Publisher van de Maand
Westwood’s Media

 

IMG 2635

Een nieuwe maand, dus ook weer een nieuwe Publisher van de Maand! Dit keer is het de beurt aan Vivienne Westerhoud.

Hoe ben je op het idee gekomen om een blog te beginnen?

Dat was al in 2001. Blogs bestonden toen nog nauwelijks. Ik wilde een magazine maken voor werkende moeders. Omdat ik zelf net kinderen had en zag hoe andere moeders ook moeite hadden om die balans tussen werk en privé te houden. Voor een papieren versie van een magazine had ik echter geen geld. 

Dus besloot ik een blog te starten ofwel een online magazine, zoals ik dat toen al noemde. Ik was de eerste mama blogger van Nederland met www.mamas.nl! In het begin vroeg iedereen zich af, hoe ik daar van zou kunnen leven. De eerste jaren moest ik het ook adverteerders uitleggen. Het duurde maar een paar jaar voordat velen mijn voorbeeld volgden. Het bleek dus toch een goed idee.

Hoe ziet een doordeweekse dag eruit?

Omdat ik thuis werk, kan ik mijn uren zelf indelen. Toen mijn kinderen jonger waren werkte ik binnen schooltijd en in de avonduren. Nu werk ik gewoon overdag. De meeste tijd ben ik aan het schrijven. Dat vind ik heerlijk om te doen. Ik verdiepte me in de SEO en maak voor al mijn klanten geoptimaliseerde teksten. 

In de ochtend maak ik een wandeling en dan kruip ik achter mijn laptop met een kop gemberthee. Ik start altijd met schrijven. ‘s Middags beantwoord ik mail en werf ik nieuwe klanten. Ik doe ook zelf het technisch onderhoud van mijn sites. En eens per maand ben ik bezig met boekhouden. Dat vind ik minder leuk. 

Wat vind je het leukste aan bloggen?

Het schrijven van artikelen over steeds andere onderwerpen vind ik leuk. En ook de vrijheid om te schrijven wat ik zelf wil. Soms maak ik iets mee, wat ik graag met mijn lezers wil delen. Ik schrijf voor moeders en ook voor vrouwelijke ondernemers op www.haareigenzaak.nl. Vrouwen zoals ik. Dat maakt dat mijn werk heel dichtbij mezelf ligt. 

Soms maak ik zelf foto’s van producten, die ik review. En af en toe neem ik video’s op. Het is heel creatief en afwisselend werk en ik voel me altijd vrij. Het bloggen heeft ervoor gezorgd dat ik niet aan die zogenaamde ‘ratrace’ mee heb hoeven doen. Ik studeerde ooit biologie en bedrijfskunde en zag veel van mijn vriendinnen in hun carrière behoorlijk worstelen. Het kost veel energie als je niet de vrijheid hebt om je eigen tijd in te delen. Dat is mij bespaard gebleven. 

Hoe houd je de content boeiend voor de lezers?

De eerste tien jaar was dat heel makkelijk. Ik schreef veel over flexibel werken en banen binnen schooltijden. Ik voerde toen zelfs een lobby in Den Haag, waar de wet flexibel werken uit voortgekomen is: het recht voor iedereen om met je werkgever in gesprek te gaan over werktijd en -plaats. In die tijd was ik ook veel te zien op radio, TV en in de bladen. Ik was een soort van ‘beroemd’. 

Een aantal jaar geleden voelde het alsof dat klaar was. Mijn doel was bereikt: betere omstandigheden voor elke moeder (en vader) om werk en kinderen flexibeler te combineren. En nu hybride werken de norm is door de Coronatijd, zitten we wat dat betreft helemaal goed. 

De afgelopen jaren was ik zoekende naar een nieuw doel. Ik mistte het nastreven van mijn hogere doel. Ik merk dat ik vooral veel leuke reacties krijg als ik persoonlijke verhalen schrijf. Dat voelt goed. Ik steek nog steeds graag ondernemende vrouwen en werkende moeders een hart onder de riem. Dat wordt gewaardeerd. Ik schrijf veel tips uit eigen ervaring. Alles waar ik zelf een passie voor voel slaat ook goed aan bij mijn lezers.

Welke tips wil je een beginnende blogger geven?

Start alleen een blog als je ergens bevlogen over kan schrijven. En probeer niemand na te doen. Ik zag veel bloggers starten en weer stoppen. Gewoon omdat er geen ziel in de verhalen zat. Laat ook jezelf zien. Mensen zijn vooral geïnteresseerd in mensen. En heel belangrijk: heb geduld. Het kan enige tijd duren voordat je er echt van kan leven.

IMG 2645

Wat vind je belangrijk als je een samenwerking aangaat?

Ik moet zelf achter de producten of diensten van mijn klanten kunnen staan. Ik schrijf bijvoorbeeld nooit over ongezond eten of alcohol. Als er marketingbureaus tussen zitten, wil ik altijd helder hebben wat de identiteit is. Soms krijg ik vage mails van hotmail adressen, die delete ik tegenwoordig gelijk. Ik vind het fijn om met echte professionals te werken. Zij weten de kwaliteit van mijn werk ook te waarderen. 

Wat vind je van Hulc als platform? Waarom gebruik je Hulc?

Ik maak nog niet zo lang gebruik van Hulc omdat ik zelf mijn acquisitie altijd deed. Maar de markt vraagt steeds meer om tussenpartijen. Ik hoorde via een collega blogger dat Hulc een fijne partij was om mee te werken. Dus nu ben ik aangesloten. En het is wel heel lekker om gewoon aanvragen in mijn inbox te krijgen van klanten, die precies weten wat de bedoeling is. Er zijn veel opdrachten die passen bij mijn blogs. Dat is fijn. Ik ben heel tevreden!

Zou je Hulc aanbevelen en waarom?

Ja, ik zou Hulc zeker aanbevelen. Jullie bieden goede service, hebben veel kwalitatief goede klanten en betalen snel. Het scheelt mij veel tijd in vergelijking met mijn andere klanten, waar ik zelf opdrachten werf.

Samenwerken? Kijk hier voor de mogelijkheden!

5 1 stem
Artikel waardering
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x