Blogger van de Maand: augustus 2023 – Lisetteschrijft.nl

20230808 134321

Een nieuwe maand, dus ook weer een nieuwe Blogger van de Maand! Lisette van Lisetteschrijft.nl stelt zich graag voor!

Hoe ben je op het idee gekomen om een blog te beginnen?

Het idee om een blog te beginnen kwam vrij onverwacht: mijn brieven aan Sylvie Meis (Lieve Syl) op facebook gingen ineens viraal. Daardoor werd ik door een andere blogger gevraagd om op haar site te komen schrijven. Ik dacht: waarom begin ik niet zelf een blog? En zo geschiedde. Dit was in 2016. Inmiddels schrijf ik geen brieven meer aan Sylvie, maar is mijn blog Lisette Schrijft een lifestyle-, family- en travelblog geworden. 

Hoe ziet een doordeweekse dag in jouw leven eruit?

Ik ben alleenstaande moeder van drie pubers en werk als echoscopiste in de geboortezorg. Mijn dagen zijn vooral druk en verlopen heel wisselend. In de geboortezorg heb je geen 9 tot 5 baan. De kinderen hebben allemaal hun eigen schoolroosters. Bloggen doe ik tussen de bedrijven door. Een doorsnee dag in mijn leven bestaat dus niet!

Wat vind jij het leukste aan bloggen?

Ik vind het heerlijk dat ik met bloggen mijn ei kwijt kan. Ik denk veel na, lees veel, en ben nieuwsgierig. Er kan in mijn hoofd zomaar een verhaal of overdenking ontstaan die ik heel graag kwijt wil aan het digitale papier. Ook dingen die ik meemaak, opvoedsituaties bijvoorbeeld, kan ik op die manier kwijt. Ik word erg blij van reacties op mijn schrijfsels, heb een club trouwe lezers en daar voel ik ook echt een band mee.

Hoe houd je je content boeiend voor je lezers?

Ik probeer mijn content boeiend te houden door steeds weer nieuwe dingen te schrijven. Ik word ouder, mijn leven verandert, ik neem de lezers daarin mee. Ik denk dat ze graag blijven lezen doordat ik luchtig schrijf met veel humor. Maar bovenal schrijf ik omdat ik het zelf fijn vind, ik ben dus niet per se bezig met wat anderen graag willen lezen. Ik denk dat lezers die authenticiteit wel waarderen.

Welke tips zou jij een beginnende blogger geven?

Aan de beginnende blogger zou ik zeggen: blijf lekker jezelf. Kijk niet teveel naar anderen, maar schrijf waar jij je fijn bij voelt en ga alleen samenwerkingen aan waar je achter staat. Op die manier hou je het leuk voor jezelf en hou je het t langste vol!

Wat vind jij belangrijk als je een samenwerking aangaat?

Als ik een samenwerking aan ga vind ik het vooral belangrijk dat de afspraken duidelijk zijn, en iedereen zich eraan houdt. Ook ben ik altijd eerlijk. Een product reviewen waar ik niet tevreden over ben? Daar ga ik niet lyrisch over schrijven. Ik schrijf vrijwel alles zelf, en wil er ook zelf achter kunnen staan.

Wat vind je van Hulc als platform?

Ik vind Hulc een fijn platform omdat ik er goede samenwerkingen aan kan gaan. De voorwaarden zijn duidelijk en er wordt altijd op tijd betaald. Ik pitch zelf niet veel, omdat ik bloggen echt als een hobby zie naast mijn werk en gezin. Sinds ik de standaard diensten heb aangezet komen er af en toe vanzelf opdrachten binnenrollen, dat vind ik erg fijn! Ik zou andere bloggers zeker aanraden zich bij Hulc (en andere platformen) aan te sluiten.

Samenwerken? Kijk hier voor de mogelijkheden!

5 1 stem
Artikel waardering
2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x