Publisher van de Maand
18ennu.nl

 

image0

Een nieuwe maand, dus ook weer een nieuwe Publisher van de Maand! Dit keer is het de beurt aan Marnix Kappetein van 18ennu.nl.

Hoe ben je op het idee gekomen om een blog te beginnen?

Toen ik 18 jaar werd, wist ik niet wat ik allemaal moest regelen. En nog steeds maken de overheid en organisaties het lastig voor jongeren om hun zaken goed te regelen. Dit is de reden dat ik, inmiddels 15 jaar geleden, ben begonnen met bloggen voor mijn eigen website 18ennu.nl. Ik miste een centrale plek waar je als 18-jarige terecht kunt om je zaken te regelen. Met 18ennu.nl heb ik die plek kunnen realiseren voor jongeren uit heel Nederland. Ondertussen is 18ennu.nl groter geworden dan alleen een plek voor 18-jarigen. Ouders, docenten, jongerenwerkers en studenten weten de website te vinden wanneer ze iets moeten regelen met de overheid, alles rondom studeren en het studentenleven. Het geeft voldoening om zo’n brede groep op weg te kunnen helpen in het volwassen leven!

Hoe ziet een doordeweekse dag eruit?

Mijn eigen leven staat, naast het runnen en schrijven voor 18ennu.nl, in het teken van onze kinderen. Door het bloggen ben ik erg flexibel in mijn tijd. Ideaal met opgroeiende kinderen. Aan de waterkant staan tijdens de zwemles, onverwachte doktersafspraakjes en de kinderen van en naar school brengen. Doordat ik zo flexibel in mijn tijd ben, kan ik overal bij zijn. Dat is toch goud waard?

Welke tips wil je een beginnende blogger geven?

Het allerbelangrijkste vind ik dat blogs in begrijpelijke taal zijn geschreven. Veel (overheids)organisaties maken de fout om moeilijke woorden te gebruiken of juist hip over te willen komen met straattaal. Iets wat de meeste lezers (ook jongeren) heel irritant vinden. Daarnaast is het belangrijk dat content actueel is. Dit zijn toch wel de twee belangrijkste tips die ik beginnende bloggers zou willen geven. Uiteraard moeten de teksten niet alleen je lezers boeien, maar jou als schrijver ook. Dit zorgt ervoor dat je met passie schrijft, iets wat overkomt op je lezers!

Oh ja, en blijf weg van teksten die zo uit ChatGPT komen rollen. Voor lezers zijn dat zielloze, tenenkrommende en nietszeggende informatie. Ideeën opdoen via ChatGPT of het gebruiken als spellingcontrole is natuurlijk geen probleem.

Wat vind je belangrijk als je een samenwerking aangaat? En waarom beveel je Hulc aan?

Wanneer ik een samenwerking aanga, vind ik het belangrijk dat ik de tegenpartij kan vertrouwen. Via de mail krijg je als blogger veel aanvragen binnen, meestal van vreemde (niet te vertrouwen) partijen uit het buitenland. Door gebruik te maken van Hulc weet ik zeker dat ik met vertrouwen een samenwerking aan kan gaan. Alleen al daarom zou ik Hulc elke blogger kunnen aanbevelen.

Daarnaast heeft Hulc kort geleden een update doorgemaakt. Hierdoor oogt het platform niet alleen een stuk frisser, maar is het ook overzichtelijker geworden. Benieuwd naar de kosten voor een samenwerking met één van mijn websites? Als blogger van de maand heb ik mooie acties klaarstaan!

Samenwerken? Kijk hier voor de mogelijkheden!

5 1 stem
Artikel waardering
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x