Het belang van influencer marketing wordt in toenemende mate groter. Is binnen jouw bedrijf influencer marketing nog geen onderdeel van de marketingstrategie? Dan is het goed om deze nog eens onder de loep te nemen. In deze blog behandelen we vijf inzichten waardoor jouw bedrijf influencer marketing in de marketingstrategie opneemt.

1. 36% van de jongeren in de leeftijd van 16 tot 24 jaar zegt meer vertrouwen te hebben in wat andere mensen online zeggen over merken dan in officiële bronnen als kranten, websites en tv-reclame
Dit percentage is gebleken uit een wereldwijd onderzoek van Connected Life van Kantar TNS. Volgens bovenstaand onderzoek wordt het voor bedrijven door dit hoge percentage moeilijker om consumenten te bereiken met hun merkboodschap. Hierbij komt dat 35% van de consumenten het idee heeft dat zij constant op de huid worden gezeten door online reclame.

2. 80% van de consumenten kijkt eerst naar een review alvorens zij tot aankoop overgaan
Voor wie dacht dat reviews van klanten geen hoge mate van importantie hadden: dit heb je mis! Uit een onderzoek van BOXT naar online koopgedrag is namelijk gebleken dat recensies wel degelijk belangrijk zijn. Maar liefst acht op de tien consumenten doet geen aankoop voordat zij de reviews van het product of de dienst bekeken hebben.

3. 31% van de consumenten heeft al eens een aankoop gedaan a.d.h.v. een influencer post
Uit een onderzoek van CITE research onder 4000 gebruikers van social media is gebleken dat 1.240 van de ondervraagden al eens een aankoop gedaan hebben naar aanleiding van een post van een influencer. Niet iets wat stilletjes voorbij mag gaan…

4. Een toename van 325% op het aantal zoekopdrachten naar ”influencer marketing’’
325%! En dan hebben we het alleen nog over de zoekopdrachten die via Google werden gedaan. Waar er in 2015 nog slechts 3.900 zoekopdrachten naar dit onderwerp waren, waren dit er in 2017 maar liefst 21.000. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren blijft groeien.

5. Influencer marketing werft klanten 2 keer sneller dan organische resultaten
Dit is gebleken uit een onderzoek van Influencer Marketing Hub. Daarnaast is ook gebleken dat influencer marketing maar liefst tien keer effectiever is dan affiliate marketing bij het online werven van nieuwe klanten en opdrachten.

 

 

 

 

 

 

 

Uit bovenstaande statistieken kun je concluderen dat influencer marketing een belangrijke rol speelt in de uitvoering van de marketing activiteiten. Nu rest alleen de vraag: ‘Waar let ik op bij het uitkiezen van een blogger?’. In een eerder verschenen artikel werd al aangegeven dat het belangrijk is om te kiezen voor een blog met een zo hoog mogelijke trust en citation flow.

Waar je dit voorheen alleen in Google Analytics af kon lezen, is hier sinds kort verandering in gekomen door Hulc. Zij brachten de nieuwe Hulc Chrome Extension uit. De extensie maakt het mogelijk om op het moment van het bezoeken van een website direct inzicht te krijgen in de statistieken. De statistieken waar inzicht in verkregen kan worden zijn MOZrank, Domain Authority, Trust Flow, Citation Flow, reviews van vorige opdrachtgevers, gemiddelde reactietijd, populariteit bij opdrachtgevers, aantal gesloten deals via Hulc en de gemiddelde prijs voor een advertorial. De extensie is een ware uitkomst voor marketeers die hun influencer marketing via bloggers willen laten lopen.

Ben jij inmiddels overtuigd van de voordelen van influencer marketing en ben je van plan om deze manier van marketing te implementeren in jouw marketingstrategie? Vergeet dan zeker niet te kijken naar de razendsnelle Hulc Chrome Extension!