Blogger uitgelicht: Janske van Janske.nl

Hoe ben ik op het idee gekomen om een blog te beginnen?

Zo’n vijftien jaar geleden woonde en werkte ik drie lange zomers in Amerika. Om mijn avonturen vast te leggen en te delen met het thuisfront, schreef ik dagelijks op mijn persoonlijke site. Daarna schreef ik alleen tijdens rondreizen, puur als reisverslag. Pas in januari 2012 ben ik echt gestart met mijn persoonlijke blog. In het begin schreef ik vooral voor mijzelf en een handvol lezers, in het Engels. Na een paar jaar kwam ik er achter dat het meer was dan alleen een hobby en dat ik mijn doelgroep beter kon bereiken wanneer ik in het Nederlands schreef. Inmiddels is mijn blog meer dan alleen een hobby. Hij is enorm gegroeid met ruim 1600 artikelen en veel trouwe volgers, waar ik ontzettend trots op ben.

Hoe ziet een doordeweekse dag in mijn leven eruit?

In het dagelijks leven ben ik naast blogger ook moeder van twee dochters, Lola (6) en Coco (3). Ik ben dagelijks bezig met mijn gezin, het bijhouden van mijn blog en werk een paar dagen in de week bij een concertzaal. Ik kom altijd tijd te kort en zit in mijn vrije tijd vooral achter mijn laptop voor Janske.nl. Gelukkig krijg ik daar wel altijd weer veel energie van.

Wat vind ik het leukste aan bloggen? En hoe weet ik mijn lezers te blijven boeien?

Het leukste aan bloggen vind ik wanneer ik mijn enthousiasme kan delen met mijn trouwe volgers. Als ik ze kan inspireren of laten zien dat het gras echt niet altijd groener is bij de buren. Ik schrijf open en eerlijke persoonlijke artikelen, waar veel van mijn lezers zich in herkennen. Dat schept ook een band en vind ik erg bijzonder. Natuurlijk vind ik het ook leuk om met veel toffe bedrijven te kunnen samenwerken. Ik ontdek de leukste hotspots en review veel nieuwe producten. Ook daar kan ik heel erg blij van worden. Ik merk dat de meeste volgers van Janske.nl mij blijven volgen omdat ik over veel verschillende onderwerpen schrijf. Persoonlijke onderwerpen, maar ook over hippe kindermode, toffe winacties, eerlijke reviews en nog veel meer. Juist die diversiteit zorgt er voor dat mijn blog boeiend blijft.

 

janske.nl

Welke tips zou ik een beginnende blogger geven?

Ik krijg regelmatig vragen over het bloggen van mensen die ook een blog willen starten. Ik kan ze wel 1000 dingen vertellen over het bloggen. Het belangrijkste is dat je vooral bij jezelf blijft, schrijf over onderwerpen die bij je passen. Plaats een artikel alleen wanneer het echt inhoud heeft. Maak zelf je foto’s en bewerk deze goed. Blijf eerlijk en heb vooral veel plezier in het schrijven.

Wat vind ik belangrijk als ik een samenwerking aangaat?

In de afgelopen vijf jaar heb ik met ontzettend veel mooie bedrijven mogen samenwerken. Ik vind het belangrijk tijdens een samenwerking dat het bedrijf of merk goed past bij mijn doelgroep. Wanneer ik zelf ook enthousiast word van het product. Ik schrijf tenslotte over ‘alles waar je vrolijk van wordt’. Omdat ik over veel verschillende onderwerpen schrijf, kan ik ook met veel verschillende soorten opdrachtgevers samenwerken. Wanneer we samen een campagne succesvol kunnen afronden en ik daarbij de opdrachtgever een mooi online platform kan geven. Dat is top!

Wat vind ik van Hulc als platform? En waarom maak ik gebruik van Hulc?

Inmiddels sta ik alweer ruim 3,5 jaar ingeschreven bij Hulc en heb ik 17 succesvolle samenwerkingen afgerond. Ik heb mogen schrijven over de meest uiteenlopende onderwerpen en toch is het altijd weer een goede match. Hulc is voor mij als blogger het perfecte platform om in contact te komen met de juiste opdrachtgevers, die aansluiten op de doelgroep van Janske.nl. Ik vind het leuk om te pitchen en te overtuigen wat ik voor een samenwerking kan betekenen. Het brede aanbod spreekt mij aan en geeft mij de ruimte om de beste match te kiezen.

Zou ik Hulc aanbevelen?

In de afgelopen jaren heb ik al veel mooie campagnes en samenwerkingen gehad via Hulc. Dit heb ik altijd erg positief ervaren. Ik werk daarom graag via Hulc en vind het echt een toevoeging voor mijn contact met opdrachtgevers. Of je nou net begint met bloggen, of net als ik al jaren ervaring hebt. Bij Hulc vindt iedereen de juiste match.

5 1 stem
Artikel waardering
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x