Blogger van de Maand: april 2022​ – MyHappyKitchen.nl

IMG 2963

Ik ben Anne-Marie Otter (53), woon in Den Haag met man en zoon en blog al acht jaar op www.myhappykitchen.nl. Op dit food en lifestyle blog deel ik mijn passie voor koken, eten, reizen en beauty en alles wat het leven net wat leuker en sprankelend maakt. Je vindt er lekkere recepten, handige tips en reviews van restaurants en producten. Ik ben dol op alles wat nieuw is en tegelijkertijd gefascineerd door de geschiedenis. Niet omdat vroeger alles beter was, maar om het verhaal van een merk of product te vertellen!

Toen ik begon met bloggen had ik net promotie gemaakt naar een managementfunctie in de communicatie. Ik miste echter het ‘creëren’ van content. Dus ben ik het maar voor mijzelf gaan doen! Samen met mijn liefde voor lekker eten werd dat My happy kitchen. Later heb ik dat verbreed naar lifestyle, omdat ik ook graag schrijf over reizen en bijvoorbeeld musea.

Twee jaar geleden besloot ik – om na 27 jaar in loondienst – ontslag te nemen en fulltime voor mijn blog te gaan. Twee weken later ging de wereld in lockdown door Corona…. Toch heb ik geen dag spijt van mijn besluit gehad. Er gaat pas een deur open als je een andere deur dicht doet!

Het leukste van bloggen vind ik de veelzijdigheid ervan. Van netwerken op events tot de techniek achter je blog, en van het maken van foto’s tot het schrijven van unieke content. Een creatieve duizendpoot functie waarin ik me perfect thuis voel! En alle uitnodigingen voor etentjes, (wijn)proeverijen, productlanceringen etc. zijn een beetje de kers op de taart.

70F22788 3706 4AF9 B458 A7B22D072A3F

Ik steek veel tijd in het maken van nieuwe content, maar ook in het verbeteren van oude content. Ik zie veel mensen tijd steken in social media, terwijl het grootste deel van je verkeer (als het goed is) via Google komt. Door veel tijd te steken in SEO ben je nooit afhankelijk van het algoritme van Facebook of Instagram. Social media gebruik ik vooral om te netwerken, en het is leuk om interactie te hebben met volgers en andere bloggers.

Beginnende bloggers wil ik meegeven vooral geduld te hebben. En te bedenken waarvoor je het doet. Veel bloggers haken af wanneer ze niet binnen een paar maanden leuke uitnodigingen krijgen of spullen toegestuurd krijgen. Een mooi platform opbouwen kost tijd en energie, je oogst uiteindelijk wat je zaait!

Bij een samenwerking vind ik het fijn wanneer er duidelijkheid is over de wederzijdse verwachtingen. Wat moet er wanneer worden opgeleverd. Liever een duidelijke en uitgebreide briefing dan achteraf 10 x iets moeten aanpassen. Ik doe altijd mijn best om – ook bij betaalde samenwerkingen – een voor de lezer zo relevant mogelijk artikel te schrijven. Hoewel ik er wel transparant in ben moet iedere blog aanvoelen als ‘van mijzelf’. Ik plaats daarom ook geen door derden geschreven artikelen.

Het platform van Hulc werkt heel prettig. Je ziet duidelijk of je in aanmerking komt om te pitchen en het is inzichtelijk wat Hulc berekent aan servicekosten. Ook heb ik diverse standaard diensten aangemaakt. En het is super fijn dat ik niet zelf achter mijn geld hoef aan te zitten, Hulc regelt dat perfect voor mij.

Samenwerken met Anne-Marie? Je kunt hier alle mogelijkheden vinden!

5 1 stem
Artikel waardering
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x