Blogger van de Maand: april 2023 – Reisjevrij.nl

IMG 6694 2 scaled

Een nieuwe maand, dus ook weer een nieuwe Blogger van de Maand! Evy van Reisjevrij.nl stelt zich graag voor!

Hoe ben je op het idee gekomen om een blog te beginnen?

Ik werkte als online marketeer bij een marketingbureau en wist zodoende veel af van online marketing en verdienmodellen. Zoals affiliate marketing, waarbij affiliates actiefproducten of diensten promoten van adverteerders in ruil voor commissies. De ideale manier om een passief inkomen te genereren. Dat wilde ik ook, maar het heeft een paar jaar geduurd voordat ik een goed idee kreeg. Tegelijkertijd raakte ik besmet met het reisvirus nadat ik was gaan backpacken in India in 2011. Mijn interesse voor verre reizen en andere culturen was gewekt!

Het idee van mijn reisblog is ontstaan toen ik mijn huwelijksreis door Indonesië aan het plannen was. Ik plande mijn vakanties al jaren zelf en los, maar dit kostte mij
altijd superveel tijd. Zoveel uitzoekwerk. Wat zijn de mooie plekken, wat is een logische reisroute, hoeveel tijd ben je kwijt aan het reizen van A naar B en hoe doe je
dat, wat is een fijn hotel met een goede ligging? Zoveel vragen en de antwoorden waren wel te vinden, maar verspreid over het hele internet. Toen kreeg ik het idee om uitgebreide reisroutes te gaan delen, waarbij alle praktische informatie er gewoon bij staat. Zo is in 2016 Reisjevrij.nl ontstaan, in het begin puur gefocust op reisroutes.

Hoe ziet een doordeweekse dag in jouw leven eruit?

Je zou misschien denken dat ik heel veel op reis ben, maar dat is helaas niet zo vaak als ik zou willen. In 2019 ben ik moeder geworden en sindsdien zijn we zelf veel minder op reis. Inmiddels bestaat Reisjevrij.nl wel uit een geweldig team van 12 reisbloggers. Zij delen allemaal hun reiservaring en reistips op de website en ik

manage dat. Hoe mijn dag er uit ziet? Elke dag anders, maar wel veel achter de PC. Ik begin vaak met het beantwoorden van reizigersvragen per mail en via de website. Vervolgens check ik of er nieuwe content op de website staat en controleer ik of alles goed staat. Denk aan SEO, de foto’s, externe links maar ook de teksten. Sommige dagen ga ik zelf aan de slag met nieuwe artikelen, maar de oudere blogs moeten ook af en toe geüpdatet worden. Met meer dan 900 artikelen, kan ik hier al mijn dagen mee vullen. Verder ben ik ook veel bezig met samenwerkingen opzetten: gastblogs plaatsen op Reisjevrij.nl, maar zelf kijk ik ook naar interessante linkpartners voor Reisjevrij.nl.

Wat vind jij het leukste aan bloggen?

Ik schrijf meestal over mijn eigen reizen en toffe bestemmingen. Dat is een superleuk onderwerp om over te schrijven. Het leukste vind ik om het geheel te zien, het eindresultaat. Een mooi artikel met mijn eigen vakantiefoto’s erin. Eigenlijk is het ook een groot reisdagboek geworden, dat vind ik supertof.

Hoe houd je je content boeiend voor je lezers?

Wij schrijven vanuit onze eigen ervaring, maar vooral met superveel praktische tips. Ik ga er eigenlijk altijd vanuit dat de lezer niet zo geïnteresseerd is in ‘mij’ of hoe ik iets ervaren heb, maar wel in hoe hij/zij deze ervaring zelf kan creëren. Die informatie willen wij altijd zo goed mogelijk te geven, waarbij wij completer proberen te zijn dan andere blogs.

Welke tips zou jij een beginnende blogger geven?

Ik denk dat het belangrijk is dat je voor jezelf helder hebt waarom je wilt bloggen. Vind je het gewoon leuk om te doen, wil je anderen inspireren of wil je er echt geld mee gaan verdienen. Afhankelijk van wat je wilt bereiken, moet je vanaf het begin al goede keuzes maken. Wil je er echt serieus iets mee bereiken, dan zul je moeten investeren: tijd en geld. Kies dan niet voor een ‘gratis’ WordPress site of Wix, maar ga direct voor een betaalde versie of zelfs een professionele website gemaakt door een webdesigner. Vind je het prima als jouw vrienden en kennissen je blog lezen, dan hoef je die investering niet per se te maken. De tip is eigenlijk: durf te investeren in je blog!

Wat vind jij belangrijk als je een samenwerking aangaat?

Dat er een match is en dat we beide een doelgroep hebben in de reisbranche. Elke samenwerking moet van toegevoegde waarde zijn voor mijn lezers en website, want alleen zo creëer ik ook een meerwaarde voor de klant (de adverteerder).

Zou je Hulc aanbevelen en waarom?

Hulc is een superfijn platform om in contact te komen met adverteerders, maar ook met publishers voor mijzelf. Ik gebruik Hulc zelf dus als adverteerder, maar ook als publisher. Via Hulc krijg ik leuke samenwerkingen met adverteerders in de reisbranche. Wat ik echt top vind aan Hulc is dat adverteerders snel de statistieken
van de website kunnen zien en weten wat mijn prijs is voor een artikel. Ook kun je makkelijk communiceren via het platform en werkt de facturatie prettig. Dat scheelt mij een hoop administratie. Hulc is heel fijn voor bloggers die makkelijk in contact willen komen met adverteerders.

Samenwerken? Kijk hier voor de mogelijkheden!

5 1 stem
Artikel waardering
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x