Deze maand was Hulc aanwezig bij het Magazine Media Café over Magazines & Influencers. Lucien Luijkx gaf hier een pitch over Hulc, de startup die hij samen met Jordi Bron heeft opgericht.

Lucien vertelde over klanten van zijn bedrijf Contany, die veelal op zoek waren naar externe exposure en hiervoor bloggers, vloggers en andere influencers wilden inschakelen. Contany ging voor deze klanten op zoek, met als resultaat enorm lange Excel-sheets. Het gebrek aan tools om dit proces inzichtelijker te maken leidde tot het idee om deze tool zelf te bouwen: Hulc.

Marktplaats voor influencers

Hulc is een marktplaats waar opdrachtgevers en publishers met elkaar in contact komen. Zo kan een marketeer eenvoudig een campagne opzetten en op zoek gaan naar relevante blogs en social media-kanalen. Publishers die interesse hebben kunnen vervolgens een voorstel doen op de campagne. De opdrachtgever kan hier op zijn beurt op reageren of het voorstel direct goedkeuren.

Hulc richt zich voornamelijk op het MKB, al zijn KPN en Independer ook klant. De influencers die bij Hulc zijn aangesloten zijn voornamelijk influencers uit het middensegment: ze hebben meestal zo’n tien tot honderdduizend volgers.

Het Hulc-dashboard

Lucien gaf ook een demo van het Hulc-dashboard. Zo was te zien dat je direct in het dashboard kon betalen, maar dat het geld pas na goedkeuring van de opdrachtgever wordt vrijgegeven voor de influencer. Het verdienmodel achter Hulc is simpel: de publisher (of influencer) levert 19 procent in bij Hulc.

Het percentage dat de publisher betaalt zou in de toekomst omlaag kunnen, door nieuwe features uit te rollen die het platform nog interessanter maken voor marketeers.

Hulc bestaat inmiddels een jaar en heeft meer dan 600 aangesloten opdrachtgevers die samen al ruim 800 campagnes hebben geplaatst. Daarnaast zijn er maar liefst 650 publishers en influencers bij Hulc aangesloten.