, maar al vlug bleef er met Hulc maar één over.

Volhouden, nooit opgeven is een andere belangrijke raad die ik hen wil meegeven. Het is meer dan de moeite waard. Bij bloggers die het gemaakt hebben lijkt alles vanzelf te gaan, maar ook die moesten jarenlang keihard werken om te staan waar ze nu staan. Eigenheid en een originele benadering zijn andere eigenschappen van een goede blog. Werk dagelijks aan je strategie en ga je eigen weg. Succesvol bloggen is elke dag weer bijleren. Er komt namelijk zoveel meer bij kijken dan alleen maar artikelen publiceren. Eén ding is wél zeker: Samen met Hulc kom je er!

Samenwerken? Kijk hier voor de mogelijkheden!

5 1 stem
Artikel waardering
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x