Blogger van de Maand: augustus 2022 – Mamascrapelle.nl

 

20220729 203445

Een nieuwe maand, dus ook weer een nieuwe Blogger van de Maand! Wij stellen graag Ellen van Mamascrapelle.nl aan je voor!

Hoe ben je op het idee gekomen om een blog te beginnen?

In 2014 werd ik gastouder waarbij ik veel met thema’s werkte. Compleet met kinderliedjes, boeken en knutsels. Ik kreeg complimenten en verzoeken om dat te delen. In die tijd was Linda van Mamaliefde.nl ook nog gastouder en ik raakte met haar in contact. Ik zag hoe leuk zij het bloggen vond en raakte geïnspireerd om mijn ideeën ook te delen met de wijde wereld. Zodoende besloot ik om een blog te starten in 2015. Toen was het nog een creatieve blog en veel van die eerste blogs heb ik inmiddels verwijderd, want die waren absoluut niet SEO Proof óf interessant om te lezen, haha. Een jaar later was MamaScrapelle vooral een creatieve mamablog waarbij ik soms de hulp kreeg van een gastblogger. Ik schreef steeds vaker recensies, ook van kinderboeken en het blogteam groeide mee. Ik vond het geweldig om anderen te inspireren met uitstapjes, films, speelgoed en meer. In 2020 splitsten we de boeken naar StoerLeesVoer en zijn we met MamaScrapelle een echte lifestyleblog geworden, met een hecht blogteam, waarmee we ons richten op gezinnen en professionals die werken met kinderen.

Hoe ziet een doordeweekse dag in jouw leven eruit?        

De afgelopen jaren combineerde ik het bloggen met een huishouden, ouderschap, werken en een studie. Vanaf komend schooljaar zijn maandag en woensdag mijn mama- en blogdagen en dinsdag, donderdag en vrijdag sta ik voor de klas.

Ik ben vaak in de avonduren en het weekend ook nog bezig met de blog. Het is echt een uit de hand gelopen hobby, zoals ik het altijd noem. Ik vind het veel te leuk dat ik een blogteam heb waardoor ik diverse artikelen kan leveren aan onze volgers. Ik kan er nog niet van leven dus, maar inmiddels wel een dag minder werken.

Op mijn blogdagen begint mijn dag met de ochtendperikelen thuis en even naar de sportschool. Daarna zet ik de laptop aan en plan blogs in van het team, beantwoord ik mailtjes, benader ik soms bedrijven en schrijf ik zelf blogs. In de avonduren lees ik graag een boek of doe ik werkzaamheden op de achtergrond van de blog die nodig zijn voor de gezondheid van de websites. Tussendoor app ik veel met mijn blogteam. Persberichten of aanvragen die ik binnenkrijg deel ik met ze en we hebben ook een Fun app waarin we lief en leed delen.

Wat vind jij het leukste aan bloggen?

Absoluut nieuwe dingen ontdekken. Van nieuwe plekken, tot aan nieuwe ervaringen en gave spullen. Mijn vooroordelen bijvoorbeeld over Volendam heb ik hierbij opzij leren zetten. Of ik doe juist iets wat ik anders nooit zou hebben gedaan zoals het waterfietsen in Giethoorn (zie hieronder). En ik kijk altijd goed hoe kinderen, andere mensen en ikzelf op iets reageren. Tijdens een dagje weg ben ik niet alleen zelf aan het beleven, maar ik let ook op hoe andere mensen het beleven en verwerk dat ook in het artikel. Daarnaast vind ik het ook altijd een leuke uitdaging als ik een aanvraag krijg van een klant waarbij ik alleen een anchor en link krijg (het woord waaronder de klant zijn link wil naar zijn website). Om dan met veel vrijheid een leuke of informatieve blog te schrijven, die interessant is voor mijn doelgroep en aansluit bij de klant, geeft mij altijd wel een kick. Daarbij heb ik ook andere leuke bloggers leren kennen die ik regelmatig tegenkom bij persevents.

IMG 20220611 WA0030

Hoe houd je je content boeiend voor je lezers?

Zelf ben ik heel creatief én leerkracht. In mijn blogteam zitten meer leerkrachten en pedagogisch medewerkers, maar bijvoorbeeld ook een orthopedagoog. Door de verschillende expertises, hobby’s, belevenissen en voorkeuren hebben we altijd wisselende content voor onze lezers. Elke dag komen er 1 á 2 blogs online en daarbij ben ik bezig om ook steeds vaker oude blogs ook weer te delen op social media, om de volgers nog meer content aan te bieden. Onze verlanglijstjes lopen bijvoorbeeld heel erg goed en die proberen we ook altijd weer te updaten met nieuw speelgoed wat is uitgekomen en wat we vaak mogen reviewen.

Daarbij let ik er altijd op dat een blog niet alleen grappig of vermakelijk is, maar ook informatief met goede tips bijvoorbeeld, of handige informatie als openingstijden en bereikbaarheid.

Welke tips zou jij een beginnende blogger geven?

Ga eerst lekker schrijven. Schrijf lange blogs en zorg dat je er passende foto’s bij zet en dat je alt teksten invult!  Zorg ervoor dat je je foto’s goed verkleind zodat je site sneller laadt (dat ben ik nu nog met terugwerkende kracht aan het rechtzetten op mijn blogs). Installeer Yoast en als je het budget hebt schaf dan ook Yoast premium aan voor je WordPress site. Mijn blogteam ergerde zich dood aan de groene ballen van Yoast in het begin, maar het zorgt er echt voor dat je blog SEO proof is en dat je artikelen ook gevonden gaan worden op Google. Want dat is uiteindelijk toch je doel, dat wat je schrijft ook gevonden gaat worden en dat je mensen kunt inspireren met jouw werk!

Wat vind jij belangrijk als je een samenwerking aangaat?

Een goede communicatie vind ik altijd belangrijk. Vaak leveren wij de artikelen binnen 2 dagen op, maar soms duurt dat door omstandigheden wat langer. We zijn bovenal moeders waarbij het gezin op de eerste plek komt. Bijna alle klanten hebben hier respect voor. Doordat ik snel schakel en snel reageer, merk ik dat klanten dat ook doen en dat werkt echt heel fijn.

WhatsApp Image 2022 07 30 at 11.15.30 AM

Wat vind je van Hulc als platform? En waarom maak je gebruik van Hulc?

Ik vind Hulc echt geweldig in tegenstelling tot andere bloggers databases. Door de standaard diensten die je kunt instellen kun je snel pitchen voor een opdracht en kunnen klanten ook een van je standaard diensten aanschaffen.
Het pitchen zelf gaat snel zonder dat je ingewikkelde informatie moet meegeven. Hierdoor gaat het van opdracht uitzetten, tot opdracht opleveren snel. Sinds kort verzorgt Hulc ook de facturatie, waardoor ik er helemaal geen omkijken meer naar heb, ideaal!

Het enige wat ik jammer vind is dat sommige opdrachtgevers een opdracht afwijzen zonder reden, maar ik stuur sommigen dan gewoon nog een bericht na om te vragen waarom het afgewezen is en soms komt het dan toch nog tot een samenwerking.

Zou je Hulc aanbevelen en waarom?

Hulc is een geweldig platform waarop je heel transparant en snel met opdrachtgevers en publishers in contact kunt komen. Er is niks ingewikkelds aan en door de standaard diensten en de snelle hulp van de mensen van Hulc kun je snel starten met opdrachten. Ook voor beginnende bloggers kan het interessant zijn dus schrijf je gewoon in. De mensen van Hulc kunnen je goed adviseren bij het bepalen van je tarieven.

Samenwerken met Ellen? Je kunt hier de mogelijkheden terugvinden!

5 1 stem
Artikel waardering
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x