Hulc blogger van de Maand: Damespraatjes.nl

Hoe ben je op het idee gekomen om een blog te beginnen?

Wat niet veel mensen weten, is dat wij (Sandra en Mara) Damespraatjes niet zelf zijn gestart. Twaalf jaar geleden hebben wij het met heel veel liefde overgenomen van oprichtster Coby Hagebeek. We zijn nog steeds dankbaar dat zij het stokje aan ons heeft willen overdragen en trots op hetgeen wat wij van Damespraatjes hebben gemaakt. 

Naast het runnen van Damespraatjes zijn wij ook moeder en dochter. Voor MTSprout schreven wij een artikel over deze speciale manier van samenwerken. Leuk om te lezen!

Hoe ziet een doordeweekse dag in jouw leven eruit?

Eigenlijk elke dag staan we te trappelen om weer met Damespraatjes aan de slag te kunnen. Vóór de uitbraak van het coronavirus startten we de dag met een cappuccino en overleg op kantoor. Nu doen we dat telefonisch. We nemen de statistieken van de voorgaande dag door, bespreken lopende zaken en bedenken vol enthousiasme nieuwe plannetjes. 

Gedurende de werkdag staat het schrijven van redactionele artikelen hoog in de planning. Ook houden we nauwgezet onze social mediakanalen bij en delen hier veel gave artikelen, foto’s, video’s en winacties. Verder staan we in nauw contact met onze adverteerders en werken we aan coole samenwerkingen. Ook zijn we momenteel druk met een e-book dat wij dit jaar uitgeven en verschijnt er een serie over moeders en dochters die (net als wij) samen ondernemen.

Tussen ons werk door maken we zo nu en dan tijd voor een fietstocht of wandeling. Niet alleen goed voor het lichaam, maar ook voor de productiviteit. Voor de uitbraak van het coronavirus bezochten we geregeld inspirerende evenementen en presentaties van (potentiële)klanten waar wij mee samenwerken. Helaas zijn die evenementen er momenteel even niet, maar wij kijken in ieder geval enorm uit naar de tijd dat we nog meer in contact kunnen staan met de mensen met wie wij samenwerken.

Aan het einde van de dag maakt Sandra graag een lange fietstocht of wandeling met vriendinnen. Mara haalt haar dochtertjes op van de crèche en vindt niets lekkerder dan uitgebreid met haar gezin te tafelen. Voor het slapengaan checken we allebei nog één keer de statistieken en vertrekken dan naar dromenland… 

Wat vind jij het leukste aan bloggen? En hoe weet jij je lezers te blijven boeien?

Het leukste aan bloggen is toch wel dat je elke dag wat nieuws leert! Elke dag worden wij uitgedaagd om over onderwerpen en thema’s te schrijven waar we eigenlijk nog niet zo veel van weten. Dit komt enerzijds door de informatieve artikelen de wij schrijven (bijvoorbeeld met medisch advies of handige huishoudtips), maar ook door de bijzondere waargebeurde verhalen waarin vrouwen open over diverse aspecten van hun leven vertellen. Het bloggen vergroot letterlijk onze blik en geeft elke dag weer een nieuwe kijk op de wereld. Mooier dan dat kan toch bijna niet? 

Welke tips zou jij een beginnende blogger geven?

Begin met bloggen omdat je er plezier uithaalt, niet omdat je er veel geld mee wilt verdienen! Natuurlijk is het leuk als je een inkomen uit je blog kunt halen (waar Hulc je ook bij kan helpen!), maar dan moet je wel iets opgebouwd hebben én authenticiteit uitstralen. Iets volhouden en er je beste zelf in zijn kan naar ons idee alleen als je iets écht heel erg leuk vindt en wanneer het in de kern bij jouw persoonlijkheid past. 

Ook is het goed om veel en positief over jouw blog te praten. Op ieder feestje, elke ouderavond en elke netwerkborrel: vertel wat je doet! Wij merken dat hier altijd zó leuk op wordt gereageerd en dat mensen er graag meer van willen weten. Veel van onze mooiste artikelen kwamen op deze manier tot stand en we wisten zo veel nieuwe lezeressen aan ons te binden. Wees trots op wat je doet en je hebt de halve wereld in the pocket. Echt! 

Wat vind jij belangrijk als je een samenwerking aangaat?

Damespraatjes is ons kindje en we gaan dus ook alleen maar samenwerkingen aan waar wij écht in geloven. We werken enkel samen met merken en bedrijven waarbij wij een duidelijke link met onszelf en onze doelgroep zien. Het is altijd zoeken naar de perfecte balans tussen redactionele en gesponsorde content. Bij het aangaan van samenwerkingen vinden wij het van het grootste belang dat de opdrachtgever vooraf duidelijk weet waar wij voor staan en wat ze van een artikel kunnen verwachten. Het zijn nooit echte reclamestukken; we streven naar het schrijven van inspirerende en informatieve artikelen. Het is telkens weer leuk om te zien hoe de wens van de opdrachtgever en ons ‘Damespraatjes-sausje’ samenkomen. En daar zijn we heel trots op!

Wat vind je van Hulc als platform? En waarom maak jij gebruik van Hulc?

Wij werken nu bijna een jaar met heel veel plezier en succes samen met Hulc! Wat Hulc uniek maakt ten opzichte van andere partijen, is dat de communicatie via het portal zeer duidelijk en soepel verloopt. Hulc heeft met het platform een waanzinnig goede tool ontwikkeld die publishers en opdrachtgevers efficiënt en effectief samenbrengt. In één oogopslag zien opdrachtgevers hoe de publisher er statistisch gezien voorstaat en dat zorgt direct voor realistische verwachtingen met betrekking tot het resultaat. 

Anders dan met een aantal andere bedrijven die werken met een portal, hebben we met Hulc zéér intensief en prettig contact via de mail en telefoon. Achter de schermen zijn ze steeds weer bezig met het leggen van verbindingen en het koppelen van de juiste personen. Achter het portal zitten échte mensen die kijken naar wat het portal niet ziet: een persoonlijke klik en dat stukje gevoel. Een winning combo als je het ons vraagt! 

Zou jij Hulc aanbevelen en waarom?

Ja! Wij zouden Hulc zeker aanbevelen, voor zowel publishers als opdrachtgevers. Wij vinden het een duidelijke en prettige manier van samenwerken. Hoe meer publishers en opdrachtgevers: hoe meer gave samenwerkingen we met elkaar tot stand kunnen brengen. Wij staan bij Hulc pas aan het begin en geloven dat er nog vele mooie projecten uit gaan rollen.

5 1 stem
Artikel waardering
1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x